Unieke natuur aan zee

Je zou het niet zeggen als je in Nederland of België woont, maar op wereldschaal bekeken zijn kustduinen zeldzaam. Rotskusten zijn veel gewoner. Door de zeldzaamheid en de rijkdom aan soorten zijn duinen waardevolle natuurgebieden.
Duinen zijn door de wind opgeworpen en worden door planten op hun plaats gehouden. Kustduinen beginnen waar het strand ophoudt. Een duingebied kan een of meer duinrijen breed zijn. Langs meer dan 250 km van de Nederlandse Noordzee liggen duingebieden. Ze zijn een natuurlijke vorm van kustverdediging, zorgen voor drinkwaterwinning en zijn een heerlijk recreatiegebied met honderden kilometers aan wandel- en fietspaden.

Veel natuur

De duinen vormen ook een waardevol natuurgebied. Wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse duinen maar 1% van het Nederlandse grondgebied uitmaken, maar dat in de duinen maar liefst 75% van de Nederlandse plantensoorten voortkomt? En van de 190 soorten vogels die we in ons land kennen broeden niet minder dan 140 soorten in het duingebied.

Kom de duinen ontdekken

Wat een heerlijk idee; of je nu in Zuid Holland, Zeeland, Noord Holland, Texel, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog een vakantiehuis huurt… je kunt altijd genieten van de duinen!

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal