Sauna aan zee

Door Silke op donderdag 8 november 2018.
Categorieën:Actief

De Nederlandse kust is het hele jaar door een bestemming om een paar dagen te ontspannen. In de zomer kunt u genieten van het warme zand en een frisse duik in zee. In de winter gaat er niet boven een lange wandeling langs het strand. Genieten van de frisse wind en de schuimkoppen die dansen op de golven.

Vakantiehuis aan zee met eigen sauna

Na een winterse strandwandeling is er niets fijner dan een uurtje in de sauna door te brengen. Natuurlijk kunt u naar een openbare sauna of wellness gaan, maar wat dacht u van uw eigen sauna in uw vakantiehuis? Bij Fijn op Vakantie verhuren we meerdere vakantiehuizen met een eigen sauna.

Voordelen van een sauna

Een bezoek aan de sauna is populair. Best logisch, want het is goed voor je. Wij zetten de belangrijkste voordelen van een saunabezoek op een rij.

1 Weerstand opbouwen
Juist in de wintermaanden is het belangrijk om uw weerstand versterken. Een saunabezoek zorgt ervoor dat je lichaam beter om kan gaan met temperatuurverschillen. Ook gaat je lichaam door de warmte in de sauna meer witte bloedcellen produceren. Deze helpen om ziektes te bestrijden.

2 Gifstoffen eruit zweten
Gifstoffen verlaten je lichaam door transpiratie. Door de hoge temperatuur in een sauna ga je transpireren en maak je je lichaam van binnenuit ‘schoon’

3 Ontspanning
Tijdens een half uurtje in de privé sauna van uw vakantiehuis komt u helemaal tot rust. In de sauna is geen afleiding, spanning verdwijnt uit uw lichaam en uw hoofd komt helemaal tot rust.

4 Goed voor uw huid
Tijdens een bezoek aan de sauna gaan uw poriën openstaan en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. De huidcellen worden hierdoor sneller vernieuwd. Als u zich na een bezoek aan de sauna met een vocht inbrengende crème insmeert ziet u er jaren jonger uit!

5 Gewrichten worden soepel
Spieren en gewrichten worden door de weldadige warmte van een sauna warm en soepel. Pijn in schouders, rug of knieën vermindert direct na een bezoek aan uw eigen sauna!

Kies op onze site uit het aanbod van vakantiehuizen aan de kust met een Finse sauna.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bijzondere jenever uit Zeeland

Door Peter op dinsdag 27 mei 2014.
Categorieën:NieuwsUit eten

Darwin's evolutietheorie laat er geen misverstand over bestaan: zeewier is de bron van al het leven. In den beginne was er alleen zeewier. Uit zeewier onstonden de planten, de dieren en uiteindelijk ook de mensen. Petra de Boevere, eigenaresse van een slijterij in het Zeeuwse Sluis en bekend als Meisje van de Slijterij raakte door dit idee geïnspireerd. In haar winkel verkoopt ze de betere Schotse whisky's. Op de Schotse eilanden wordt bij het stoken van sommige whisky lokale turf gebruikt.

Lees verder >

Stoppen met roken in Schoorl

Door Peter op dinsdag 8 april 2014.
Categorieën:ActiefCultuur

Onze tip voor iedereen die wil stoppen met roken: huur een vakantiehuis in het duingebied van Bergen en Schoorl. Vanaf 1 april geldt er namelijk weer een rookverbod in het bos- en duingebied van de gemeente Bergen. Binnen een straal van 30 meter van de bossen, duinen en heidegebieden mag absoluut niet gerookt worden. Het is een van de maatregelen die ervoor moeten zorgen dat er geen natuurbrand ontstaat.

Lees verder >

Waarom honden het strand zo fijn vinden

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:KustStrand

Honden zijn – net als mensen – gek op het strand. Op veel stranden langs de Nederlandse kust zijn honden van harte welkom. In ons blog over hond vriendelijke stranden kunt u meer lezen over de regels voor de verschillende stranden langs onze kust.

Lees verder >