Veiligheid op het strand

Door Peter op woensdag 7 januari 2015.
Categorieën:ActiefKustNieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is opgericht in 1824 en is tegenwoordig een club van ruim 1300 vrijwilligers. De hoofdtaak van de KNRM is het helpen en waar nodig redden van mensen op het water. Er zijn maar liefst 45 reddingstations langs de gehele Nederlandse kust en aan ruime binnenwateren zoals het IJsselmeer. 

De KNRM doet veel aan preventie door het uitgeven van foldermateriaal en het houden van open dagen. Zo is bijvoorbeeld het station in Egmond aan Zee in juli en augustus iedere vrijdagavond open voor publiek. Je kunt dan kennismaken met de vrijwilligers, de grote reddingsboot van dichtbij bekijken en alles te weten komen over veiligheid op zee.

Op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn in de zomermaanden speciale Lifeguards van de KNRM actief. Zij houden toezicht op de verschillende stranden op de eilanden. De lifeguards zijn, in opdracht van de gemeente, opgeleid door de KNRM. 

Bij de taken van de lifeguards hoort o.a. het beoordelen van de omstandigheden op het strand en in zee, het bewaken van de badgasten, het geven van voorlichting, het uitvoeren van reddingen en het verrichten van EHBO taken.

Een ding is zeker: als jij deze zomer een vakantiehuis aan de kust huurt, weet je zeker dat je veiligheid op het strand in goede handen is!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wie gun jij een fantastisch begin van 2017?

Top 3 steden en dorpen van Zeeuws Vlaanderen

Door Peter op woensdag 13 mei 2015.
Categorieën:Cultuur

In Zeeuws Vlaanderen vind je prachtige oude steden en dorpen die een bezoekje meer dan waard zijn. Wij selecteren een top 3 die je bij je vakantie vanuit een huis in Zeeland zeker niet mag overslaan!

Lees verder >

Is het Egmond, Egmond aan Zee of Bergen?

Door Peter op vrijdag 19 december 2014.
Categorieën:CultuurKust

De meeste mensen denken dat Egmond één dorp is, maar niets is minder waar. De ''Egmonden'' bestaat uit drie aparte dorpjes met elk hun eigen geschiedenis en tradities: Egmond aan Zee, Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef.

Egmond aan Zee is al in het jaar 977 ontstaan en is daarmee het oudste dorp van de drie. Egmond Binnen is de naam die sinds 1350 wordt gegeven aan het gehucht Hallem, niet ver van Egmond aan Zee. Het riddergeslacht van Egmond vestigde zich op een grote hoeve ten noorden van de abdij van Egmond Binnen. Uit deze hoeve ontstond de plaats Egmond aan den Hoef.

Lees verder >