Tips bij het kopen van een vakantiehuis

De laatste jaren is het kopen van een vakantiehuis, vooral aan de Nederlandse kust, erg populair geworden. De lage rentestand op spaarrekeningen en hypotheekfinancieringen zorgt ervoor dat consumenten op zoek gaan naar een manier om rendement op hun spaargeld te maken. Ook is er de laatste jaren een flinke groei van het toerisme aan de Nederlandse kust ontstaan. Zowel vanuit Nederland als Duitsland groeit het aantal fans van de Nederlandse stranden.

Tweede huis aan de kust

Overweegt u ook een tweede huis aan de Nederlandse kust te kopen? Wij geven u drie tips waardoor u goed beslagen ten ijs komt.

1 Kies de beste locatie
Kies voor een plek van uw tweede huis waarvan uw zeker weet dat niet alleen u, maar ook potentiële huurders zullen genieten. Een vakantiehuis of appartement op een rustige plek, met een tuintje of terras en op fietsafstand van het strand zal zeker gewild zijn bij mogelijke huurders.

2 Controleer de kwaliteit
Vakantiehuizen zijn soms minder solide gebouwd dan ‘gewone’ huizen. Neem een expert in de arm om de kwaliteit van de bouw van uw ideale vakantiehuis te beoordelen. Een stenen huis heeft een langere levensduur en is eenvoudiger te verzekeren dan een houten huis.

3 Denk aan de financiële aspecten
Soms is het niet mogelijk om een volledige hypotheek te krijgen voor uw tweede huis. Eventueel kunt u de overwaarde van uw eerste huis gebruiken om uw droom te financieren. De hypotheekrente van een tweede hypotheek mag u overigens niet aftrekken van de belasting. Een recreatiewoning wordt door de belastingdienst gezien als vermogen in box 3. U mag de lening wel aftrekken. Denk bij de aanschaf ook aan de kosten van een tweede huis. Denk aan kosten van onderhoud, gemeentelijke belastingen, gas, water, licht en eventuele servicekosten of parklasten.

Verdien geld met de verhuur aan de kust

Het verhuren van uw tweede huis – zeker als die aan de Nederlandse kust is gelegen – kan aantrekkelijk zijn. Zorg ervoor dat u niet afhankelijk bent van bepaalde huurinkomsten om uw tweede huis te betalen. Dan wordt uw bezit een last! Als u wilt gaan verhuren moet u op zoek naar huurders. U zult actief aan de slag moeten via internet of een eigen netwerk. U kunt er ook voor kiezen om Fijn op Vakantie in te schakelen. Wij nemen veel werk uit handen. Van promotie tot – als u dat wilt – de betalingen van huurders, de sleuteloverdracht, schoonmaak en het wisselen van bedlinnen.

Kijk op onze website naar de mogelijkheden voor zorgeloze verhuur via Fijn op Vakantie

De zekerheid van: