Veiligheid op het strand

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is opgericht in 1824 en is tegenwoordig een club van ruim 1300 vrijwilligers. De hoofdtaak van de KNRM is het helpen en waar nodig redden van mensen op het water. Er zijn maar liefst 45 reddingstations langs de gehele Nederlandse kust en aan ruime binnenwateren zoals het IJsselmeer. 

De KNRM doet veel aan preventie door het uitgeven van foldermateriaal en het houden van open dagen. Zo is bijvoorbeeld het station in Egmond aan Zee in juli en augustus iedere vrijdagavond open voor publiek. Je kunt dan kennismaken met de vrijwilligers, de grote reddingsboot van dichtbij bekijken en alles te weten komen over veiligheid op zee.

Op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn in de zomermaanden speciale Lifeguards van de KNRM actief. Zij houden toezicht op de verschillende stranden op de eilanden. De lifeguards zijn, in opdracht van de gemeente, opgeleid door de KNRM. 

Bij de taken van de lifeguards hoort o.a. het beoordelen van de omstandigheden op het strand en in zee, het bewaken van de badgasten, het geven van voorlichting, het uitvoeren van reddingen en het verrichten van EHBO taken.

Een ding is zeker: als jij deze zomer een vakantiehuis aan de kust huurt, weet je zeker dat je veiligheid op het strand in goede handen is!

De zekerheid van: