Uit eten op Ameland

Ameland is een van de populairste Waddeneilanden van Nederland. Het eiland heeft 4 dorpen en bijna 3600 inwoners. Jaarlijks bezoeken meer dan een half miljoen toeristen het eiland die hier een mooie afwisseling tussen fraaie natuur, heerlijke stranden en gezellige dorpjes vinden. Ameland bestaat voor een groot deel uit zandduinen en heeft maar liefst 27 kilometer aan prachtige zandstranden. Fietsers genieten van goed onderhouden fietspaden met een totale lengte van meer dan 100 kilometer.

Heb je een vakantiehuis op Ameland gehuurd en wil je een dagje niet thuis koken? Dan kun je op het eiland kiezen uit een groot aanbod van prima horeca. Het aanbod varieert van eenvoudige cafetaria's tot sfeervolle strandtenten en luxe restaurants. 

Beste restaurant van Ameland

Volgens de recensiesite ''Iens'' is restaurant Het Witte Paard in Nes het beste restaurant op het eiland. Je vind het sfeervolle restaurant in het centrum van het dorp in een voormalige commandeurswoning. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met verse Amelander- en Waddenproducten.

Terug naar de jaren '50

Wil je gezellig met je gezin uit eten, dan kun je een bezoek brengen aan grill-restaurant Neighbours aan de strandweg in Buren. Afbeeldingen van Marilyn Monroe, Elvis, een wandschildering van het Vrijheidsbeeld en een authentieke jukebox brengen je in de sfeer van de Verenigde Staten in de jaren '50. Op de menukaart staan heerlijke hamburgermenu's, maar ook diverse vis, vlees en vegetarische gerechten. Het terras biedt plaats aan 40 mensen die hier heerlijk in het zonnetje van een kop koffie of een lunch kunnen genieten!

De zekerheid van: