Rustige stranden in Nederland

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.

Een vakantie aan de Nederlandse kust betekent genieten van strand, duinen en gezellige badplaatsen. De Nederlandse kust is – inclusief de stranden van de Waddeneilanden - meer dan 500 kilometer lang en overal zijn de stranden breed, schoon en voorzien van heerlijk fijn zand. Op een warme zomerdag kan het op een aantal stranden best druk worden. Maar wees niet bang, de kans dat u aan de Nederlandse kust hutjemutje tussen andere zonaanbidders terecht komt is klein. We noemen 5 van onze favoriete stranden in Nederland waar het – ook op een mooie zomerdag – lekker rustig is.

Top 5 stille stranden

Strand bij Langevelderslag
Noordwijk is een van de populairste badplaatsen van ons land. Het strand direct bij de badplaats kan dan ook best druk worden. Op slechts 10 autominuten van het centrum van Noordwijk ligt het strand van Langevelderslag. Dit rustige strand is goed bereikbaar via een smalle toegangsweg door de duinen en is bekend als telplaats voor bijzondere kustvogels.
Vakantiehuizen in Zuid Holland

Strand van de Mokbaai
Op het grootste Waddeneiland van ons land zijn er ruim 30 kilometer brede zandstranden. Bij badplaats De Koog ligt het meest bezochte strand van Texel. Is dit strand in het hoogseizoen u iets te druk, leg dan uw handdoek neer op het strand van de Mokbaai in het zuiden van Texel. Hier is het heerlijk rustig en liggen twee vogelreservaten: de Petten en 't Stoar.
Vakantiehuizen op Texel

Strand van Vrouwenpolder
Het Zeeuwse Vrouwenpolder heeft een strand van maar liefst 24 kilometer. Tussen de gezellige strandpaviljoens liggen kilometers strand die ook op een warme zomerdag heerlijk rustig zijn. Bovendien heeft het hele strand van Vrouwenpolder de Blauwe Vlag gekregen waarmee u zeker weet dat het een van de schoonste stranden van ons land is.
Vakantiehuizen in Zeeland

Strand van Hollum
De 27 kilometer strand van Ameland zijn bekend om de rust en ruimte. Zelfs als u op een warme dag het strand van Hollum bezoekt en u loopt vanaf de strandafgang 100 meter naar links of rechts heeft u gegarandeerd alle ruimte.
Vakantiehuizen op Ameland

Strand van Schoorl
Een paar kilometer ten noorden van het populaire strand van Bergen aan Zee ligt het strand van Schoorl. Dit strand is alleen via een prachtig fietspad door de duinen te bereiken, zodat het hier eigenlijk nooit druk wordt.
Vakantiehuizen in Noord Holland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeeuwse mosselen eten

Door Silke op vrijdag 26 mei 2017.
Categorieën:CultuurKustUit eten

Eind mei werden in Zeeland de eerste mosselen van het seizoen boven water gehaald. Dat is bijna vier weken vroeger dan gebruikelijk. Deze zogenaamde hangcultuurmosselen groeien aan touwen die, vooral in de Oosterschelde, in het water hangen. Op die plek krijgen de mosselen meer voedsel dan op de bodem, zodat ze eerder geschikt zijn voor consumptie. Volgens de mosselkenners zijn de Zeeuwse mosselen dit jaar heerlijk zilt en romig. Een mooi begin van het mosselseizoen!

Lees verder >

Tips voor de verhuur van een vakantiehuis

Door Peter op donderdag 18 september 2014.

Wij zorgen er graag voor dat u uw vakantiehuis succesvol kunt verhuren. Op onze websites fijnopvakantie.nl en fewo-in-holland.de zoeken dagelijks duizenden vakantiegangers naar een vakantiehuis aan de Nederlandse kust en op de Waddeneilanden.  Door gebruik te maken van onze kennis en ervaring kunt ook u uw vakantiehuis nog beter verhuren.

Lees verder >

Het strand van Texel

Door Silke op vrijdag 24 maart 2017.

Texel heeft een strand van maar liefst 30 kilometer lengte. De stranden van het grootste Waddeneiland liggen aan de westelijke kant van het eiland, van De Hors in het uiterste zuiden tot de vuurtoren in het noorden. Naar het noorden toe worden de stranden steeds breder. Dat heeft te maken met de zeestroming die in het noorden zorgt voor aangroei, terwijl er in het zuiden sprake is van afslag. Het strand bij badplaats De Koog is het drukst bezocht.

Lees verder >