Voorjaar op Texel

Texel is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming, maar in het voorjaar is een bezoek aan ons grootste Waddeneiland extra bijzonder. Wij geven je 3 goede redenen om vandaag nog een vakantiehuis in het voorjaar op Texel te huren. En vergeet daarbij niet: op Texel schijnt de zon net iets meer dan in de rest van Nederland!

Waarom je in het voorjaar naar Texel moet gaan

Bollenvelden 
Misschien wel het best bewaarde geheim van Texel zijn de prachtige bollenvelden op het eiland. Texel heeft grote stukken zandgrond waar tulpen, narcissen, krokussen en hyacinthen uitstekend groeien. Rond Den Hoorn en in de Eierlandpolder in het noorden vind je de heerlijk geurende, prachtig gekleurde velden. De Bloembollenfietsroute leidt je langs de mooiste locaties.  

Lammetjes knuffelen
In het voorjaar worden de Texelse weiden bevolkt door duizenden lammetjes, die voor het ultieme lentegevoel zorgen. De speciale Lammetjesfietsroute van VVV Texel is een prachtige tocht door een schilderachtig landschap. Als je zo’n schattig lammetje wilt knuffelen kun je in het voorjaar terecht op Schapenboerderij Texel.

Orchideeën kijken
Iets later in het voorjaar, vanaf juni, groeien er miljoenen wilde orchideeën op Texel. In de natuurgebieden en zelfs in de wegbermen geniet je van deze prachtige bloemen die in de rest van Nederland uiterst zeldzaam zijn.