Vakantiehuis in de bollenstreek

Aan de Nederlandse kust, tussen Haarlem en Leiden, ligt een 30 kilometer lang gebied dat wereldwijd bekend is: de bollenstreek. Hier worden al sinds het begin van de vorige eeuw gladiolen, lelies, narcissen, krokussen en dahlia’s gekweekt. Maar verreweg de belangrijkste is de tulp. Tulpenbollen worden in oktober en november geplant, zodat ze van april tot juni kunnen bloeien in de wereldberoemde tulpenvelden. 

Vanaf half maart zijn de polders getooid met schitterende kleuren. Het begint met de bloei van de krokussen. Vanaf half april bloeien overal de tulpen en in de loop van de maand mei zijn de lelies aan de beurt.  

7 miljoen bloemen 

De grootste trekpleister van de bollenstreek is de Keukenhof. Van 20 maart tot 17 mei 2015 opent de bekendste bloementuin ter wereld weer haar deuren. Het bloemenpark met zo'n 7 miljoen (!) bloemen is iedere dag open van 08.00 tot 19.30 uur en staat dit jaar geheel in het teken van het thema Vincent van Gogh. Van Gogh, die dit jaar 125 jaar geleden overleed, vormt inspiratie voor de bloemenshows, de nieuwe 'selfie-tuin' en een spectaculair zelfportret van Van Gogh in tienduizenden tulpen. 

Kom jij dit voorjaar ook naar de bollenstreek? Huur dan een vakantiehuis aan de Zuid Hollandse kust. Bijvoorbeeld vakantiehuis Juliana. Dit luxe huis ligt op 1 kilometer van het strand en 8 kilometer van de Keukenhof. Of kies voor bungalow Bollenzicht. Deze eenvoudige bungalow ligt letterlijk tussen de bollenvelden en toch maar op 4 kilometer van het strand.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal