Rustige stranden in Nederland

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.

Een vakantie aan de Nederlandse kust betekent genieten van strand, duinen en gezellige badplaatsen. De Nederlandse kust is – inclusief de stranden van de Waddeneilanden - meer dan 500 kilometer lang en overal zijn de stranden breed, schoon en voorzien van heerlijk fijn zand. Op een warme zomerdag kan het op een aantal stranden best druk worden. Maar wees niet bang, de kans dat u aan de Nederlandse kust hutjemutje tussen andere zonaanbidders terecht komt is klein. We noemen 5 van onze favoriete stranden in Nederland waar het – ook op een mooie zomerdag – lekker rustig is.

Top 5 stille stranden

Strand bij Langevelderslag
Noordwijk is een van de populairste badplaatsen van ons land. Het strand direct bij de badplaats kan dan ook best druk worden. Op slechts 10 autominuten van het centrum van Noordwijk ligt het strand van Langevelderslag. Dit rustige strand is goed bereikbaar via een smalle toegangsweg door de duinen en is bekend als telplaats voor bijzondere kustvogels.
Vakantiehuizen in Zuid Holland

Strand van de Mokbaai
Op het grootste Waddeneiland van ons land zijn er ruim 30 kilometer brede zandstranden. Bij badplaats De Koog ligt het meest bezochte strand van Texel. Is dit strand in het hoogseizoen u iets te druk, leg dan uw handdoek neer op het strand van de Mokbaai in het zuiden van Texel. Hier is het heerlijk rustig en liggen twee vogelreservaten: de Petten en 't Stoar.
Vakantiehuizen op Texel

Strand van Vrouwenpolder
Het Zeeuwse Vrouwenpolder heeft een strand van maar liefst 24 kilometer. Tussen de gezellige strandpaviljoens liggen kilometers strand die ook op een warme zomerdag heerlijk rustig zijn. Bovendien heeft het hele strand van Vrouwenpolder de Blauwe Vlag gekregen waarmee u zeker weet dat het een van de schoonste stranden van ons land is.
Vakantiehuizen in Zeeland

Strand van Hollum
De 27 kilometer strand van Ameland zijn bekend om de rust en ruimte. Zelfs als u op een warme dag het strand van Hollum bezoekt en u loopt vanaf de strandafgang 100 meter naar links of rechts heeft u gegarandeerd alle ruimte.
Vakantiehuizen op Ameland

Strand van Schoorl
Een paar kilometer ten noorden van het populaire strand van Bergen aan Zee ligt het strand van Schoorl. Dit strand is alleen via een prachtig fietspad door de duinen te bereiken, zodat het hier eigenlijk nooit druk wordt.
Vakantiehuizen in Noord Holland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Schoorl en Bergen op hun best

Door Marielle op donderdag 8 december 2016.
Vrijdagmiddag vriest het 4 graden en met mijn gezin rijden we in een auto volgepakt met sinterklaascadeaus naar Schoorl. We gaan een weekendje met zijn vieren naar het park Schoorlse Duinen. Op dit gemoedelijke park zijn alle 47 huizen vrijstaand en door het zomerse geel waan je je al snel op vakantie. In en om ons huis is er veel leef- en speelruimte voor zowel ons als de kinderen. Gelukkig kunnen we de auto voor de deur neerzetten en zo alle cadeaus stiekem naar binnen sluizen. 
 

Lees verder >

Huis met uitzicht op zee

Door Peter op donderdag 18 september 2014.
Categorieën:KustNieuws

Het Australische ontwerpbureau Modscape heeft een bijzonder concept ontwikkeld. Het gaat om een zogenaamd ''Cliffhouse''. Dit huis van 5 verdiepingen kan door middel van stalen pinnen aan iedere rots worden bevestigd. Daarmee heb je al snel een huis met een aardig uitzicht over zee....

Lees verder >

Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

Door Peter op zondag 28 december 2014.
Categorieën:Actief

De oudste Nieuwjaars duik van Nederland wordt in Zandvoort gehouden. Al in 1960 werd hier de ijskoude plons hier voor het eerst georganiseerd. De meest bekende duiklocatie is Scheveningen. Hier sprongen op 1 januari 1965 een zevental fanatiekelingen het ijskoude Noordzeewater in. De laatste jaren doken op het strand bij de Pier maar liefst tussen de 7000 en 10000 dapperen het water in.

Lees verder >