Vliegeren en kitesurfen aan de Noordzee kust

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

Zomer of winter, als u een wandeling over het strand maakt is de kans groot dat u ze al van ver boven het strand ziet staan: vliegers.

Vliegeren wordt al heel lang gedaan. De eerste officiële vlieger duikt al 400 jaar voor Christus op in China. In dat land was in die tijd zijde en bamboe beschikbaar, ideale materialen voor een goede vlieger.

Het grote voordeel van vliegeren op het strand is de ruimte en de wind. Het waait aan het strand bijna altijd iets harder dan in het binnenland en u kunt – zelfs in de zomer – wel een rustig plekje vinden om de vlieger op te laten. Er gelden op de meeste stranden geen beperkingen om lekker te vliegeren.

Deze beperkingen gelden wel voor de grote powerkites. Deze vliegers zijn speciaal ontworpen om kracht te geven en daarmee een buggy, board of persoon vooruit te trekken. Voor het vliegeren met dergelijke kites zijn speciale stukken strand aangewezen.

Hoge sprongen

Kitesurfen is een relatief nieuwe sport die snel populair wordt. Bij het kitesurfen staat de sporter op een kleine surfplank en laat zich voorttrekken door een grote vlieger. Door het lifteffect van de vlieger kunnen kitesurfers hoog en ver springen. De sport vergt enige oefening en ervaren kitesurfers kunnen erg hard gaan. In 2010 werd door een Fransman meer dan 100 kilometer per uur gehaald met een kite.

Kitesurfen is mogelijk op veel locaties langs de Nederlandse kust. Op Kitehigh.nl vindt u een overzicht van alle locaties. Een vakantiehuis in de buurt vindt u natuurlijk op Fijnopvakantie.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Strandfoto's maken

Door Silke op zaterdag 3 maart 2018.

De ondergaande zon, uw hond in de branding, uw kind met een schepje en een emmer onder de parasol … het strand is een heerlijke plek om de leukste foto’s te maken! Wij geven u een aantal tips hoe u op het strand de leukste foto’s maakt.

Lees verder >

Bessen van Terschelling

Door Peter op woensdag 15 april 2015.
Categorieën:Natuur

De cranberry is een heideplant met bessen vol vitamine C en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Het verhaal gaat dat in 1845 een vat cranberry bessen op Terschelling aanspoelde en door de jutter Pieter Sipkes achter de eerste duinenrij werd gebracht. Hij dacht dat het om een vat met waardevolle wijn ging. Toen hij ontdekte dat de inhoud uit bessen bestond, liet hij het vat ter plekke achter, waarna de cranberry zich op Terschelling kon uitzaaien.  

Lees verder >

Kreeft eten in Zeeland

Door Peter op maandag 24 maart 2014.

Donderdag 27 maart a.s. wordt het kreeftenseizoen weer geopend. Liefhebbers van de lekkerste kreeft weten het maar al te goed: de Oosterscheldekreeft is de allerbeste kreeft.  Vanaf 1 april tot 15 juni mag de wilde Oosterscheldekreeft gevangen worden. De Oosterscheldekreeft krijgt zijn uitstekende smaak door het overvloedige voedsel dat de Oosterschelde aan deze kreeften biedt. De beperkte vangsttermijn zorgt er voor dat het kreeftenbestand behouden blijft.

Lees verder >