Sauna aan zee

Door Silke op donderdag 8 november 2018.
Categorieën:Actief

De Nederlandse kust is het hele jaar door een bestemming om een paar dagen te ontspannen. In de zomer kunt u genieten van het warme zand en een frisse duik in zee. In de winter gaat er niet boven een lange wandeling langs het strand. Genieten van de frisse wind en de schuimkoppen die dansen op de golven.

Vakantiehuis aan zee met eigen sauna

Na een winterse strandwandeling is er niets fijner dan een uurtje in de sauna door te brengen. Natuurlijk kunt u naar een openbare sauna of wellness gaan, maar wat dacht u van uw eigen sauna in uw vakantiehuis? Bij Fijn op Vakantie verhuren we meerdere vakantiehuizen met een eigen sauna.

Voordelen van een sauna

Een bezoek aan de sauna is populair. Best logisch, want het is goed voor je. Wij zetten de belangrijkste voordelen van een saunabezoek op een rij.

1 Weerstand opbouwen
Juist in de wintermaanden is het belangrijk om uw weerstand versterken. Een saunabezoek zorgt ervoor dat je lichaam beter om kan gaan met temperatuurverschillen. Ook gaat je lichaam door de warmte in de sauna meer witte bloedcellen produceren. Deze helpen om ziektes te bestrijden.

2 Gifstoffen eruit zweten
Gifstoffen verlaten je lichaam door transpiratie. Door de hoge temperatuur in een sauna ga je transpireren en maak je je lichaam van binnenuit ‘schoon’

3 Ontspanning
Tijdens een half uurtje in de privé sauna van uw vakantiehuis komt u helemaal tot rust. In de sauna is geen afleiding, spanning verdwijnt uit uw lichaam en uw hoofd komt helemaal tot rust.

4 Goed voor uw huid
Tijdens een bezoek aan de sauna gaan uw poriën openstaan en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. De huidcellen worden hierdoor sneller vernieuwd. Als u zich na een bezoek aan de sauna met een vocht inbrengende crème insmeert ziet u er jaren jonger uit!

5 Gewrichten worden soepel
Spieren en gewrichten worden door de weldadige warmte van een sauna warm en soepel. Pijn in schouders, rug of knieën vermindert direct na een bezoek aan uw eigen sauna!

Kies op onze site uit het aanbod van vakantiehuizen aan de kust met een Finse sauna.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeker doen op Schiermonnikoog

Door Silke op vrijdag 16 juni 2017.

Schiermonnikoog is de kleinste van de bewoonde Nederlandse Waddeneilanden en is met 946 inwoners (april 2017) ook de kleinste Nederlandse gemeente.

Het eiland wordt door liefhebbers geprezen om de rust, die wordt gewaarborgd omdat bezoekers hun auto bij de veerhaven in Lauwersoog moeten laten staan. Op het eiland rijden bussen die vanaf de veerdam vertrekken en via twee routes naar het centrum rijden. Bezoekers pakken tijdens hun verblijf op het eiland natuurlijk de fiets!

Lees verder >

Mooiste natuur van Nederland

Door Silke op vrijdag 2 december 2016.

Nederland is een prachtig land voor natuurliefhebbers. Ons land heeft maar liefst veertig natuurreservaten, waarvan 20 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen. Stuk voor stuk unieke plekken met hun eigen kenmerken en flora en fauna. En als er dan ook nog van die fraaie Hollandse luchten boven hangen, zijn onze natuurgebieden helemaal van wereldklasse.

Lees verder >

Het strand van Julianadorp aan Zee

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Julianadorp ligt in de duinen, net onder Den Helder in de kop van Noord-Holland. De gezellige dorpskern heeft een flink aantal winkels en gezellige horeca. In het voorjaar is Juliandorp aan Zee omgeven door bloeiende bollenvelden. Heerlijk om van deze bloemenpracht te voet of op de fiets te genieten. Het dorp heeft prima voorzieningen voor sportieve vakantiegangers. Er is een tennisbaan, een overdekt zwembad, meerdere bowlingbanen en een 9 holes golfbaan.

Lees verder >