Veilig met kinderen naar het strand

Door Peter op woensdag 27 mei 2015.
Categorieën:Actief

Heb jij een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Wat is er dan leuker dan lekker een dagje naar het strand met het hele gezin? Maar als je wilt dat een dagje aan zee met kleine kinderen zorgeloos verloopt is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te organiseren.  

Tips voor een zorgeloze stranddag met kinderen

Op plekken waar de reddingsbrigade actief is, hangen vlaggen aan het strand die aangeven of je veilig in zee kunt zwemmen. Hier kun je lezen wat deze vlaggen betekenen.

Houd kinderen altijd in de gaten, zowel in het water als op het strand. En blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

Kijk uit met het gebruik van luchtbedden, rubberbootjes, zwemvleugels en zwembanden. Het risico is groot dat je kind hiermee afdrijft. 

Doe je kind een polsbandje om met zijn of haar naam en je telefoonnummer erop.

Zorg dat je je mobiele telefoon meeneemt. Zet hem aan en zorg dat de accu is opgeladen.

Spreek een herkenbaar punt af voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

Ben je je kind kwijt? Waarschuw direct de reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt vaak eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in. Is je kind terecht? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

Ga je varen op zee, doe je kind dan altijd een reddingsvest aan.

Zwemmen in open water is echt anders dan in een zwembad! De diepte is moeilijk in te schatten en door het koude water kan er kramp ontstaan. Kleine kinderen vermaken zich prima in een zwin dat niet in verbinding met de zee staat. Het water is er bovendien warmer.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Met openbaar vervoer naar het strand

Door Silke op maandag 10 september 2018.

De meeste badplaatsen in Nederland zijn uitstekend bereikbaar met de auto of de fiets. Maar als u geen auto heeft of gewoon een dagje naar het strand wilt zonder de auto te gebruiken… welke stranden zijn dan goed bereikbaar?

Met trein of bus naar zee

Een dagje strand of een vakantiehuis aan de kust kunt u ook prima met het openbaar vervoer organiseren. Zo voorkomt u dat u in de file komt te staan, uw auto (betaald) moet parkeren of nog een flink stuk moet lopen om op het strand te komen.

Lees verder >

Fietsen op het strand

Door Silke op zondag 13 september 2015.
Categorieën:ActiefStrand

Vanaf 1 oktober tot eind april mag je bij de meeste Nederlandse badplaatsen op het strand fietsen.  Maar let op: fietsen op het strand is wel even iets anders dan fietsen op de weg. Zelfs als je ervaring hebt met mountainbiken is het verstandig jezelf (en je fiets) goed voor te bereiden voor een fietstocht over het strand. Wil jij vanuit je vakantiehuis aan de kust een stukje fietsen over het strand? We geven je graag de belangrijkste tips.

Lees verder >

Natuur excursies op het strand

Door Silke op vrijdag 21 april 2017.

Bent u binnenkort op vakantie aan de Nederlandse kust en wilt u de natuur van onze kust op een andere manier leren kennen? Dan is een interessante excursie aan het strand een goed idee.

Tijdens een natuur excursie komt u onder leiding van een ervaren gids op plekken waar u normaal gesproken zelf niet komt. U leert bovendien vaak de meest interessante weetjes over het strand en de Noordzee. Wij zetten een drietal mooie natuur excursies op een rij:

Lees verder >