Rondje Texel fietsen

Door Silke op maandag 4 maart 2019.

Hoewel u, net als naar de Waddeneilanden Ameland en Terschelling, ook naar Texel uw auto mee mag nemen, is Texel een echt fietseiland. Bijna 150 kilometer aan fietspaden brengen u langs duinen, polder, bos en strand. U kunt uw eigen fiets meenemen of er een huren bij een van de vele fietsverhuurders op het eiland. De eerste komt u al direct tegen in de veerhaven op het eiland.

Fietsroutenetwerk op Texel

In heel veel delen van Nederland zijn zogenaamde fietsroute netwerken uitgezet. Dit zijn net werken van verschillende fietsroutes die via genummerde knooppunten (meestal kruispunten van fietspaden) met elkaar verbonden zijn. Met een fietskaart of met de hulp van de borden die u onderweg tegenkomt, kunt u uw eigen route plannen door van knooppunt naar knooppunt te fietsen. Ook op Texel is een uitgebreid fietsroute netwerk uitgezet.

Knooppunten voor een rondje om het eiland

Een route van een kleine 60 kilometer brengt u het hele eiland rond. U fietst langs de Noordzee- en de Waddenkust en een stuk door mooie poldergebieden op het eiland. Aan de Noordzeekant fietst u door de duinen en heeft u de kans om regelmatig even uit te waaien op het strand of wat te eten of drinken in een strandtent. Het fietspad langs de Waddenkant van het eiland biedt prachtige uitzichten over de Waddenzee. Met deze route bezoekt u de dorpen Den Hoorn, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild en Den Burg, de ‘’hoofdstad’’ van het eiland.

Om het rondje linksom te fietsen volgt u de knooppunten in deze volgorde: 9, 10, 11, 5, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 27, 28, 29, 31, 32, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 42, 51, 50, 76, 26, 14, 12, 9. Vanzelfsprekend kunt u bij ieder willekeurig knooppunt beginnen. Misschien wel het knooppunt dat het dichtst bij uw vakantiehuis op Texel ligt. U zult voor deze route vier tot vijf uur nodig hebben.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Kunst op het strand

Door Peter op woensdag 13 augustus 2014.
Categorieën:CultuurKust

Jamie Harkins uit Nieuw Zeeland maakt tekeningen in het zand. En wat hij maakt is echt ongelofelijk. Met niet meer dan een stok maakt hij optische illusies die levensecht lijken. Een speedboot die over het zand vaart met daarachter een waterskiër. Een schoonspringer die van grote hoogte in een zwembad duikt. Of een Griekse tempel waar je als wandelaar kunt uitrusten op de trappen... 

Lees verder >

Best gewaardeerde stranden van Nederland

Door Silke op maandag 13 juni 2016.

'Zoover' is een Nederlandse website die gericht is op het verzamelen en delen van beoordelingen over vakantiebestemmingen. De beoordelingen worden door gebruikers aangeleverd die op de genoemde bestemming geweest zijn. Onlangs heeft 'Zoover' duizenden strandliefhebbers de vraag gesteld: wat is jouw favoriete Nederlandse strand. Daarbij werden ook de ruim 50.000 reviews van strandbestemmingen in Nederland doorgespit en op die manier werd bepaald welke stranden in ons land het meest gewaardeerd worden.

Rustige stranden zijn favoriet

Lees verder >

Duikboot bezoeken

Door Silke op zondag 4 september 2016.

Heerlijk zo’n vakantie aan de Nederlandse kust. Lekker luieren op het strand en zwemmen in zee. Maar hoe zou het zijn om onder water in de Noordzee rond te varen? Geruisloos door het water te schieten en vissen en planten van dichtbij te bekijken?

Lees verder >