Ontdek de hidden gems: Waar vind je rustige tulpenvelden in Nederland?

Wat is hét toppunt van de lente? Velden vol met kleurrijke tulpen natuurlijk! Het is daarom ook niet gek dat deze bloemen jaarlijks duizenden toeristen naar ons kleine kikkerlandje trekken en ook wij als inwoners kunnen er geen genoeg van krijgen! Wij hebben voor jou de nog relatief onontdekte pareltjes vol tulpen op een rijtje gezet. Geniet van het zonnetje, het voorjaar en alle kleuren van de regenboog.

1. Tulpenvelden in Friesland

In de Noordoostpolder van Friesland vindt er elk jaar het Tulpenfestival plaats, maar is nog lang niet zo bekend als de tulpenvelden bij Lisse. Volg de van Staveren autoroute of pak de fiets en ga zelf op ontdekkingstocht tussen de bloeiende tulpen. Het is natuurlijk zonde om dezelfde dag weg te gaan! 

2. Tulpenvelden in Noord-Holland

Noord-Holland staat natuurlijk bekend als de bollenstreek, maar toch is de Beemster regio in deze provincie nog een hidden gem. Het is een plek waar nog geen hordes toeristen komen (in een normale wereld) en waar je dus nog in alle rust kan genieten van de bloeiende lente. De Beemster regio ligt op een halfuurtje rijden van vakantiepark Buiten Bergen of de Schoorlse Duinen en bij boerderij de Nicolaashoeve kan je alle dagen terecht!

3. Tulpenvelden in Overijssel

In Overijssel blijven de tulpen zeker niet achter. In het Vechtdal, rondom Oud Avereest of in Dalfsen, vind je kleurrijke velden die nog niet heel vaak bezocht worden! Kan je er geen genoeg van krijgen? Boek dan een weekendje weg op vakantiepark ‘t Hooge Holt, een klein halfuurtje rijden naar de tulpenvelden. Zo ben je dichtbij en geniet je optimaal van de lente!

4. Tulpenvelden Noord-Holland

Bijna iedereen kent het wereldberoemde Keukenhof vast wel, maar als je de drukte wilt vermijden kan je toch beter kiezen voor ‘Klein Keukenhof’, bij Anna Paulowna. In de poldertuin kan je naast tulpenvelden ook andere prachtige bloemen bewonderen. Je mag er daarnaast gratis naar binnen! Een bezoekje aan de poldertuin kan ook nog eens gecombineerd worden met een paar dagen weg aan de Nederlandse kust. In 20 minuten van de poldertuin ben je bij vakantiehuizen Duinland!

5. Tulpenvelden in Drenthe

Ook Drenthe heeft, naast Hunebedden, tulpenvelden die zeker een bezoekje waard zijn. Maak er een weekendje weg van en rijd vanaf Villapark de Hondsrug in 45 minuten naar de bloeiende tulpen bij Smilde en Hijken. Hier kan je leuke auto of fietsroutes volgen én het is nog erg rustig voor deze uitgestrekte tulpenvelden!

Ben jij van plan om één van de tulpenvelden in Nederland te bezoeken? Bekijk dan snel bijpassende vakantiewoningen voor een ultiem voorjaarsgevoel!

Bekijk het actuele aanbod

Let op! Het is erg belangrijk om als bezoeker de verantwoordelijkheid te nemen en niet dwars door de velden te lopen. Volg de aangegeven paden en wijk er niet vanaf. Het zou jammer zijn als er minder mensen van kunnen genieten :)

 

De zekerheid van: