Strand van Den Helder

Door Silke op vrijdag 3 maart 2017.

In het uiterste noorden van Noord-Holland ligt de stad Den Helder. Het is de plek waar de veerboot naar Texel vertrekt en ook de belangrijkste haven van onze marine. In Den Helder kunt u gratis parkeren om een dagje te shoppen. U kunt in Den Helder ook kennismaken met de maritieme geschiedenis van ons land door een bezoek te brengen aan Fort Kijkduin of Het Marinemuseum in de oude Rijkswerf Willemsoord.

Minder bekend is dat Den Helder een zeven kilometer lang strand heeft en een prachtig duingebied. Het strand is breed, relatief rustig en u kunt er gratis parkeren voor een dagje genieten in het zand en in de branding.

Strandslagen bij Den Helder

Tussen de badplaatsen Huisduinen en Julianadorp aan Zee liggen zeven strandslagen: Huisduinen, Donkere Duinen, Duinoord, Falga, Zandloper, Julianadorp en Drooghe Weert.

De stranden hebben elk een eigen karakter en voordelen. Julianadorp staat al jaren in de top tien van de schoonste stranden van ons land. Duinoord heeft de meeste faciliteiten waaronder Beachclub Citadel, de beste strandtent van Den Helder. Duinoord ligt in het midden van het Helderse strand en is de best bereikbare opgang met een grote (gratis) parkeerplaats en mogelijkheden om ook als mindervalide naar het strand te gaan. In de zomer stopt hier ook de Kustbus die vanaf NS-station Den Helder naar het strand rijdt. Falga heeft een mooi breed en wit strand en is opvallend rustig. Links van de opgang van Falga is een naturistenstrand.

Langste strandrace

In oktober is het strand van Den Helder helemaal vol met fanatieke fietsers en fietsliefhebbers als daar de finish van de langste strandrace ter wereld is; het populaire race van Hoek van Holland naar Den Helder.

Duinen van Den Helder

Grenzend aan het noordelijke deel van het Helderse strand liggen de Grafelijkheidsduinen. Hier grazen Schotse hooglanders en in de natte duinvalleien ziet u tientallen soorten watervogels. Ten zuiden van dit gebied liggen de Donkere Duinen. Hier wordt de oorspronkelijke vegetatie met loofbos en heide langzaam teruggebracht.

Vakantiehuis bij Den Helder

Krijgt u al zin in een vakantie bij het strand van Den Helder? Huur dan een vakantiehuis bij Julianadorp aan Zee of kijk voor ons hele aanbod van vakantiehuizen in Noord-Holland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Kustpad wandelen

Door Silke op maandag 15 augustus 2016.

Het 'Pieterpad' is dan weliswaar het meest bekende wandelpad van Nederland, het is zeker niet het langste. Het ‘Nederlands Kustpad’ is met een lengte van maar liefst 721 kilometer veruit de langste wandelroute van ons land.

Wil je onze Nederlandse kust te voet ontdekken en genieten van ongekend mooie plekjes van Zeeland tot de Wadden? Wandel dan het Nederlandse Kustpad.

Nederlands Kustpad bestaat uit vier delen

1. Deltapad (233 kilometer van Sluis naar Hoek van Holland)

Lees verder >

Rustige stranden in Nederland

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.

Een vakantie aan de Nederlandse kust betekent genieten van strand, duinen en gezellige badplaatsen. De Nederlandse kust is – inclusief de stranden van de Waddeneilanden - meer dan 500 kilometer lang en overal zijn de stranden breed, schoon en voorzien van heerlijk fijn zand. Op een warme zomerdag kan het op een aantal stranden best druk worden. Maar wees niet bang, de kans dat u aan de Nederlandse kust hutjemutje tussen andere zonaanbidders terecht komt is klein. We noemen 5 van onze favoriete stranden in Nederland waar het – ook op een mooie zomerdag – lekker rustig is.

Lees verder >

Zeeuwse mosselen eten

Door Silke op vrijdag 26 mei 2017.
Categorieën:CultuurKustUit eten

Eind mei werden in Zeeland de eerste mosselen van het seizoen boven water gehaald. Dat is bijna vier weken vroeger dan gebruikelijk. Deze zogenaamde hangcultuurmosselen groeien aan touwen die, vooral in de Oosterschelde, in het water hangen. Op die plek krijgen de mosselen meer voedsel dan op de bodem, zodat ze eerder geschikt zijn voor consumptie. Volgens de mosselkenners zijn de Zeeuwse mosselen dit jaar heerlijk zilt en romig. Een mooi begin van het mosselseizoen!

Lees verder >