Veilig met kinderen naar het strand

Heb jij een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Wat is er dan leuker dan lekker een dagje naar het strand met het hele gezin? Maar als je wilt dat een dagje aan zee met kleine kinderen zorgeloos verloopt is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te organiseren.  

Tips voor een zorgeloze stranddag met kinderen

Op plekken waar de reddingsbrigade actief is, hangen vlaggen aan het strand die aangeven of je veilig in zee kunt zwemmen. Hier kun je lezen wat deze vlaggen betekenen.

Houd kinderen altijd in de gaten, zowel in het water als op het strand. En blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

Kijk uit met het gebruik van luchtbedden, rubberbootjes, zwemvleugels en zwembanden. Het risico is groot dat je kind hiermee afdrijft. 

Doe je kind een polsbandje om met zijn of haar naam en je telefoonnummer erop.

Zorg dat je je mobiele telefoon meeneemt. Zet hem aan en zorg dat de accu is opgeladen.

Spreek een herkenbaar punt af voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

Ben je je kind kwijt? Waarschuw direct de reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt vaak eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in. AIs je kind terecht is? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

Ga je varen op zee, doe je kind dan altijd een reddingsvest aan.

Zwemmen in open water is echt anders dan in een zwembad! De diepte is moeilijk in te schatten en door het koude water kan er kramp ontstaan. Kleine kinderen vermaken zich prima in een zwin dat niet in verbinding met de zee staat. Het water is er bovendien warmer.

De zekerheid van: