Vakantie in Callantsoog

Door Silke op zaterdag 29 december 2018.

Callantsoog is één van de oudste badplaatsen van Nederland. Het dorp ligt direct aan zee in het noordelijk deel van de Noord Hollandse kust, tussen Alkmaar en Den Helder.

Het gebied rond Callantsoog was van oudsher een agrarisch gebied. In de 20e eeuw ging de bevolking zich steeds meer op toerisme richten. Vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw werd rond Callantsoog steeds meer groen aangeplant en fiets- en wandelpaden aangelegd. In 1973 was Callantsoog de eerste Nederlandse badplaats waar een naaktstrand werd gerealiseerd.

Zeker doen in Callantsoog

Lekker naar het strand
Vanuit het dorp hoeft u slechts één rij duinen over om op het brede strand van Callantsoog te komen. Het strand is hier opvallend breed en schoon en er zijn meerdere prachtige strandpaviljoens. Callantsoog heeft ook al jaren de Blauwe Vlag, het teken dat het hier veilig en schoon is.

Shoppen in het dorp
Callantsoog heeft een gezellig en overzichtelijk centrum met leuke winkeltjes en volop restaurants en terrasjes. De winkels in Callantsoog zijn het hele jaar door op zondag open.

Wandelen in Het Zwanenwater
Direct ten zuiden begint een uniek natuurgebied; Het Zwanenwater. Door de aanwezigheid van twee duinmeren komen hier erg veel bijzondere vogels voor.

Juttersmuseum bekijken
In het juttersmuseum worden heel veel bijzondere strandvondsten tentoongesteld. Van goud tot amber en zelfs een baby zeemeermin kunt u hier bewonderen!

Huur een vakantiehuis

In en rond Callantsoog worden door Fijnopvakantie meerdere vakantiehuizen verhuurd. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen in Callantsoog en kom genieten in deze fijne badplaats.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Drummen aan Zee

Door Silke op vrijdag 13 april 2018.

Cesar Zuiderwijk is de drummer van de Golden Earring. Deze rockband uit Den Haag werd opgericht in 1961 en is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland en een van de oudste bands ter wereld.

Golden Earring heeft internationaal successen gehad met hits als Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles In 1992 organiseerde Cesar Zuiderwijk in Rotterdam het spektakel 1000 drummers aan de Maas. Anderhalf uur lang werd er op een mooie locatie door 1000 drummers tijdens de wereldhavendagen gedrumd.

Lees verder >

Parelroutes in Zeeland

Door Marielle op vrijdag 1 september 2017.

Heeft u een vakantiehuis in Zeeland gehuurd? Dan gaat u een heerlijke vakantie tegemoet. Tijdens uw vakantie in Zeeland zult u zich niet snel vervelen. De provincie heeft heerlijke stranden, prachtige steden en dorpen en heerlijke routes voor wandelaars en fietsers. De regionale VVV van Zeeland lanceert regelmatig nieuwe ideeën om u als bezoeker nog meer naar de zin te maken.

Lees verder >

Veilig zwemmen in zee

Door Peter op woensdag 1 april 2015.
Categorieën:ActiefKust

Langs de Nederlandse kust wordt met vlaggen in verschillende kleuren aangegeven of je veilig in zee kunt zwemmen. Deze strandvlaggen zijn er alleen op plekken waar een reddingsbrigade is. Met ingang van 2010 zijn de strandvlaggen aangepast volgens internationale afspraken en uiterlijk dit jaar gaan alle stranden over op de nieuwe vlaggen.

 

De betekenis van de strandvlaggen

 

Lees verder >