Sporten op het strand

Als je op het strand komt zal het je niet ontgaan: er wordt steeds meer gesport aan de kust. Het zand maakt alle sporten net iets zwaarder, maar ook leuker. Door de zon op je huid, de zachte zeebries, het warme zand en het geluid van de branding merk je niet eens dat je extra calorieën aan het verbranden bent.

Afvallen in het zand en in de zee

Het mulle zand zet de spieren in je benen en voeten extra aan het werk en ook je buikspieren moeten meer moeite doen om je lichaam stabiel te houden. Ook als je in de golven gaat zwemmen zul je merken, je moet harder werken dan in het zwembad. Wil jij serieus werken aan je slanke lijn op het strand? Dan is hier onze top 3 van calorie-verbrandende sporten. Zo smaakt een biertje na afloop extra lekker!

Top 3 strandsporten

Hardlopen – 600 calorieën per uur
Rennen op het strand is veel intensiever dan op straat of in het bos. Je spieren moeten extra hun best doen in het zand en door op blote voeten te rennen train je ook de spieren in je voeten waardoor je sterke enkels krijgt

Zeezwemmen – 500 calorieën per uur
Een uurtje zwemmen in zee of dollen in de branding zorgt ervoor dat je in no time gewicht verliest. Je bouwt ook flink aan je uithoudingsvermogen en je ontziet je gewrichten omdat de zwaartekracht in het water geen rol speelt.

Beachvolley - 500 calorieën per uur
Beachvolleybal is een intensieve sport omdat je met zijn tweeën een heel veld moet verdedigen. Door lekker fanatiek te rennen en te duiken vliegen de kilo’s eraf. Op de Nederlandse stranden zijn overal beachvolley velden te vinden.

De zekerheid van: