Strand van Den Helder

Door Silke op vrijdag 3 maart 2017.

In het uiterste noorden van Noord-Holland ligt de stad Den Helder. Het is de plek waar de veerboot naar Texel vertrekt en ook de belangrijkste haven van onze marine. In Den Helder kunt u gratis parkeren om een dagje te shoppen. U kunt in Den Helder ook kennismaken met de maritieme geschiedenis van ons land door een bezoek te brengen aan Fort Kijkduin of Het Marinemuseum in de oude Rijkswerf Willemsoord.

Minder bekend is dat Den Helder een zeven kilometer lang strand heeft en een prachtig duingebied. Het strand is breed, relatief rustig en u kunt er gratis parkeren voor een dagje genieten in het zand en in de branding.

Strandslagen bij Den Helder

Tussen de badplaatsen Huisduinen en Julianadorp aan Zee liggen zeven strandslagen: Huisduinen, Donkere Duinen, Duinoord, Falga, Zandloper, Julianadorp en Drooghe Weert.

De stranden hebben elk een eigen karakter en voordelen. Julianadorp staat al jaren in de top tien van de schoonste stranden van ons land. Duinoord heeft de meeste faciliteiten waaronder Beachclub Citadel, de beste strandtent van Den Helder. Duinoord ligt in het midden van het Helderse strand en is de best bereikbare opgang met een grote (gratis) parkeerplaats en mogelijkheden om ook als mindervalide naar het strand te gaan. In de zomer stopt hier ook de Kustbus die vanaf NS-station Den Helder naar het strand rijdt. Falga heeft een mooi breed en wit strand en is opvallend rustig. Links van de opgang van Falga is een naturistenstrand.

Langste strandrace

In oktober is het strand van Den Helder helemaal vol met fanatieke fietsers en fietsliefhebbers als daar de finish van de langste strandrace ter wereld is; het populaire race van Hoek van Holland naar Den Helder.

Duinen van Den Helder

Grenzend aan het noordelijke deel van het Helderse strand liggen de Grafelijkheidsduinen. Hier grazen Schotse hooglanders en in de natte duinvalleien ziet u tientallen soorten watervogels. Ten zuiden van dit gebied liggen de Donkere Duinen. Hier wordt de oorspronkelijke vegetatie met loofbos en heide langzaam teruggebracht.

Vakantiehuis bij Den Helder

Krijgt u al zin in een vakantie bij het strand van Den Helder? Huur dan een vakantiehuis bij Julianadorp aan Zee of kijk voor ons hele aanbod van vakantiehuizen in Noord-Holland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De pier van Scheveningen

Door Silke op vrijdag 2 oktober 2015.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

In 1961 werd de pier van Scheveningen geopend. De pier bestaat uit een overdekte wandelpromenade met daarboven een open wandeldek. Aan het uiteinde van de 382 meter lange pier zijn 4 eilanden. Op een van de eilanden staat een 45 meter hoog uitkijkplatform.

Geschiedenis van de pier

Lees verder >

Het Oerd op Ameland

Door Silke op maandag 19 september 2016.

Aan de oostzijde van Ameland ligt een groot, onontgonnen natuurgebied: Het Oerd. Het is een zandplaat met jonge duinen waar vooral bijzondere planten en heel veel vogels te vinden zijn. Zo woont er een kolonie van bijna 7000 zilvermeeuwen. Zeldzame vogels als de bruine en de blauwe kiekendief, de eidereend, bergeend, wulp, kluut, visdief, tapuit en sprinkhaanrietzanger komen er voor. Maar ook wandelaars zijn welkom op Het Oerd.

Lees verder >

Snel internet op de Wadden

Door Silke op zaterdag 21 november 2015.

Een vakantie zonder internet is voor de meesten van ons ondenkbaar. Natuurlijk is het heerlijk om een lange strandwandeling te maken of lekker te genieten van de natuur in de duinen, maar aan het eind van de dag willen we wel onze email checken of een nieuwe post op Facebook plaatsen.

Lees verder >