Veilig met kinderen naar het strand

Door Peter op woensdag 27 mei 2015.
Categorieën:Actief

Heb jij een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Wat is er dan leuker dan lekker een dagje naar het strand met het hele gezin? Maar als je wilt dat een dagje aan zee met kleine kinderen zorgeloos verloopt is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te organiseren.  

Tips voor een zorgeloze stranddag met kinderen

Op plekken waar de reddingsbrigade actief is, hangen vlaggen aan het strand die aangeven of je veilig in zee kunt zwemmen. Hier kun je lezen wat deze vlaggen betekenen.

Houd kinderen altijd in de gaten, zowel in het water als op het strand. En blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

Kijk uit met het gebruik van luchtbedden, rubberbootjes, zwemvleugels en zwembanden. Het risico is groot dat je kind hiermee afdrijft. 

Doe je kind een polsbandje om met zijn of haar naam en je telefoonnummer erop.

Zorg dat je je mobiele telefoon meeneemt. Zet hem aan en zorg dat de accu is opgeladen.

Spreek een herkenbaar punt af voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

Ben je je kind kwijt? Waarschuw direct de reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt vaak eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in. Is je kind terecht? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

Ga je varen op zee, doe je kind dan altijd een reddingsvest aan.

Zwemmen in open water is echt anders dan in een zwembad! De diepte is moeilijk in te schatten en door het koude water kan er kramp ontstaan. Kleine kinderen vermaken zich prima in een zwin dat niet in verbinding met de zee staat. Het water is er bovendien warmer.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Walvisvaart op Schiermonnikoog

Bruce Springsteen van de Wadden

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Op 20 april 1955 werd op West Terschelling een bijzonder jongetje geboren. Hessel van de Kooij woonde met zijn ouders en twee broers in een klein huisje en was daar helemaal gelukkig. Rond zijn 16e verjaardag bedacht Hessel dat hij wilde emigreren naar Canada om daar hout te gaan hakken. Dat vonden zijn ouders niet zo’n goed idee.

Lees verder >

Moet ik belasting betalen als ik mijn eigen huis verhuur

Door Petra op donderdag 23 juli 2015.

Heeft u een huis aan de Nederlandse kust en wilt u dat voor een aantal weken per jaar verhuren? Een prima idee wat ons betreft. Via www.fijnopvakantie.nl en www.fewo-in-holland.de kunt u uw huis onder de aandacht brengen van duizenden vakantiegangers die graag een vakantie aan de Nederlandse kust of op de Waddeneilanden willen doorbrengen. Op die manier kunt u een deel van uw vakantie terug verdienen en is uw huis tijdens uw afwezigheid bewoond en daardoor minder gevoelig voor inbraak!  

Lees verder >