Vliegeren en kitesurfen aan de Noordzee kust

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

Zomer of winter, als u een wandeling over het strand maakt is de kans groot dat u ze al van ver boven het strand ziet staan: vliegers.

Vliegeren wordt al heel lang gedaan. De eerste officiële vlieger duikt al 400 jaar voor Christus op in China. In dat land was in die tijd zijde en bamboe beschikbaar, ideale materialen voor een goede vlieger.

Het grote voordeel van vliegeren op het strand is de ruimte en de wind. Het waait aan het strand bijna altijd iets harder dan in het binnenland en u kunt – zelfs in de zomer – wel een rustig plekje vinden om de vlieger op te laten. Er gelden op de meeste stranden geen beperkingen om lekker te vliegeren.

Deze beperkingen gelden wel voor de grote powerkites. Deze vliegers zijn speciaal ontworpen om kracht te geven en daarmee een buggy, board of persoon vooruit te trekken. Voor het vliegeren met dergelijke kites zijn speciale stukken strand aangewezen.

Hoge sprongen

Kitesurfen is een relatief nieuwe sport die snel populair wordt. Bij het kitesurfen staat de sporter op een kleine surfplank en laat zich voorttrekken door een grote vlieger. Door het lifteffect van de vlieger kunnen kitesurfers hoog en ver springen. De sport vergt enige oefening en ervaren kitesurfers kunnen erg hard gaan. In 2010 werd door een Fransman meer dan 100 kilometer per uur gehaald met een kite.

Kitesurfen is mogelijk op veel locaties langs de Nederlandse kust. Op Kitehigh.nl vindt u een overzicht van alle locaties. Een vakantiehuis in de buurt vindt u natuurlijk op Fijnopvakantie.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Slecht weer tips voor de Waddeneilanden

Door Silke op vrijdag 20 januari 2017.

Op vakantie op de Waddeneilanden wil je eigenlijk de hele dag zon en een strakblauwe lucht. Lekker wandelen door de duinen, genieten aan het strand, luieren in de tuin van je vakantiehuis of een lekker drankje op het terras drinken. Toch is het in het Waddengebied niet te vermijden dat je op sommige dagen wat meer bewolking of zelfs een buitje regen hebt.

Lees verder >

Walvissen in de Noordzee

Door Silke op zondag 21 mei 2017.
Categorieën:CultuurNatuurStrand

De laatste jaren komen ze regelmatig in het nieuws; walvissen in de Noordzee. De meeste soorten van deze ‘reuzen van de zee’ leven in de grote oceanen, maar ook in onze relatief ondiepe Noordzee worden af en toe dwergvinvissen en soms ook bultruggen en potvissen gezien.

Lees verder >

Dubbel genieten aan de kust

Door Peter op vrijdag 3 oktober 2014.
Categorieën:Actief

Dubbel genieten aan de kust. Dat is wat Fijn op Vakantie betreft op allerlei manieren mogelijk. Genieten van een wandeling over het strand of genieten van een fietstocht door de duinen. Genieten van een zomerse dag onder een parasol of genieten van een lange wandeling door een stevige herfststorm. Genieten van een zomerse cocktail op een terrasje of genieten van een kop warme chocomel in een strandtent.

Lees verder >