Rust nodig?

Door Peter op dinsdag 15 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Wat hebben we het druk tegenwoordig. Werk, vrienden, familie, social media... Je zou soms willen dat een dag 30 uur had. Maar pas op: teveel stress en onrust maken je ongelukkig. Met onze 5 praktische tips kunnen je de stress uit je leven te bannen, en de rust in je hoofd terug te halen. Met een helder hoofd krijg je meer voor elkaar, kun je veel beter nadenken en beter genieten van het leven!

 

Tips om stress te voorkomen

 

1. Maak je alleen druk om nu
Veel mensen maken zich zorgen om hetgeen morgen, volgende week of misschien volgende maand zou kunnen gebeuren. Niet doen. Maak je maximaal zorgen over vandaag. Veel dingen waar je je nu zorgen over maakt, gebeuren helemaal niet!

2. Stop met spijt hebben
Wat is gebeurd is gebeurd. Blijf niet hangen in het verleden, heb geen spijt van wat je hebt gedaan. Op dat moment nam je de keuze die jou het beste leek.

3. Neem tijd voor jezelf
Iedereen heeft af en toe tijd voor zichzelf nodig om rustig na te denken en met niemand rekening te houden. Plan regelmatig een momentje voor jezelf in, waarin je de tijd neemt om lekker te lezen, door de natuur te fietsen, te sporten of te genieten van een goede reep chocolade.

4. Stop met moeten
We denken dat we van alles moeten. En dit moeten leidt tot een gevoel van druk, stress en afkeer. Stop met moeten, en start meer te willen. Je moet geen boodschappen doen, je wilt boodschappen doen. Het is jouw keuze, niets moet.

5. Huur de Waddenlodge
Een paar dagen verblijven in de Waddenlodge op Texel geeft gegarandeerd rust. Deze unieke, zeer exclusieve en vrijstaande lodge voor 4 personen staat in een eigen duinpan met uitzicht over een waterpartij en veel natuur. Plof neer in je deckchair op het balkonterras van 40 m2 en geniet...

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wat betekent schier?

Door Peter op dinsdag 29 april 2014.

Volgens een online puzzelwoordenboek heeft het woord ''schier'' maar liefst 17 betekenissen, variërend van ''bijna'', ''proper'' tot ''onvermengd''. Wij van Fijnopvakantie denken bij het woord schier direct aan het kleinste bewoonde waddeneiland: Schiermonnikoog. En dan blijkt volgens de geschiedenisboekjes het woord schier nog een betekenis te hebben: ''grijs''. 

Lees verder >

Vliegeren op het strand

Door Peter op woensdag 20 augustus 2014.

Het strand is de ideale plek om je vlieger op te laten. Ruimte genoeg, geen bomen en altijd wel een beetje wind. Tijdens het Vliegerfestival op 27 en 28 september in Scheveningen kun je vliegers in alle soorten en maten kun je bewonderen. Voor het Kurhaus laten de beste vliegeraars van de hele wereld hun kunsten zien. Er zijn vliegershows en demonstraties in verschillende disciplines: powerkiting, stuntvliegeren (Nederlands Kampioenschap) en mega kite éénlijnsvliegeren.

Naast alle shows is er op het Scheveningse strand natuurlijk plek genoeg om zelf te vliegeren!

Lees verder >

Waterdichte gadgets

Door Silke op zaterdag 21 mei 2016.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Nog even en de zomer is weer in volle gang. Verheug jij je al op een vakantie aan de Nederlandse kust? Lekker flaneren op de boulevard, zwemmen in zee, cocktails drinken op het terras en vooral heerlijk genieten van ieder warme dag in het zand?

De kans is groot dat jij, net als 99% van de wereldbevolking niet meer zonder je elektronische gadgets op pad gaat. Ook een dagje aan het strand lijkt zonder smartphone, e-reader of digitale camera gedoemd te mislukken.

Lees verder >