Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

Door Peter op zondag 28 december 2014.
Categorieën:Actief

De oudste Nieuwjaars duik van Nederland wordt in Zandvoort gehouden. Al in 1960 werd hier de ijskoude plons hier voor het eerst georganiseerd. De meest bekende duiklocatie is Scheveningen. Hier sprongen op 1 januari 1965 een zevental fanatiekelingen het ijskoude Noordzeewater in. De laatste jaren doken op het strand bij de Pier maar liefst tussen de 7000 en 10000 dapperen het water in.

Soepfabrikant Unox heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat in ons land de Nieuwjaars duik een echte traditie is geworden.  Op 1 januari kun je op ruim 180 plekken het water in. Op de officiële Unox Nieuwjaarsduiklocaties krijg je als duiker een oranje ijsmuts. Hier vind je een overzicht van alle officiële nieuwjaars duiklocaties. 

Ga jij op 1 januari een duik wagen? Wij wensen je veel plezier, maar zorg er wel voor dat je onze tips volgt!
 

Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

- Heb je hartproblemen? Denk nog eens twee keer na of je wel een duik wilt wagen in het koude water! 
- Op veel locaties is het erg druk..Zorg ervoor dat kinderen in de buurt van volwassenen blijven
- Hoe graag je viervoeter ook mee zou duiken, laat je hond gewoon lekker thuis
- Drink vooraf geen alcohol. Een borrel warmt je lichaam niet op, maar kan juist voor onderkoeling zorgen.
- In het water verlies je veel sneller je lichaamswarmte. Blijf niet langer dan 15 minuten in het water
- Hou je kleding aan tot het moment waarop de nieuwjaar duik echt begint
- Pak na je duik direct een grote handdoek of badjas en warm op met koffie of warme chocolade
- Kies voor een optimale voorbereiding én een plek om nog even na te genieten een vakantiehuis aan zee van Fijn op Vakantie!  

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bijzondere jenever uit Zeeland

Door Peter op dinsdag 27 mei 2014.
Categorieën:NieuwsUit eten

Darwin's evolutietheorie laat er geen misverstand over bestaan: zeewier is de bron van al het leven. In den beginne was er alleen zeewier. Uit zeewier onstonden de planten, de dieren en uiteindelijk ook de mensen. Petra de Boevere, eigenaresse van een slijterij in het Zeeuwse Sluis en bekend als Meisje van de Slijterij raakte door dit idee geïnspireerd. In haar winkel verkoopt ze de betere Schotse whisky's. Op de Schotse eilanden wordt bij het stoken van sommige whisky lokale turf gebruikt.

Lees verder >

Vakantiehuis in Alkmaar

Door Peter op donderdag 24 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Sinds vrijdag 4 april wordt in Alkmaar weer wekelijks de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Tot en met vrijdag 5 september 2014 komen duizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar het Waagplein. Iedere vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur kunnen ze hier genieten van een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers.

Lees verder >

Kunst op het strand

Door Peter op woensdag 13 augustus 2014.
Categorieën:CultuurKust

Jamie Harkins uit Nieuw Zeeland maakt tekeningen in het zand. En wat hij maakt is echt ongelofelijk. Met niet meer dan een stok maakt hij optische illusies die levensecht lijken. Een speedboot die over het zand vaart met daarachter een waterskiër. Een schoonspringer die van grote hoogte in een zwembad duikt. Of een Griekse tempel waar je als wandelaar kunt uitrusten op de trappen... 

Lees verder >