Tips voor een koel drankje op het strand

Verheug jij je ook al weer op een lekker lange, warme zomer in een vakantiehuis aan de Nederlanse kust? Zo'n vakantie waarbij je iedere dag heerlijk op het strand kunt liggen? Maar een koel drankje hoort er dan natuurlijk wel bij. Wij geven je 3 tips om ook op een warme zomerdag te kunnen genieten van een koud drankje op het strand.

Tips voor een koud drankje op het strand

Tip1: Zout bij het ijs

Deze methode vraagt enige voorbereiding, maar je weet dan ook zeker dat je drankjes ijs- en ijskoud zijn! Ruim een half uur voor je naar het strand vertrekt gooi je flink wat ijsklontjes in een emmer en doet daar water bij. Vervolgens gooi je er een halve kilo keukenzout bij en roert het mengsel door elkaar. Daarna je drankflessen erbij. Door de chemische reactie van het zout met het ijswater wordt het koelproces enorm versneld. Binnen een half uur is je drankje ijskoud.

Tip 2: Slim koelelement

Vul een anderhalve liter fles met water en leg deze in de vriezer. Als het water bevroren is, stop je de fles in je koeltas of koelbox en alles blijft gegarandeerd een aantal uren lekker koud. Je kunt voor deze truc ook een fles limonade of een pak fruitsap gebruiken. Als halverwege de dag het pak is ontdooid, heb je meteen nog wat extra koud drinken bij je!

Tip 3: Genieten bij een strandtent

Heb je geen koelbox en geen tijd voor de truc met het zoute water? Dan adviseren we je een bezoek aan een van de honderden strandtenten langs de Nederlandse kust. Hier drink je, weggezakt in een lekkere loungestoel, gegarandeerd een heerlijk koud drankje!

De zekerheid van: