Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

Door Peter op zondag 28 december 2014.
Categorieën:Actief

De oudste Nieuwjaars duik van Nederland wordt in Zandvoort gehouden. Al in 1960 werd hier de ijskoude plons hier voor het eerst georganiseerd. De meest bekende duiklocatie is Scheveningen. Hier sprongen op 1 januari 1965 een zevental fanatiekelingen het ijskoude Noordzeewater in. De laatste jaren doken op het strand bij de Pier maar liefst tussen de 7000 en 10000 dapperen het water in.

Soepfabrikant Unox heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat in ons land de Nieuwjaars duik een echte traditie is geworden.  Op 1 januari kun je op ruim 180 plekken het water in. Op de officiële Unox Nieuwjaarsduiklocaties krijg je als duiker een oranje ijsmuts. Hier vind je een overzicht van alle officiële nieuwjaars duiklocaties. 

Ga jij op 1 januari een duik wagen? Wij wensen je veel plezier, maar zorg er wel voor dat je onze tips volgt!
 

Tips voor een veilige nieuwjaarsduik

- Heb je hartproblemen? Denk nog eens twee keer na of je wel een duik wilt wagen in het koude water! 
- Op veel locaties is het erg druk..Zorg ervoor dat kinderen in de buurt van volwassenen blijven
- Hoe graag je viervoeter ook mee zou duiken, laat je hond gewoon lekker thuis
- Drink vooraf geen alcohol. Een borrel warmt je lichaam niet op, maar kan juist voor onderkoeling zorgen.
- In het water verlies je veel sneller je lichaamswarmte. Blijf niet langer dan 15 minuten in het water
- Hou je kleding aan tot het moment waarop de nieuwjaar duik echt begint
- Pak na je duik direct een grote handdoek of badjas en warm op met koffie of warme chocolade
- Kies voor een optimale voorbereiding én een plek om nog even na te genieten een vakantiehuis aan zee van Fijn op Vakantie!  

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Typisch Zeeuws

Door Peter op woensdag 18 februari 2015.
Categorieën:Cultuur

De provincie Zeeland heeft veel kenmerkende producten en gebruiken voortgebracht die we in heel Nederland kennen. Het wereldberoemde Zeeuwse meisje is misschien wel het meest bekend. Maar er is nog veel meer. Hieronder onze top 3 met typisch Zeeuwse zaken. Tijdens een vakantie in Zeeland kom je ze zeker tegen!

Lees verder >

Het strand van Ameland

Door Silke op maandag 12 oktober 2015.

Het Waddeneiland Ameland heeft een strand van maar liefst 27 kilometer lengte. De stranden van Ameland zijn breed en schoon en krijgen jaarlijks de blauwe vlag, de internationale erkenning voor schone en veilige stranden. De vier strandpaviljoens op Ameland zijn het hele jaar door geopend.

Hoe kom ik op het strand van Ameland?

Om te genieten van het prachtige Amelandse strand moet je eerst de reis naar Holwerd ondernemen. Via Leeuwarden en Stiens (of via Groningen en Dokkum) kom je op de plek waar de boot naar Ameland vertrekt.

Lees verder >

Stoppen met roken in Schoorl

Door Peter op dinsdag 8 april 2014.
Categorieën:ActiefCultuur

Onze tip voor iedereen die wil stoppen met roken: huur een vakantiehuis in het duingebied van Bergen en Schoorl. Vanaf 1 april geldt er namelijk weer een rookverbod in het bos- en duingebied van de gemeente Bergen. Binnen een straal van 30 meter van de bossen, duinen en heidegebieden mag absoluut niet gerookt worden. Het is een van de maatregelen die ervoor moeten zorgen dat er geen natuurbrand ontstaat.

Lees verder >