Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

Door Peter op zondag 28 december 2014.
Categorieën:Actief

De oudste Nieuwjaars duik van Nederland wordt in Zandvoort gehouden. Al in 1960 werd hier de ijskoude plons hier voor het eerst georganiseerd. De meest bekende duiklocatie is Scheveningen. Hier sprongen op 1 januari 1965 een zevental fanatiekelingen het ijskoude Noordzeewater in. De laatste jaren doken op het strand bij de Pier maar liefst tussen de 7000 en 10000 dapperen het water in.

Soepfabrikant Unox heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat in ons land de Nieuwjaars duik een echte traditie is geworden.  Op 1 januari kun je op ruim 180 plekken het water in. Op de officiële Unox Nieuwjaarsduiklocaties krijg je als duiker een oranje ijsmuts. Hier vind je een overzicht van alle officiële nieuwjaars duiklocaties. 

Ga jij op 1 januari een duik wagen? Wij wensen je veel plezier, maar zorg er wel voor dat je onze tips volgt!
 

Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

- Heb je hartproblemen? Denk nog eens twee keer na of je wel een duik wilt wagen in het koude water! 
- Op veel locaties is het erg druk..Zorg ervoor dat kinderen in de buurt van volwassenen blijven
- Hoe graag je viervoeter ook mee zou duiken, laat je hond gewoon lekker thuis
- Drink vooraf geen alcohol. Een borrel warmt je lichaam niet op, maar kan juist voor onderkoeling zorgen.
- In het water verlies je veel sneller je lichaamswarmte. Blijf niet langer dan 15 minuten in het water
- Hou je kleding aan tot het moment waarop de nieuwjaar duik echt begint
- Pak na je duik direct een grote handdoek of badjas en warm op met koffie of warme chocolade
- Kies voor een optimale voorbereiding én een plek om nog even na te genieten een vakantiehuis aan zee van Fijn op Vakantie!  

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Musea op Ameland

Door Silke op vrijdag 25 november 2016.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Ameland staat bekend om haar prachtige stranden en ongerepte natuur. Maar wist u dat cultuurliefhebbers hier ook volledig aan hun trekken komen. Ameland is namelijk de plek in Nederland met de hoogste museumdichtheid van ons land. Ter vergelijking: in Amsterdam is er voor elke 11000 inwoners een museum. Op Ameland is er een museum voor iedere 360 inwoners!

Wij zetten de tien musea van dit prachtige Waddeneiland op een rijtje. Zo weet u zeker dat u bij uw volgende vakantie op Ameland geen tentoonstelling overslaat!

Lees verder >

Groenten uit de zee

Door Silke op vrijdag 1 juni 2018.

Zeegroenten zijn blad- stengel- of knolgroenten die in of aan zee groeien. In Nederland groeien verschillende zeegroenten voor op grond dat regelmatig door zeewater wordt overspoeld. Aan het begin van de 20e eeuw werden deze groenten gezien als voedsel voor de armen. Groenten als lamsoor en zeekraal werd vooral in Zeeland veel verzameld en gegeten.

Tegenwoordig is het eten van groenten uit de zee, o.a. onder invloed van de Japanse keuken, razend populair. Groenten uit zee zijn gezond en erg lekker!

Lees verder >

Film op Terschelling

Door Silke op vrijdag 4 november 2016.

Als sinds 2009 staat Terschelling in november in het teken van de film. Vier dagen lang kunt u tijdens de Terschellinger Filmdagen genieten van maar liefst 75 films uit 30 verschillende landen.

Op 15 verschillende locaties worden films vertoond aan een klein of een wat groter publiek. Want de plekken waarop je film kunt kijken zijn bijzonder. U kunt terecht in het Westend Theater, Hotel NAP, hotel Oepkes, het voormalige kerkje de Kraak, de Doopsgezinde kerk, het natuurmuseum, discotheek de Braskoer en het Dorpshuis, maar dit jaar kunt u ook films kijken op onverwachte plekken.

Lees verder >