Veiligheid op het strand

Door Peter op woensdag 7 januari 2015.
Categorieën:ActiefKustNieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is opgericht in 1824 en is tegenwoordig een club van ruim 1300 vrijwilligers. De hoofdtaak van de KNRM is het helpen en waar nodig redden van mensen op het water. Er zijn maar liefst 45 reddingstations langs de gehele Nederlandse kust en aan ruime binnenwateren zoals het IJsselmeer. 

De KNRM doet veel aan preventie door het uitgeven van foldermateriaal en het houden van open dagen. Zo is bijvoorbeeld het station in Egmond aan Zee in juli en augustus iedere vrijdagavond open voor publiek. Je kunt dan kennismaken met de vrijwilligers, de grote reddingsboot van dichtbij bekijken en alles te weten komen over veiligheid op zee.

Op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn in de zomermaanden speciale Lifeguards van de KNRM actief. Zij houden toezicht op de verschillende stranden op de eilanden. De lifeguards zijn, in opdracht van de gemeente, opgeleid door de KNRM. 

Bij de taken van de lifeguards hoort o.a. het beoordelen van de omstandigheden op het strand en in zee, het bewaken van de badgasten, het geven van voorlichting, het uitvoeren van reddingen en het verrichten van EHBO taken.

Een ding is zeker: als jij deze zomer een vakantiehuis aan de kust huurt, weet je zeker dat je veiligheid op het strand in goede handen is!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wodka op het strand van Ameland

Door Silke op vrijdag 21 april 2017.
Categorieën:CultuurKustStrand

Als u een wandeling maakt op het strand bij Buren op Ameland komt u met een beetje geluk een kruikje van meer dan 160 jaar oud tegen. En met nog meer geluk is het kruikje nog dicht in zit er wodka in het kruikje.

Lees verder >

Voorjaar op Texel

Door Peter op woensdag 15 april 2015.
Categorieën:Huisjes op Texel

Texel is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming, maar in het voorjaar is een bezoek aan ons grootste Waddeneiland extra bijzonder. Wij geven je 3 belangrijke redenen om vandaag nog een vakantiehuis in het voorjaar op Texel te huren. En vergeet daarbij niet: op Texel schijnt de zon net iets meer dan in de rest van Nederland!

Lees verder >

In de winter naar Terschelling

Tussen november en Pasen is Terschelling ‘the place to be’ voor liefhebbers van rust, ruimte en ongerepte natuur.   

Het eiland bestaat voor bijna 80% uit duinen, stranden, polders en kwelders. Buiten het drukke zomerseizoen kunt u zich helemaal alleen op de wereld voelen tijdens een wandeling door de duinen van Terschelling. Eenmaal aangekomen op het strand ziet u de schuimkoppen op de donkergrijze zee, ruikt u het zout en buldert de wind om uw oren. Terschelling is een belevenis in de winter!

 

Lees verder >