Rustige stranden in Nederland

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.

Een vakantie aan de Nederlandse kust betekent genieten van strand, duinen en gezellige badplaatsen. De Nederlandse kust is – inclusief de stranden van de Waddeneilanden - meer dan 500 kilometer lang en overal zijn de stranden breed, schoon en voorzien van heerlijk fijn zand. Op een warme zomerdag kan het op een aantal stranden best druk worden. Maar wees niet bang, de kans dat u aan de Nederlandse kust hutjemutje tussen andere zonaanbidders terecht komt is klein. We noemen 5 van onze favoriete stranden in Nederland waar het – ook op een mooie zomerdag – lekker rustig is.

Top 5 stille stranden

Strand bij Langevelderslag
Noordwijk is een van de populairste badplaatsen van ons land. Het strand direct bij de badplaats kan dan ook best druk worden. Op slechts 10 autominuten van het centrum van Noordwijk ligt het strand van Langevelderslag. Dit rustige strand is goed bereikbaar via een smalle toegangsweg door de duinen en is bekend als telplaats voor bijzondere kustvogels.
Vakantiehuizen in Zuid Holland

Strand van de Mokbaai
Op het grootste Waddeneiland van ons land zijn er ruim 30 kilometer brede zandstranden. Bij badplaats De Koog ligt het meest bezochte strand van Texel. Is dit strand in het hoogseizoen u iets te druk, leg dan uw handdoek neer op het strand van de Mokbaai in het zuiden van Texel. Hier is het heerlijk rustig en liggen twee vogelreservaten: de Petten en 't Stoar.
Vakantiehuizen op Texel

Strand van Vrouwenpolder
Het Zeeuwse Vrouwenpolder heeft een strand van maar liefst 24 kilometer. Tussen de gezellige strandpaviljoens liggen kilometers strand die ook op een warme zomerdag heerlijk rustig zijn. Bovendien heeft het hele strand van Vrouwenpolder de Blauwe Vlag gekregen waarmee u zeker weet dat het een van de schoonste stranden van ons land is.
Vakantiehuizen in Zeeland

Strand van Hollum
De 27 kilometer strand van Ameland zijn bekend om de rust en ruimte. Zelfs als u op een warme dag het strand van Hollum bezoekt en u loopt vanaf de strandafgang 100 meter naar links of rechts heeft u gegarandeerd alle ruimte.
Vakantiehuizen op Ameland

Strand van Schoorl
Een paar kilometer ten noorden van het populaire strand van Bergen aan Zee ligt het strand van Schoorl. Dit strand is alleen via een prachtig fietspad door de duinen te bereiken, zodat het hier eigenlijk nooit druk wordt.
Vakantiehuizen in Noord Holland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Huidverzorging na een dagje strand

Door Silke op zaterdag 16 juni 2018.

De zomer is dit jaar vroeg begonnen! Het is de laatste weken al gezellig druk aan de stranden. De eerste strandgangers hebben ook al een duik in het frisse zeewater genomen. Uw huid – ook wel het grootste orgaan van het menselijk lichaam genoemd – heeft het tijdens een dagje in de zon en het zoute water extra te verduren. Het is daarom belangrijk dat u uw huid goed verzorgt tijdens en na een dagje aan zee. Wij geven u de tips voor een dagje onbezorgd genieten.

Lees verder >

Waar komt het zand aan de kust vandaan?

Door Petra op woensdag 5 augustus 2015.
Categorieën:Kust

Vind je het ook zo heerlijk om op een warme zomerdag met je blote voeten op het strand door het zand te lopen. Of in de winter lekker over het zand te joggen? Maar heb jij je wel eens afgevraagd waar al dat zand op onze stranden eigenlijk vandaan komt?

Lees verder >

Mooiste mountainbike route van Nederland

Door Peter op maandag 16 juni 2014.
Categorieën:ActiefNatuur

De mountainbike route van Schoorl is in 1996 aangelegd langs de mooiste plekken in het duingebied. Hij wordt door liefhebbers gezien als de mooiste route van Nederland. De officiële start en finish is bij het Witte Huis in Aagtdorp, tussen Bergen en Schoorl. Je kunt parkeren bij Duinmanege van Poelenburgh.

Lees verder >