Rustige stranden in Nederland

Een vakantie aan de Nederlandse kust betekent genieten van strand, duinen en gezellige badplaatsen. De Nederlandse kust is – inclusief de stranden van de Waddeneilanden - meer dan 500 kilometer lang en overal zijn de stranden breed, schoon en voorzien van heerlijk fijn zand. Op een warme zomerdag kan het op een aantal stranden best druk worden. Maar wees niet bang, de kans dat u aan de Nederlandse kust hutjemutje tussen andere zonaanbidders terecht komt is klein. We noemen 5 van onze favoriete stranden in Nederland waar het – ook op een mooie zomerdag – lekker rustig is.

Top 5 stille stranden

Strand bij Langevelderslag
Noordwijk is een van de populairste badplaatsen van ons land. Het strand direct bij de badplaats kan dan ook best druk worden. Op slechts 10 autominuten van het centrum van Noordwijk ligt het strand van Langevelderslag. Dit rustige strand is goed bereikbaar via een smalle toegangsweg door de duinen en is bekend als telplaats voor bijzondere kustvogels.
Vakantiehuizen in Zuid Holland

Strand van de Mokbaai
Op het grootste Waddeneiland van ons land zijn er ruim 30 kilometer brede zandstranden. Bij badplaats De Koog ligt het meest bezochte strand van Texel. Is dit strand in het hoogseizoen u iets te druk, leg dan uw handdoek neer op het strand van de Mokbaai in het zuiden van Texel. Hier is het heerlijk rustig en liggen twee vogelreservaten: de Petten en 't Stoar.
Vakantiehuizen op Texel

Strand van Vrouwenpolder
Het Zeeuwse Vrouwenpolder heeft een strand van maar liefst 24 kilometer. Tussen de gezellige strandpaviljoens liggen kilometers strand die ook op een warme zomerdag heerlijk rustig zijn. Bovendien heeft het hele strand van Vrouwenpolder de Blauwe Vlag gekregen waarmee u zeker weet dat het een van de schoonste stranden van ons land is.
Vakantiehuizen in Zeeland

Strand van Hollum
De 27 kilometer strand van Ameland zijn bekend om de rust en ruimte. Zelfs als u op een warme dag het strand van Hollum bezoekt en u loopt vanaf de strandafgang 100 meter naar links of rechts heeft u gegarandeerd alle ruimte.
Vakantiehuizen op Ameland

Strand van Schoorl
Een paar kilometer ten noorden van het populaire strand van Bergen aan Zee ligt het strand van Schoorl. Dit strand is alleen via een prachtig fietspad door de duinen te bereiken, zodat het hier eigenlijk nooit druk wordt.
Vakantiehuizen in Noord Holland

De zekerheid van: