Vakantie op Schouwen-Duiveland

Door Silke op woensdag 14 november 2018.

Wilt u dit jaar een vakantiehuis  in Zeeland huren? Misschien kiest u wel voor een vakantie op Schouwen Duiveland! Ooit bestond het eiland Schouwen-Duiveland uit vier eilanden: Schouwen, Duiveland, Dreischor en Bommenede. In de loop van de laatste eeuwen zijn de eilanden vooral door mensenhanden aan elkaar gegroeid. De dam tussen Schouwen en Duiveland werd al in 1610 aangelegd.

De belangrijkste plaats op het eiland is Zierikzee. Het is een van de mooiste monumentale steden van Nederland en telt meer dan vijfhonderd monumenten. Een bezoek aan de binnenstad sluit u af met een drankje of een hapje eten aan de haven.

Rondom water

Waar u ook bent op Schouwen-Duiveland, de zee is nooit ver weg. Het eiland wordt omringd door de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en de Grevelingen. Al in 1900 opende de Rotterdamse Tramweg Maatschappij een stoomtramlijn op het eiland. Na de Watersnoodramp van 1953 werd de dienst niet hersteld. Nu vormt de bus een prima alternatief als u het eiland zonder auto wilt verkennen. De polders en het bosgebied achter de dijk zijn ook perfect om op de fiets te ontdekken.

Stranden van Schouwen-Duiveland

Aan de westkust van Schouwen-Duiveland liggen maar liefst 21 kilometer aan prachtige stranden. De stranden zijn breed en schoon en er zijn speciale stranden voor watersporters, gezinnen, naturisten of natuurliefhebbers. Er is zelfs een luxe strand.

Zeker doen op Schouwen-Duiveland

Genieten in Renesse

Renesse is een van de meest bekende toeristendorpen van Zeeland. Het heeft uitstekende faciliteiten waaronder een groot winkelaanbod en prachtige stranden. Renesse staat ook bol van de activiteiten in de zomer zoals de zomerkermis en een wekelijkse markt. Vooral jongeren zullen tot diep in de nacht genieten van het uitgaansleven.

Vuurtoren Westerlicht

Vuurtoren Westerlicht staat in Haamstede en is een van de grootste vuurtorens van Nederland. De rood-witte beschildering is pas een eeuw na de bouw van de vuurtoren aangebracht als waarschuwing voor laagvliegende vliegtuigen. U kunt de vuurtoren helaas niet beklimmen, maar hij is erg fotogeniek!

Wandelen in de Bossen

Op de Kop van Schouwen vindt u een prachtig duin- en boslandschap dat bestaat uit de Boswachterij Westerschouwen, de Meeuwenduinen en de Vroongronden. Unieke stuifduinen worden afgewisseld met loofbossen en dennenbomen. Het Plan Tureluur (maar liefst 4400 hectare) is een walhalla voor vogelliefhebbers.

Huur een vakantiehuis op Schouwen-Duiveland

In het aanbod van Fijn op Vakantie vindt u de mooiste vakantiehuizen in Zeeland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Walvisvaart op Schiermonnikoog

Kreeft eten in Zeeland

Door Peter op maandag 24 maart 2014.

Donderdag 27 maart a.s. wordt het kreeftenseizoen weer geopend. Liefhebbers van de lekkerste kreeft weten het maar al te goed: de Oosterscheldekreeft is de allerbeste kreeft.  Vanaf 1 april tot 15 juni mag de wilde Oosterscheldekreeft gevangen worden. De Oosterscheldekreeft krijgt zijn uitstekende smaak door het overvloedige voedsel dat de Oosterschelde aan deze kreeften biedt. De beperkte vangsttermijn zorgt er voor dat het kreeftenbestand behouden blijft.

Lees verder >

Zeker doen op Schiermonnikoog

Door Silke op vrijdag 16 juni 2017.

Schiermonnikoog is de kleinste van de bewoonde Nederlandse Waddeneilanden en is met 946 inwoners (april 2017) ook de kleinste Nederlandse gemeente.

Het eiland wordt door liefhebbers geprezen om de rust, die wordt gewaarborgd omdat bezoekers hun auto bij de veerhaven in Lauwersoog moeten laten staan. Op het eiland rijden bussen die vanaf de veerdam vertrekken en via twee routes naar het centrum rijden. Bezoekers pakken tijdens hun verblijf op het eiland natuurlijk de fiets!

Lees verder >