Sauna aan zee

Door Silke op donderdag 8 november 2018.
Categorieën:Actief

De Nederlandse kust is het hele jaar door een bestemming om een paar dagen te ontspannen. In de zomer kunt u genieten van het warme zand en een frisse duik in zee. In de winter gaat er niet boven een lange wandeling langs het strand. Genieten van de frisse wind en de schuimkoppen die dansen op de golven.

Vakantiehuis aan zee met eigen sauna

Na een winterse strandwandeling is er niets fijner dan een uurtje in de sauna door te brengen. Natuurlijk kunt u naar een openbare sauna of wellness gaan, maar wat dacht u van uw eigen sauna in uw vakantiehuis? Bij Fijn op Vakantie verhuren we meerdere vakantiehuizen met een eigen sauna.

Voordelen van een sauna

Een bezoek aan de sauna is populair. Best logisch, want het is goed voor je. Wij zetten de belangrijkste voordelen van een saunabezoek op een rij.

1 Weerstand opbouwen
Juist in de wintermaanden is het belangrijk om uw weerstand versterken. Een saunabezoek zorgt ervoor dat je lichaam beter om kan gaan met temperatuurverschillen. Ook gaat je lichaam door de warmte in de sauna meer witte bloedcellen produceren. Deze helpen om ziektes te bestrijden.

2 Gifstoffen eruit zweten
Gifstoffen verlaten je lichaam door transpiratie. Door de hoge temperatuur in een sauna ga je transpireren en maak je je lichaam van binnenuit ‘schoon’

3 Ontspanning
Tijdens een half uurtje in de privé sauna van uw vakantiehuis komt u helemaal tot rust. In de sauna is geen afleiding, spanning verdwijnt uit uw lichaam en uw hoofd komt helemaal tot rust.

4 Goed voor uw huid
Tijdens een bezoek aan de sauna gaan uw poriën openstaan en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. De huidcellen worden hierdoor sneller vernieuwd. Als u zich na een bezoek aan de sauna met een vocht inbrengende crème insmeert ziet u er jaren jonger uit!

5 Gewrichten worden soepel
Spieren en gewrichten worden door de weldadige warmte van een sauna warm en soepel. Pijn in schouders, rug of knieën vermindert direct na een bezoek aan uw eigen sauna!

Kies op onze site uit het aanbod van vakantiehuizen aan de kust met een Finse sauna.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Weekendje aan zee

Door Silke op zondag 25 september 2016.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Vakantie was tot zo’n 100 jaar geleden een echte luxe. De enige vrije dag in de week was de zondag, vakantiedagen hadden we nog niet. Als de kinderen vrij waren van school gingen ze vaak logeren bij familie of werden ze ingezet bij klusjes in en rond het huis.

Lees verder >

Kunst op Ameland

Door Silke op vrijdag 28 oktober 2016.

Ieder jaar staat Ameland in november in het teken van de kunst. In de inspirerende omgeving van dit prachtige Waddeneiland exposeren traditioneel tientallen kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk. U vindt de kunst exposities in allerlei originele en soms onverwachte ruimtes. Hotels, kerken, restaurants, maar ook de musea en galeries op het eiland zijn ingericht met prachtige kunst.

Lees verder >

Mag je een vuurtje maken op het strand?

Door Silke op dinsdag 28 juni 2016.

Heel lang geleden waren er veel vuren op het strand. Deze vuren werden aangestoken om vissers de weg te wijzen. Tegenwoordig hebben we daarvoor vuurtorens en gps navigatie. Een kampvuur op het strand is nu vooral bedoeld om gezellig samen te zijn, liedjes te zingen en te barbecueën.

Lees verder >