Uitstapjes in Zeeland

Op dit blog schreef ik al eerder over de belangrijkste voordelen van een vakantie in Zeeland. Daarbij noemde ik de Deltawerken als een bezienswaardigheid die je eens in je leven gezien moet hebben. Maar Zeeland heeft veel meer bezienswaardigheden die een bezoekje meer dan waard zijn. Dus heb je een vakantiehuis in Zeeland gehuurd en wil je je heerlijke stranddagen afwisselen met een bezoekje aan een mooie bezienswaardigheid? Lees dan hieronder mijn tip 3.
 

3 leukste uitjes in Zeeland

Middelburg

De hoofdstad van de provincie is ontstaan in de 9e eeuw en deze geschiedenis is nog steeds zichtbaar. In de historische kern van Middelburg liggen de vele monumenten en bezienswaardigheden rondom het winkelhart met warenhuizen en speciaalzaken. Meest opvallende monument is de “Lange Jan”. Deze toren van de Abdij van Middelburg is met zijn 91 meter hoogte het symbool van Middelburg. Je kunt de toren tot de helft te beklimmen.

Het Arsenaal

Dit piratenmuseum in Vlissingen staat bol van spannende avonturen. Je kunt hier een echte piratentest doen. Door te enteren, een kanon af te schieten en een zeeslag te voeren in de scheepssimulator bewijs jij dat je een echte piraat bent. Het aquarium bij het Arsenaal bevat de grootste verzameling zeedieren van Zeeland.

Sluis

Het oude vestingstadje Sluis ligt op de grens van Nederland en België in het zuiden van Zeeuws Vlaanderen. Het sfeervolle centrum heeft veel leuke winkels (ook op zondag open), terrasjes en prima restaurants. Sluis heeft ook het enige Nederlandse Belfort, een middeleeuwse wachttoren met stormklok. Sluis is een prima uitstapje als het een dag wat minder weer is.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal