Spelletjes voor op het strand

De ingrediënten voor een ideale stranddag zijn voor jou waarschijnlijk niet meer dan een goed boek, een handdoek en een koud drankje onder handbereik. Maar als je met kinderen naar het strand gaat, zijn er soms andere prioriteiten. Kinderen willen spelen! Lekker kastelen bouwen, omgeduwd worden door de golven in de branding of gewoon rennen langs de vloedlijn.
En het strand nodigt uit voor nog veel meer spelletjes. Fijn op Vakantie selecteerde een top 3 van heerlijke spelletjes op het strand.

1 Schat zoeken
Begraaf een schepje, emmertje of andere spullen in de buurt van de plek waar je je handdoek hebt neergelegd. Je kinderen kunnen als echte piraten op zoek gaan naar de verborgen schatten. Groot voordeel voor jou is dat je vanuit je ligstoel aanwijzingen als ‘’lauw’’ en ‘’warm’’ kunt geven!

2 Kwallen ontwijken
Neem een zakje waterballonnen mee naar het strand. Hiermee ga je het kwallenspel spelen! Vul de ballonnen met zeewater en leg ze tot aan de waterlijn op het zand. De ballonnen zijn bijtende kwallen en de kinderen moeten – geblinddoekt en voorzichtig lopend – de zee zien te bereiken. Wie op een kwal trapt moet opnieuw beginnen.

3 Boter, kaas en eieren
Niet heel wild of spannend, maar wel erg leuk: langs de waterlijn struinen met een emmertje in je hand, zoekend naar mooie schelpen. Gebruik de schelpjes om een mooie ketting of armbandje te maken of speel een spelletje boter, kaas en eieren in het zand. Teken een vierkant met negen vlakken in het zand en zorg dat je als eerste drie witte of bruine schelpen op een rij krijgt.

De zekerheid van: