Veilig met kinderen naar het strand

Door Peter op woensdag 27 mei 2015.
Categorieën:Actief

Heb jij een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Wat is er dan leuker dan lekker een dagje naar het strand met het hele gezin? Maar als je wilt dat een dagje aan zee met kleine kinderen zorgeloos verloopt is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te organiseren.  

Tips voor een zorgeloze stranddag met kinderen

Op plekken waar de reddingsbrigade actief is, hangen vlaggen aan het strand die aangeven of je veilig in zee kunt zwemmen. Hier kun je lezen wat deze vlaggen betekenen.

Houd kinderen altijd in de gaten, zowel in het water als op het strand. En blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

Kijk uit met het gebruik van luchtbedden, rubberbootjes, zwemvleugels en zwembanden. Het risico is groot dat je kind hiermee afdrijft. 

Doe je kind een polsbandje om met zijn of haar naam en je telefoonnummer erop.

Zorg dat je je mobiele telefoon meeneemt. Zet hem aan en zorg dat de accu is opgeladen.

Spreek een herkenbaar punt af voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

Ben je je kind kwijt? Waarschuw direct de reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt vaak eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in. Is je kind terecht? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

Ga je varen op zee, doe je kind dan altijd een reddingsvest aan.

Zwemmen in open water is echt anders dan in een zwembad! De diepte is moeilijk in te schatten en door het koude water kan er kramp ontstaan. Kleine kinderen vermaken zich prima in een zwin dat niet in verbinding met de zee staat. Het water is er bovendien warmer.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Origineel idee voor moederdag

Door Peter op dinsdag 29 april 2014.
Categorieën:NieuwsUit eten

Het is een mooie traditie om moeder op 2e zondag in mei extra te verwennen. Zondag 11 mei 2014 is het weer zover. De oorsprong van Moederdag ligt in het klassieke Griekenland. Rhea, volgens de mythologie de moeder van alle goden, werd al vereerd met ceremonies op de 15e dag van maart. Tegenwoordig krijgt moeder veelal ontbijt en cadeautjes op bed en huishoudelijke taken worden door vader en de kinderen verricht.

Lees verder >

Beste stranden van Zeeland

Door Silke op vrijdag 31 maart 2017.

De Zeeuwse kust is met al haar schiereilanden bijna 500 kilometer lang en bestaat voor een deel uit dijken en dammen. Zo’n 60 kilometer van de Zeeuwse kust is duingebied met brede stranden. En niet zomaar stranden!

Zeeland heeft als provincie de meeste zonuren van ons land. Langs de kust is vrijwel nergens hoogbouw te vinden en de stranden van Zeeland behoren tot de mooiste en schoonste stranden van ons land. De meeste Zeeuwse stranden hebben in het seizoen strandbewaking zodat u er veilig kunt zwemmen.

Lees verder >

Zeeuwse kust meest duurzame bestemming

Door Silke op vrijdag 23 maart 2018.

De Zeeuwse stranden zijn op de Internationale Toerisme Beurs (ITB) in Berlijn, de grootste toerismebeurs van Europa, verkozen tot een van de tien beste duurzame bestemmingen wereldwijd.

Lees verder >