Volleybal op het strand

Tijdens een vakantie aan de Nederlandse kust is het heerlijk om af en toe even sportief bezig te zijn. Lekker wandelen langs de vloedlijn, fietsen door de duinen joggen over de boulevard of… volleyballen op het strand!

Beachvolleybal is sinds 1996 een officiële Olympische sport en is in Nederland steeds populairder geworden. Inmiddels zijn er al meer dan 200 sporthallen waar beachvolleybal gespeeld kan worden. Tien jaar geleden waren dat er nog maar 4! Ook worden stadspleinen in de zomer tijdelijk omgebouwd tot minstranden met een officieel volleybalveld.

Maar beachvolleybal is natuurlijk het leukst als je het speelt op het strand. Bij steeds meer strandtenten staat een net opgesteld waar je met wat vrienden of andere strandgangers een heerlijk potje kunt volleyballen in het mulle zand.

Regels van het beachvolleybal

Bij een internationale wedstrijden bestaan de volleybalteams slechts uit twee spelers. Op lager niveau kunnen dat er ook drie of vier zijn. Maar het staat je bij een potje op het strand natuurlijk vrij om nog grotere teams te maken.

Goed om aan te denken

Een potje beachvolleybal is leuk maar inspannend. Zorg – zeker op een warme dag – dat je genoeg drinkt tijdens het spel en draag een T-shirt of zonneklep om te voorkomen dat je verbrand!

De zekerheid van: