Vakantiehuis verhuren? Zo bepaal jij je prijzen

Soms kan het best ingewikkeld zijn om de juiste prijzen te bepalen voor jouw vakantiehuis. Daarom zetten wij in deze blog een aantal tips op een rijtje. Uiteindelijk hebben we natuurlijk een doel voor ogen samen: zo veel mogelijk boekingen. 

1. Voeg speciale periodes toe

De schoolvakanties en feestdagen zijn altijd populaire periodes om er even tussenuit te gaan. Daarom adviseren wij om deze periodes toe te voegen als speciale periode op je kalender, zodat mensen direct kunnen zien of deze periode nog beschikbaar is! Daarnaast heeft bijvoorbeeld het Paasweekend bij voorkeur een check-out op dinsdag in plaats van maandag.

2. Pas je prijs aan op het seizoen

Het liefst zou je het hele jaar dezelfde prijzen vragen voor je vakantiehuis. Dat is wel zo makkelijk. Toch is het raadzaam ommee te bewegen met de markt. Is het hoogseizoen? Verhoog je prijzen. Is het laagseizoen? Verlaag je prijzen.

3. Houd evenementen in de gaten

Houd de evenementenkalender voor jouw regio goed in de gaten. Is er een populair evenement in de buurt? Dan kun je je prijs tijdelijk verhogen.

4. Vergelijk je prijzen met concurrenten

Vergelijk je prijzen met vergelijkbare vakantiehuizen in jouw regio. Zo controleer je of jouw prijs goed concurreert, of dat deze te hoog/laag is.

5. Experimenteer met psychologische prijzen

Experimenteer ook eens met de prijzen om te kijken wat het oplevert. Werkt een rond getal zoals € 350 beter of wordt er eerder geboekt als er € 349,99 staat?

6. Kies voor last minute korting

Is je woning de komende 30 dagen weinig geboekt? Overweeg dan om je aan te melden voor last minute korting. Dit kost eenmalig € 25 (excl.) en je woning wordt extra getoond op zowel de Nederlandse als de Duitse website. Bovendien laat het jouw huis extra opvallen in de zoekresultaten.

7. Upgrade naar verhuurservice

Wil jij je helemaal niet bezig houden met prijzen, periodes en foto's? We bieden meerdere pakketten waarin wij jou ontzorgen. Afhankelijk van jouw keuze zorgen we voor de prijsstrategie, financiële afhandeling, professionele foto's, een schade- en borgregeling en promotie op meerdere kanalen.

Elke maand een vast bedrag op je rekening en verder geen omkijken naar je verhuur? Kies dan voor verhuurgarantie.

Bekijk mogelijkheden

Meer informatie? Bekijk onze contactmogelijkheden of mail direct.

De zekerheid van: