Vakantie in Callantsoog

Callantsoog is één van de oudste badplaatsen van Nederland. Het dorp ligt direct aan zee in het noordelijk deel van de Noord Hollandse kust, tussen Alkmaar en Den Helder.

Het gebied rond Callantsoog was van oudsher een agrarisch gebied. In de 20e eeuw ging de bevolking zich steeds meer op toerisme richten. Vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw werd rond Callantsoog steeds meer groen aangeplant en fiets- en wandelpaden aangelegd. In 1973 was Callantsoog de eerste Nederlandse badplaats waar een naaktstrand werd gerealiseerd.

Zeker doen in Callantsoog

Lekker naar het strand
Vanuit het dorp hoeft u slechts één rij duinen over om op het brede strand van Callantsoog te komen. Het strand is hier opvallend breed en schoon en er zijn meerdere prachtige strandpaviljoens. Callantsoog heeft ook al jaren de Blauwe Vlag, het teken dat het hier veilig en schoon is.

Shoppen in het dorp
Callantsoog heeft een gezellig en overzichtelijk centrum met leuke winkeltjes en volop restaurants en terrasjes. De winkels in Callantsoog zijn het hele jaar door op zondag open.

Wandelen in Het Zwanenwater
Direct ten zuiden begint een uniek natuurgebied; Het Zwanenwater. Door de aanwezigheid van twee duinmeren komen hier erg veel bijzondere vogels voor.

Juttersmuseum bekijken
In het juttersmuseum worden heel veel bijzondere strandvondsten tentoongesteld. Van goud tot amber en zelfs een baby zeemeermin kunt u hier bewonderen!

Huur een vakantiehuis

In en rond Callantsoog worden door Fijnopvakantie meerdere vakantiehuizen verhuurd. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen in Callantsoog en kom genieten in deze fijne badplaats.

De zekerheid van: