Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

Door Peter op zondag 28 december 2014.
Categorieën:Actief

De oudste Nieuwjaars duik van Nederland wordt in Zandvoort gehouden. Al in 1960 werd hier de ijskoude plons hier voor het eerst georganiseerd. De meest bekende duiklocatie is Scheveningen. Hier sprongen op 1 januari 1965 een zevental fanatiekelingen het ijskoude Noordzeewater in. De laatste jaren doken op het strand bij de Pier maar liefst tussen de 7000 en 10000 dapperen het water in.

Soepfabrikant Unox heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat in ons land de Nieuwjaars duik een echte traditie is geworden.  Op 1 januari kun je op ruim 180 plekken het water in. Op de officiële Unox Nieuwjaarsduiklocaties krijg je als duiker een oranje ijsmuts. Hier vind je een overzicht van alle officiële nieuwjaars duiklocaties. 

Ga jij op 1 januari een duik wagen? Wij wensen je veel plezier, maar zorg er wel voor dat je onze tips volgt!
 

Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

- Heb je hartproblemen? Denk nog eens twee keer na of je wel een duik wilt wagen in het koude water! 
- Op veel locaties is het erg druk..Zorg ervoor dat kinderen in de buurt van volwassenen blijven
- Hoe graag je viervoeter ook mee zou duiken, laat je hond gewoon lekker thuis
- Drink vooraf geen alcohol. Een borrel warmt je lichaam niet op, maar kan juist voor onderkoeling zorgen.
- In het water verlies je veel sneller je lichaamswarmte. Blijf niet langer dan 15 minuten in het water
- Hou je kleding aan tot het moment waarop de nieuwjaar duik echt begint
- Pak na je duik direct een grote handdoek of badjas en warm op met koffie of warme chocolade
- Kies voor een optimale voorbereiding én een plek om nog even na te genieten een vakantiehuis aan zee van Fijn op Vakantie!  

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hoogste duinen van Nederland

Door Peter op maandag 27 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKust

De duinen bij het strand van Zoutelande (Zeeland) behoren tot de hoogste van Nederland. De duinen worden beschermd door rijen palen die loodrecht de zee in steken. Deze moeten de kracht van de golven breken. Omdat het strand door de hoge duinen wordt beschut tegen de wind, kun je als strandliefhebber genieten van een soort micro-klimaat. Hierdoor wordt dit deel van Zeeland ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Lees verder >

Vakantiehuis in Cadzand huren

Door Silke op vrijdag 23 juni 2017.

Heeft u plannen om een vakantiehuis in Cadzand-Bad te huren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Cadzand is de meest zuidelijke én de meest westelijke badplaats aan de Nederlandse kust. Cadzand ligt in Zeeuws-Vlaanderen, direct aan de Belgische grens. De Bourgondische, gemoedelijke Vlaamse sfeer is hier dan ook goed te merken.

Lees verder >

Zeldzame planten op Terschelling

Terschelling is een eiland voor liefhebbers van mooie vakantiehuizen en … natuur. Maar liefst 80 procent van het eiland bestaat uit natuur en er liggen wel 200 kilometer aan onverharde wandelpaden. Liefhebbers van planten halen hun hart op.

Lees verder >