Paardrijden op de Wadden

Paardenliefhebbers zijn gek op de Waddeneilanden. Niet zo gek natuurlijk, want wat is er mooie dan te paard te genieten van de natuur, te galopperen over het strand bij ondergaande zon of rustig vanuit het zadel te genieten van het duinlandschap.

Op de verschillende Waddeneilanden zijn er genoeg mogelijkheden om een mooie rit te paard te maken. Wij zetten de mogelijkheden op de drie grootste Waddeneilanden graag op een rijtje.

Paardrijden op Texel

Het Nationaal Park Duinen van Texel loopt van Den Hoorn in het zuiden tot De Koog halverwege het eiland. In dit prachtige natuurgebied lopen veel paardenroutes. Een deel ervan is zelfs geschikt voor aanspanningen. Verschillende maneges op het eiland organiseren ook ritten over het strand en ritten voor jonge kinderen.
Vakantiehuizen op Texel

Paardrijden op Terschelling

Over het hele eiland lopen prachtige ruiterroutes. Ze voeren u door bossen, door de polder, de duinen en natuurlijk ook over het strand. Het strand op Terschelling is lekker breed dus een stukje galopperen is hier, zeker bij laag water, goed mogelijk! Natuurlijk zijn er op het eiland ook verschillende maneges waar u terecht kunt om een paard te huren of onder begeleiding een rit te maken.
Vakantiehuizen op Terschelling

Paardrijden op Ameland

Ook de natuur van Ameland kunt u uitstekend verkennen vanaf de rug van een paard. Kies voor een heerlijk rit over het strand, door de duinen en de bossen. Naast verschillende maneges waar u een eigen paard kunt huren is hier ook een stal waar u met een klein gezelschap (maximaal 5 personen) een comfortabele, open recreatiewagen kunt huren. Hiermee maakt u een bijzondere rit door de Amelandse natuur.
Vakantiehuizen op Ameland

De zekerheid van: