Vliegeren en kitesurfen aan de Noordzee kust

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

Zomer of winter, als u een wandeling over het strand maakt is de kans groot dat u ze al van ver boven het strand ziet staan: vliegers.

Vliegeren wordt al heel lang gedaan. De eerste officiële vlieger duikt al 400 jaar voor Christus op in China. In dat land was in die tijd zijde en bamboe beschikbaar, ideale materialen voor een goede vlieger.

Het grote voordeel van vliegeren op het strand is de ruimte en de wind. Het waait aan het strand bijna altijd iets harder dan in het binnenland en u kunt – zelfs in de zomer – wel een rustig plekje vinden om de vlieger op te laten. Er gelden op de meeste stranden geen beperkingen om lekker te vliegeren.

Deze beperkingen gelden wel voor de grote powerkites. Deze vliegers zijn speciaal ontworpen om kracht te geven en daarmee een buggy, board of persoon vooruit te trekken. Voor het vliegeren met dergelijke kites zijn speciale stukken strand aangewezen.

Hoge sprongen

Kitesurfen is een relatief nieuwe sport die snel populair wordt. Bij het kitesurfen staat de sporter op een kleine surfplank en laat zich voorttrekken door een grote vlieger. Door het lifteffect van de vlieger kunnen kitesurfers hoog en ver springen. De sport vergt enige oefening en ervaren kitesurfers kunnen erg hard gaan. In 2010 werd door een Fransman meer dan 100 kilometer per uur gehaald met een kite.

Kitesurfen is mogelijk op veel locaties langs de Nederlandse kust. Op Kitehigh.nl vindt u een overzicht van alle locaties. Een vakantiehuis in de buurt vindt u natuurlijk op Fijnopvakantie.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Feestdagen op de Wadden

Door Silke op vrijdag 2 december 2016.

Heeft u al plannen voor de feestdagen? Al eens gedacht aan een verblijf in het Waddengebied, onlangs verkozen tot het mooiste natuurgebied van ons land? Op de Waddeneilanden beleeft u alles net even iets intenser. De luchten zijn schoon, de stranden breed en leeg en zo heeft u tijdens een verblijf op de Wadden alle aandacht voor elkaar!

Lees verder >

Beroemde Zeeuwen

Door Silke op dinsdag 1 december 2015.
Categorieën:Cultuur

Zeeland telt bijna 400.000 inwoners en is vooral in de zomermaanden razend populair bij Nederlandse, Duitse en Belgische toeristen. Zeeland heeft een groot aantal vakantiehuizen en misschien wel de mooiste stranden van Nederland. Maar het is meer dan een strandbestemming.

Lees verder >

Fietsen rond Bergen en Schoorl

Door Silke op maandag 6 juni 2016.

Noord Kennemerland is de regio rond de plaatsen Alkmaar, Bergen, Castricum, Graf De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer. Het is een heerlijk fietsgebied vol afwisseling in landschap en met prachtige natuur. Het ene moment fiets je tussen de polders rond Langedijk en Schermer terwijl je een paar kilometer verderop in het afwisselende duinlandschap van het Noord Hollands Duinreservaat rijdt. Het strand is nooit ver weg en op de fiets kom je op de mooiste, stille plekjes langs de kust.

Lees verder >