Uitzicht over de Wadden

Den Oever ligt in het uiterste noorden van Noord-Holland en ligt direct aan de Waddenzee. Een unieke plek voor een bijzonder project: Het Waddenbelevingspunt. In mei 2018 is deze eyecatcher officieel geopend. Dit reusachtige uitkijkpunt maakt onderdeel uit van de grootscheepse opknapbeurt van de Afsluitdijk. 

Informatie over het Wad

Het object is voorzien van een groot aantal informatiepanelen, waarop bezoekers alles te weten kunnen komen over dieren en planten in het Waddengebied, onder en boven water. Het Waddenbelevingspunt ligt op een dam buiten Den Oever. Het is een plek waar het ook aardig kan spoken. Architect Benjamin Robichon zegt daarover: ‘’Het Waddenbelevingspunt moet een plek worden waar mensen de Wadden echt kunnen voelen en beleven’’.

Vanaf het uitzichtpunt kunt u bijzondere vogels spotten en met een beetje geluk ook zeehonden zien zwemmen. Het Waddenbelevingspunt ligt op een van de donkerste plekken van ons land zodat u hier ook kunt genieten van de mooiste sterrenhemel. 

U kunt ook een verrekijker lenen (tegen borg) bij de nabijgelegen Viskiosk. Zo weet u zeker dat u van het prachtige Wad niets zult missen. 

Samenwerking

Het object is een ontwerp van Knevel Architecten uit Amsterdam en werd gebouwd door Volker Staal en Funderingen, specialisten in het bouwen van on- en offshore constructies. Het idee is ontstaan uit een samenwerking tussen Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer en Hollands Kroon. Ook de provincie Noord-Holland heeft meebetaald. Dankzij dit project hopen de betrokkenen dat er meer toeristen naar het noordelijkste puntje van Noord-Holland komen. 

Geniet van het uitzicht

Bent u binnenkort op vakantie in een vakantiehuis aan de Noord-Hollandse kust? Dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen bij dit bijzondere uitkijkpunt. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een paar dagen onderdeel te zijn van het unieke Waddengebied. Dat kan door een vakantiehuis op Texel, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog bij Fijn op Vakantie te huren.

De zekerheid van: