Vakantie in Callantsoog

Door Silke op zaterdag 29 december 2018.

Callantsoog is één van de oudste badplaatsen van Nederland. Het dorp ligt direct aan zee in het noordelijk deel van de Noord Hollandse kust, tussen Alkmaar en Den Helder.

Het gebied rond Callantsoog was van oudsher een agrarisch gebied. In de 20e eeuw ging de bevolking zich steeds meer op toerisme richten. Vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw werd rond Callantsoog steeds meer groen aangeplant en fiets- en wandelpaden aangelegd. In 1973 was Callantsoog de eerste Nederlandse badplaats waar een naaktstrand werd gerealiseerd.

Zeker doen in Callantsoog

Lekker naar het strand
Vanuit het dorp hoeft u slechts één rij duinen over om op het brede strand van Callantsoog te komen. Het strand is hier opvallend breed en schoon en er zijn meerdere prachtige strandpaviljoens. Callantsoog heeft ook al jaren de Blauwe Vlag, het teken dat het hier veilig en schoon is.

Shoppen in het dorp
Callantsoog heeft een gezellig en overzichtelijk centrum met leuke winkeltjes en volop restaurants en terrasjes. De winkels in Callantsoog zijn het hele jaar door op zondag open.

Wandelen in Het Zwanenwater
Direct ten zuiden begint een uniek natuurgebied; Het Zwanenwater. Door de aanwezigheid van twee duinmeren komen hier erg veel bijzondere vogels voor.

Juttersmuseum bekijken
In het juttersmuseum worden heel veel bijzondere strandvondsten tentoongesteld. Van goud tot amber en zelfs een baby zeemeermin kunt u hier bewonderen!

Huur een vakantiehuis

In en rond Callantsoog worden door Fijnopvakantie meerdere vakantiehuizen verhuurd. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen in Callantsoog en kom genieten in deze fijne badplaats.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

In de winter naar Texel

Door Marielle op dinsdag 5 december 2017.

Op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, wonen ruim 15.000 inwoners. Gedurende het jaar komen daar ruim een miljoen bezoekers bij. Het eiland is groot, de stranden lang en breed, zodat u – als u vakantie viert op Texel – weinig merkt van die andere bezoekers. Maar toch, als u het echte eilandgevoel wilt ervaren, als u in alle rust wilt genieten van de waddennatuur, dan loont het de moeite om in de winter naar Texel te komen. Tussen november en Pasen is het echt rustig op de stranden en in de natuur.

Lees verder >

Hoe word ik bruin?

Door Silke op maandag 20 juni 2016.
Categorieën:Strand

Nu de zomer is aangebroken wil je tijdens je vakantie aan de Nederlandse kust vast en zeker wat vaker je rokje, korte broek of T-shirt aantrekken. Maar wat zou het prettig zijn als die witte armen en benen alvast een kleurtje hadden! Een paar dagen in de zon kan daarbij wonderen doen. Maar pas op voor verbranding. Voorbereiding en bescherming zijn de sleutelwoorden voor een mooie zomerse huid. Wij geven je graag een paar tips voor een veilig bruin kleurtje.

Lees verder >

Zeeuwse mosselen