Vliegeren en kitesurfen aan de Noordzee kust

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

Zomer of winter, als u een wandeling over het strand maakt is de kans groot dat u ze al van ver boven het strand ziet staan: vliegers.

Vliegeren wordt al heel lang gedaan. De eerste officiële vlieger duikt al 400 jaar voor Christus op in China. In dat land was in die tijd zijde en bamboe beschikbaar, ideale materialen voor een goede vlieger.

Het grote voordeel van vliegeren op het strand is de ruimte en de wind. Het waait aan het strand bijna altijd iets harder dan in het binnenland en u kunt – zelfs in de zomer – wel een rustig plekje vinden om de vlieger op te laten. Er gelden op de meeste stranden geen beperkingen om lekker te vliegeren.

Deze beperkingen gelden wel voor de grote powerkites. Deze vliegers zijn speciaal ontworpen om kracht te geven en daarmee een buggy, board of persoon vooruit te trekken. Voor het vliegeren met dergelijke kites zijn speciale stukken strand aangewezen.

Hoge sprongen

Kitesurfen is een relatief nieuwe sport die snel populair wordt. Bij het kitesurfen staat de sporter op een kleine surfplank en laat zich voorttrekken door een grote vlieger. Door het lifteffect van de vlieger kunnen kitesurfers hoog en ver springen. De sport vergt enige oefening en ervaren kitesurfers kunnen erg hard gaan. In 2010 werd door een Fransman meer dan 100 kilometer per uur gehaald met een kite.

Kitesurfen is mogelijk op veel locaties langs de Nederlandse kust. Op Kitehigh.nl vindt u een overzicht van alle locaties. Een vakantiehuis in de buurt vindt u natuurlijk op Fijnopvakantie.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wandelen langs de kust

Door Peter op maandag 25 augustus 2014.
Categorieën:ActiefKustNatuur

Sinds september 2005 bestaat er een officiele wandelroute langs de hele Nederlandse kust. Van Zeeuws Vlaanderen tot het uiterste noordoosten van Groningen kun je het Noordzee Kustpad volgen. Het is een echte Lange Afstands Wandeling (LAW) van meer dan 700 kilometer, opgebouwd uit kortere LAWs die al eerder bestonden.

Lees verder >

Cabine huren op het strand van Zeeland

Door Silke op vrijdag 20 januari 2017.
Categorieën:KustStrand

Zeeland is gemaakt voor strandliefhebbers. De provincie in het zuidwesten van Nederland heeft schone zandstranden die uitstekend bereikbaar zijn. Of u nu op zoek bent naar een levendig strand met allerlei activiteiten of juist een verlaten strand; in Zeeland is bijna 500 kilometer strand. Stranden die ook nog eens de meeste zonuren van Nederland hebben!

Lees verder >

Mode aan het strand

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

Bent u deze zomer op vakantie in een huis aan de kust? Wilt u tijdens een dagje aan het strand een ijsje halen, een drankje drinken in een strandpaviljoen, een wandeling maken langs de vloedlijn of flaneren over de boulevard? Ook al draagt u een mooie bikini of badpak, op sommige momenten tijdens uw stranddag wilt u er natuurlijk modieus bijlopen.

Lees verder >