Raketje eten

Wist jij dat we in Nederland jaarlijks meer dan 30 miljoen raketjes eten? Het raket ijsje is daarmee veruit het poplairste ijsje van ons land. Het dankt zijn naam de raketvorm en bestaat uit drie smaken waterijs, die alle drie een andere kleur hebben. De bovenste laag heeft een frambozensmaak, de middelse sinaasappel en de onderste laag peer. 

De eerste raket-ijsjes werden door Ola in 1962 op de markt gebracht. Het ontstaan van dit ijsje heeft alles te maken met de opkomst van de ruimtevaart in die tijd: in 1961 maakte de Russische kosmonaut Joeri Gagarin als eerste mens een tocht door de ruimte.

De eerste raketjes werden gemaakt in het Belgische Baasrode. In 1985 werden ze gemaakt in de ijsfabriek van Unilever in Hellendoorn en sinds 2003 wordt ons favoriete ijsje in Gloucester in Engeland gemaakt. De Ola raket is in vorm en smaak altijd onveranderd gebleven. Inmiddels hebben de meeste supermarkt ketens een eigen huismerk raket waarbij soms net iets andere smaken worden gebruikt. De spoetnik is een afgeleide van de raket en heeft een top van chocolade.

Een ding is duidelijk, bij een vakantie in een vakantiehuis aan zee hoort een raketje er absoluut bij!

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal