Veiligheid op het strand

Door Peter op woensdag 7 januari 2015.
Categorieën:ActiefKustNieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is opgericht in 1824 en is tegenwoordig een club van ruim 1300 vrijwilligers. De hoofdtaak van de KNRM is het helpen en waar nodig redden van mensen op het water. Er zijn maar liefst 45 reddingstations langs de gehele Nederlandse kust en aan ruime binnenwateren zoals het IJsselmeer. 

De KNRM doet veel aan preventie door het uitgeven van foldermateriaal en het houden van open dagen. Zo is bijvoorbeeld het station in Egmond aan Zee in juli en augustus iedere vrijdagavond open voor publiek. Je kunt dan kennismaken met de vrijwilligers, de grote reddingsboot van dichtbij bekijken en alles te weten komen over veiligheid op zee.

Op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn in de zomermaanden speciale Lifeguards van de KNRM actief. Zij houden toezicht op de verschillende stranden op de eilanden. De lifeguards zijn, in opdracht van de gemeente, opgeleid door de KNRM. 

Bij de taken van de lifeguards hoort o.a. het beoordelen van de omstandigheden op het strand en in zee, het bewaken van de badgasten, het geven van voorlichting, het uitvoeren van reddingen en het verrichten van EHBO taken.

Een ding is zeker: als jij deze zomer een vakantiehuis aan de kust huurt, weet je zeker dat je veiligheid op het strand in goede handen is!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De mooiste bollenvelden aan de kust

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Als je toeristisch Nederland in 3 clichés wilt beschrijven, horen kaas, molens en tulpen daar zeker bij. Met onze prachtige tulpenvelden zijn we zelfs uniek in de wereld. Bloembollen worden ook op steeds meer plekken in Nederland verbouwd. In ons land zijn maar liefst 25.000 hectares aan bollenvelden te vinden. Dat zijn duizenden hectares meer dan een aantal jaar geleden. Het grootste deel van de bollenvelden ligt in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. 

Lees verder >

Een schone kust

Door Petra op woensdag 23 juli 2014.
Categorieën:ActiefKustNieuws

Samen met vele vrijwilligers maakt Stichting De Noordzee in de maand augustus (start 1 augustus) de hele Noordzeekust schoon, van Cadzand in Zeeland tot en met Schiermonnikoog. Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour leggen zij in 31 dagen maar liefst 350 kilometer af. Met deze tocht vragen ze aandacht voor de grote hoeveelheden afval in de zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Naar schatting sterven jaarlijks 1 miljoen zeedieren door afval. Ze raken in afval verstrikt of zien het aan voor voedsel. 

Lees verder >

Waar gaan wij heen op vakantie?

Door Silke op zondag 7 februari 2016.
Categorieën:KustNieuws

Het Latijnse woord ‘’vacare’’ betekent ‘’vrij zijn van verplichtingen’’. Niet zo vreemd dat ons woord vakantie daar rechtstreeks van is afgeleid. Een vakantie is een periode in het jaar waarin je even stopt met je dagelijkse bezigheden zoals werk of school. Het is een periode van meerdere dagen (vaak minimaal een week) waarin je even niets anders aan je hoofd hebt dan …. Helemaal niets!

Lees verder >