Voorjaar op Texel

Door Peter op woensdag 15 april 2015.
Categorieën:Huisjes op Texel

Texel is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming, maar in het voorjaar is een bezoek aan ons grootste Waddeneiland extra bijzonder. Wij geven je 3 belangrijke redenen om vandaag nog een vakantiehuis in het voorjaar op Texel te huren. En vergeet daarbij niet: op Texel schijnt de zon net iets meer dan in de rest van Nederland!

Waarom je in het voorjaar naar Texel moet gaan

Bollenvelden 
Misschien wel het best bewaarde geheim van Texel zijn de prachtige bollenvelden op het eiland. Texel heeft grote stukken zandgrond waar tulpen, narcissen, krokussen en hyacinthen uitstekend groeien. Rond Den Hoorn en in de Eierlandpolder in het noorden vind je de heerlijk geurende, prachtig gekleurde velden. De Bloembollenfietsroute leidt je langs de mooiste locaties.  

Lammetjes knuffelen
In het voorjaar worden de Texelse weiden bevolkt door duizenden lammetjes, die voor het ultieme lentegevoel zorgen. De speciale Lammetjesfietsroute van VVV Texel is een prachtige tocht door een schilderachtig landschap. Als je zo’n schattig lammetje wilt knuffelen kun je in het voorjaar terecht op Schapenboerderij Texel.

Orchideeën kijken
Iets later in het voorjaar, vanaf juni, groeien er miljoenen wilde orchideeën op Texel. In de natuurgebieden en zelfs in de wegbermen geniet je van deze prachtige bloemen die in de rest van Nederland uiterst zeldzaam zijn. 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wat maakt het waddengebied zo uniek?

Denkt u aan het huren van een vakantiehuis op een Waddeneiland? Dan kiest u voor een vakantie in een uniek vakantiegebied. Het waddengebied is ontstaan in de laatste ijstijd, ongeveer 7.000 jaar geleden. Het totale gebied is maar liefst 10.000 km2 groot. Zo’n 4.000 km2 daarvan zijn droogvallende wadplaten. Dat is uniek in de hele wereld.

Lees verder >

De lekkerste gebakken vis

Door Silke op woensdag 18 november 2015.
Categorieën:KustUit eten

Onder de naam ‘’De troost van een warm visje’’ publiceerde Sylvia Witteman ruim 100 van haar columns uit de Volkskrant. En Sylvia Witteman heeft gelijk. Wat is er nu lekkerder dan de geur van vers gebakken vis? En een gebakken visje smaakt het hele jaar door heerlijk.

In Nederland heeft iedere kustplaats één of meerdere viskramen en viswinkels. Op de menukaart staan altijd een aantal soorten gebakken vis. De top 3 van meest populaire gebakken visjes zetten we hieronder op een rij.

Lees verder >

Dagje Bergen

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Vakantiepark Buiten Bergen ligt precies tussen de dorpen Bergen en Schoorl, beide op zo’n 2,5 kilometer.  In beide dorpen kun je heerlijk uit eten en zijn grote supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Maar vooral in het dorp Bergen kun je ook terecht om een heerlijk dagje te shoppen.

Shoppen in Bergen

Lees verder >