Veilig met kinderen naar het strand

Door Peter op woensdag 27 mei 2015.
Categorieën:Actief

Heb jij een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Wat is er dan leuker dan lekker een dagje naar het strand met het hele gezin? Maar als je wilt dat een dagje aan zee met kleine kinderen zorgeloos verloopt is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te organiseren.  

Tips voor een zorgeloze stranddag met kinderen

Op plekken waar de reddingsbrigade actief is, hangen vlaggen aan het strand die aangeven of je veilig in zee kunt zwemmen. Hier kun je lezen wat deze vlaggen betekenen.

Houd kinderen altijd in de gaten, zowel in het water als op het strand. En blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

Kijk uit met het gebruik van luchtbedden, rubberbootjes, zwemvleugels en zwembanden. Het risico is groot dat je kind hiermee afdrijft. 

Doe je kind een polsbandje om met zijn of haar naam en je telefoonnummer erop.

Zorg dat je je mobiele telefoon meeneemt. Zet hem aan en zorg dat de accu is opgeladen.

Spreek een herkenbaar punt af voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

Ben je je kind kwijt? Waarschuw direct de reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt vaak eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in. Is je kind terecht? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

Ga je varen op zee, doe je kind dan altijd een reddingsvest aan.

Zwemmen in open water is echt anders dan in een zwembad! De diepte is moeilijk in te schatten en door het koude water kan er kramp ontstaan. Kleine kinderen vermaken zich prima in een zwin dat niet in verbinding met de zee staat. Het water is er bovendien warmer.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wat maakt het waddengebied zo uniek?

Denkt u aan het huren van een vakantiehuis op een Waddeneiland? Dan kiest u voor een vakantie in een uniek vakantiegebied. Het waddengebied is ontstaan in de laatste ijstijd, ongeveer 7.000 jaar geleden. Het totale gebied is maar liefst 10.000 km2 groot. Zo’n 4.000 km2 daarvan zijn droogvallende wadplaten. Dat is uniek in de hele wereld.

Lees verder >

Feiten over de Noordzee

Door Silke op dinsdag 20 oktober 2015.
Categorieën:KustNatuurStrand

Een vakantie aan de Nederlandse kust is heerlijk. De combinatie van onze brede zandstranden, prachtige duingebieden, gezellige badplaatsen en mooie historische steden maakt de Noordzeekust een fantastische vakantiebestemming in elk seizoen. Maar wat weet jij eigenlijk van onze zee? Fijn op Vakantie zet graag de belangrijkste feiten over onze Noordzee op een rijtje:

54 biljard liter
De Noordzee is een randzee van de Atlantische Oceaan en heeft een gemiddelde diepte van 94 meter. De oppervlakte van de Noordzee bedraagt ongeveer 575.000 km² bij een watermassa van 54.000 km³.

Lees verder >

Parelroutes in Zeeland

Heeft u een vakantiehuis in Zeeland gehuurd? Dan gaat u een heerlijke vakantie tegemoet. Tijdens uw vakantie in Zeeland zult u zich niet snel vervelen. De provincie heeft heerlijke stranden, prachtige steden en dorpen en heerlijke routes voor wandelaars en fietsers. De regionale VVV van Zeeland lanceert regelmatig nieuwe ideeën om u als bezoeker nog meer naar de zin te maken.

Lees verder >