Rustige stranden in Nederland

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.

Een vakantie aan de Nederlandse kust betekent genieten van strand, duinen en gezellige badplaatsen. De Nederlandse kust is – inclusief de stranden van de Waddeneilanden - meer dan 500 kilometer lang en overal zijn de stranden breed, schoon en voorzien van heerlijk fijn zand. Op een warme zomerdag kan het op een aantal stranden best druk worden. Maar wees niet bang, de kans dat u aan de Nederlandse kust hutjemutje tussen andere zonaanbidders terecht komt is klein. We noemen 5 van onze favoriete stranden in Nederland waar het – ook op een mooie zomerdag – lekker rustig is.

Top 5 stille stranden

Strand bij Langevelderslag
Noordwijk is een van de populairste badplaatsen van ons land. Het strand direct bij de badplaats kan dan ook best druk worden. Op slechts 10 autominuten van het centrum van Noordwijk ligt het strand van Langevelderslag. Dit rustige strand is goed bereikbaar via een smalle toegangsweg door de duinen en is bekend als telplaats voor bijzondere kustvogels.
Vakantiehuizen in Zuid Holland

Strand van de Mokbaai
Op het grootste Waddeneiland van ons land zijn er ruim 30 kilometer brede zandstranden. Bij badplaats De Koog ligt het meest bezochte strand van Texel. Is dit strand in het hoogseizoen u iets te druk, leg dan uw handdoek neer op het strand van de Mokbaai in het zuiden van Texel. Hier is het heerlijk rustig en liggen twee vogelreservaten: de Petten en 't Stoar.
Vakantiehuizen op Texel

Strand van Vrouwenpolder
Het Zeeuwse Vrouwenpolder heeft een strand van maar liefst 24 kilometer. Tussen de gezellige strandpaviljoens liggen kilometers strand die ook op een warme zomerdag heerlijk rustig zijn. Bovendien heeft het hele strand van Vrouwenpolder de Blauwe Vlag gekregen waarmee u zeker weet dat het een van de schoonste stranden van ons land is.
Vakantiehuizen in Zeeland

Strand van Hollum
De 27 kilometer strand van Ameland zijn bekend om de rust en ruimte. Zelfs als u op een warme dag het strand van Hollum bezoekt en u loopt vanaf de strandafgang 100 meter naar links of rechts heeft u gegarandeerd alle ruimte.
Vakantiehuizen op Ameland

Strand van Schoorl
Een paar kilometer ten noorden van het populaire strand van Bergen aan Zee ligt het strand van Schoorl. Dit strand is alleen via een prachtig fietspad door de duinen te bereiken, zodat het hier eigenlijk nooit druk wordt.
Vakantiehuizen in Noord Holland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Duiken in Zeeland

Door Peter op woensdag 18 maart 2015.
Categorieën:Actief

De wereldberoemde Deltawerken in Zeeland beschermen Nederland tegen de zee. Maar de Deltawerken hebben er ook voor gezorgd dat de provincie Zeeland het grootste kunstmatige onderwater rif ter wereld is geworden. Zeeland is dan ook dé duikprovincie van Nederland. Je vindt in de provincie meer dan 100 duiklocaties, variërend van de rustige plekken aan het Grevelingenmeer tot wrakduiken op grote diepte in de Westerschelde. Op een aantal plekken kun je duiken op de restanten van oude dijken of zelfs verzonken dorpen.

Lees verder >

Dauwtrappen in de duinen

Door Peter op dinsdag 20 mei 2014.
Categorieën:ActiefEvenementen

Dauwtrappen is een eeuwenoude traditie. Vroeger stonden de mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben. In de Schoorlse Duinen organiseert Staatsbosbeheer een dauwtrapwandeling op de vroege ochtend van Hemelvaart. Loopschool Together werkt dit jaar samen met Staatsbosbeheer om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een bijzondere ochtendwandeling.

Lees verder >

Vakantiehuis in Noordwijk aan Zee

Door Peter op woensdag 17 december 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

De geschiedenis van Noordwijk als badplaats begon aan het eind van de 19e eeuw. Strandbezoek was in die tijd alleen besteed aan de elite. Zeewater zou een reinigende werking hebben en welgestelde inwoners van Nederland kwamen naar Noordwijk om te genieten van de gezonde zeelucht en het heilzame water.

Lees verder >