Rust nodig?

Door Peter op dinsdag 15 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Wat hebben we het druk tegenwoordig. Werk, vrienden, familie, social media... Je zou soms willen dat een dag 30 uur had. Maar pas op: teveel stress en onrust maken je ongelukkig. Met onze 5 praktische tips kunnen je de stress uit je leven te bannen, en de rust in je hoofd terug te halen. Met een helder hoofd krijg je meer voor elkaar, kun je veel beter nadenken en beter genieten van het leven!

 

Tips om stress te voorkomen

 

1. Maak je alleen druk om nu
Veel mensen maken zich zorgen om hetgeen morgen, volgende week of misschien volgende maand zou kunnen gebeuren. Niet doen. Maak je maximaal zorgen over vandaag. Veel dingen waar je je nu zorgen over maakt, gebeuren helemaal niet!

2. Stop met spijt hebben
Wat is gebeurd is gebeurd. Blijf niet hangen in het verleden, heb geen spijt van wat je hebt gedaan. Op dat moment nam je de keuze die jou het beste leek.

3. Neem tijd voor jezelf
Iedereen heeft af en toe tijd voor zichzelf nodig om rustig na te denken en met niemand rekening te houden. Plan regelmatig een momentje voor jezelf in, waarin je de tijd neemt om lekker te lezen, door de natuur te fietsen, te sporten of te genieten van een goede reep chocolade.

4. Stop met moeten
We denken dat we van alles moeten. En dit moeten leidt tot een gevoel van druk, stress en afkeer. Stop met moeten, en start meer te willen. Je moet geen boodschappen doen, je wilt boodschappen doen. Het is jouw keuze, niets moet.

5. Huur de Waddenlodge
Een paar dagen verblijven in de Waddenlodge op Texel geeft gegarandeerd rust. Deze unieke, zeer exclusieve en vrijstaande lodge voor 4 personen staat in een eigen duinpan met uitzicht over een waterpartij en veel natuur. Plof neer in je deckchair op het balkonterras van 40 m2 en geniet...

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Sporten op het strand

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Actief

Als je op het strand komt zal het je niet ontgaan: er wordt steeds meer gesport aan de kust. Het zand maakt alle sporten net iets zwaarder, maar ook leuker. Door de zon op je huid, de zachte zeebries, het warme zand en het geluid van de branding merk je niet eens dat je extra calorieën aan het verbranden bent. 

Lees verder >

Post uit de zee

Door Silke op zondag 26 juni 2016.
Categorieën:KustStrand

Als je vroeger een fles met een brief erin op het strand vond, betekende dat meestal slecht nieuws. Flessenpost werd door zeelieden gebruikt als noodkreet. Als een schip in nood raakte werd een fles overboord gegooid in de hoop dat de fles ergens zou aanspoelen en een lezer zou bereiken. Op de brief stond vaak een laatste mededeling of wens voor de familie van de in nood verkerende opvarende.

Lees verder >

Veerdiensten naar de Waddeneilanden

Door Silke op zaterdag 17 december 2016.

Een vakantie in een vakantiehuis op een van onze Waddeneilanden betekent altijd een overtocht met de veerboot. Zo’n vaartocht over de Waddenzee is een fantastisch begin van de vakantie. Zodra u op de boot stapt, heeft u direct het vakantiegevoel!

Uitkijken over het water vanaf het dek met de meeuwen om u heen… reken maar dat de stress van uw drukke leven direct van u af valt.

Lees verder >