Rust nodig?

Door Peter op dinsdag 15 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Wat hebben we het druk tegenwoordig. Werk, vrienden, familie, social media... Je zou soms willen dat een dag 30 uur had. Maar pas op: teveel stress en onrust maken je ongelukkig. Met onze 5 praktische tips kunnen je de stress uit je leven te bannen, en de rust in je hoofd terug te halen. Met een helder hoofd krijg je meer voor elkaar, kun je veel beter nadenken en beter genieten van het leven!

 

Tips om stress te voorkomen

 

1. Maak je alleen druk om nu
Veel mensen maken zich zorgen om hetgeen morgen, volgende week of misschien volgende maand zou kunnen gebeuren. Niet doen. Maak je maximaal zorgen over vandaag. Veel dingen waar je je nu zorgen over maakt, gebeuren helemaal niet!

2. Stop met spijt hebben
Wat is gebeurd is gebeurd. Blijf niet hangen in het verleden, heb geen spijt van wat je hebt gedaan. Op dat moment nam je de keuze die jou het beste leek.

3. Neem tijd voor jezelf
Iedereen heeft af en toe tijd voor zichzelf nodig om rustig na te denken en met niemand rekening te houden. Plan regelmatig een momentje voor jezelf in, waarin je de tijd neemt om lekker te lezen, door de natuur te fietsen, te sporten of te genieten van een goede reep chocolade.

4. Stop met moeten
We denken dat we van alles moeten. En dit moeten leidt tot een gevoel van druk, stress en afkeer. Stop met moeten, en start meer te willen. Je moet geen boodschappen doen, je wilt boodschappen doen. Het is jouw keuze, niets moet.

5. Huur de Waddenlodge
Een paar dagen verblijven in de Waddenlodge op Texel geeft gegarandeerd rust. Deze unieke, zeer exclusieve en vrijstaande lodge voor 4 personen staat in een eigen duinpan met uitzicht over een waterpartij en veel natuur. Plof neer in je deckchair op het balkonterras van 40 m2 en geniet...

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waarom willen we naar zee?

Door Silke op vrijdag 15 april 2016.
Categorieën:KustNatuur

Als mensen denken aan een vakantie denkt meer dan 70% aan strand en zee. Heerlijk genieten in de zon, zwemmen in zee, luieren in de schaduw bij het ruisen van de zee… Het blijkt voor de meesten van ons tenminste een maal per jaar reden om een vakantiehuis aan zee te huren. Maar waarom willen we toch zo graag aan zee zijn?

Lees verder >

Trouwen aan zee

Door Silke op maandag 21 maart 2016.
Categorieën:CultuurKustStrand

Je trouwdag is de mooiste dag van je leven en die vier je natuurlijk uitgebreid met vrienden en familie. Het liefst natuurlijk op een onvergetelijke plek.

Trouwen in het zand

Genieten met je gasten van een onvergetelijk uitzicht over de Noordzee. Toosten met je voeten in de branding en even wegdromen in de armen van je bruid of bruidegom terwijl de zon langzaam in de zee zakt… hoe romantisch wil je het hebben?

Lees verder >

Waarom is de zee gezond?

Door Peter op dinsdag 24 juni 2014.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Een verblijf aan zee is gezond. Dat heeft te maken met de moleculen in zeelucht. Deze moleculen helpen om meer zuurstof op te nemen in je lichaam. Hierdoor heb je minder last van stress en ben je minder snel vermoeid. Ook hooikoorts- en astmapatienten hebben baat bij een verblijf aan zee omdat de lucht veel minder pollen en stuifmeel bevat. 

Lees verder >