Voorjaar op Texel

Door Peter op woensdag 15 april 2015.
Categorieën:Huisjes op Texel

Texel is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming, maar in het voorjaar is een bezoek aan ons grootste Waddeneiland extra bijzonder. Wij geven je 3 belangrijke redenen om vandaag nog een vakantiehuis in het voorjaar op Texel te huren. En vergeet daarbij niet: op Texel schijnt de zon net iets meer dan in de rest van Nederland!

Waarom je in het voorjaar naar Texel moet gaan

Bollenvelden 
Misschien wel het best bewaarde geheim van Texel zijn de prachtige bollenvelden op het eiland. Texel heeft grote stukken zandgrond waar tulpen, narcissen, krokussen en hyacinthen uitstekend groeien. Rond Den Hoorn en in de Eierlandpolder in het noorden vind je de heerlijk geurende, prachtig gekleurde velden. De Bloembollenfietsroute leidt je langs de mooiste locaties.  

Lammetjes knuffelen
In het voorjaar worden de Texelse weiden bevolkt door duizenden lammetjes, die voor het ultieme lentegevoel zorgen. De speciale Lammetjesfietsroute van VVV Texel is een prachtige tocht door een schilderachtig landschap. Als je zo’n schattig lammetje wilt knuffelen kun je in het voorjaar terecht op Schapenboerderij Texel.

Orchideeën kijken
Iets later in het voorjaar, vanaf juni, groeien er miljoenen wilde orchideeën op Texel. In de natuurgebieden en zelfs in de wegbermen geniet je van deze prachtige bloemen die in de rest van Nederland uiterst zeldzaam zijn. 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bier uit Egmond

Door Peter op woensdag 7 januari 2015.
Categorieën:Cultuur

De Abdij van Egmond heeft een lange en rijke geschiedenis. Al rond het jaar 900 stond er in Egmond Binnen (toen nog Hallem) een houten klooster dat later werd vervangen door een stenen abdij. Deze abdij groeide in de vroege middeleeuwen uit tot een centrum van macht, kennis én bierbrouwkunst. Bier was in die tijd gezonder dan water en werd door iedereen gedronken.  

Lees verder >

Veilig zwemmen in zee

Door Peter op woensdag 1 april 2015.
Categorieën:ActiefKust

Langs de Nederlandse kust wordt met vlaggen in verschillende kleuren aangegeven of je veilig in zee kunt zwemmen. Deze strandvlaggen zijn er alleen op plekken waar een reddingsbrigade is. Met ingang van 2010 zijn de strandvlaggen aangepast volgens internationale afspraken en uiterlijk dit jaar gaan alle stranden over op de nieuwe vlaggen.

 

De betekenis van de strandvlaggen

 

Lees verder >

Vakantie aan het strand

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Nieuws

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft deze week cijfers naar buiten gebracht over het aantal vakanties dat aan de Nederlandse kust wordt doorgebracht. Er blijken maar liefst 2 miljoen mensen in 2014 een vakantie aan onze stranden te hebben geboekt. Een groei van maar liefst 200.000 ten opzichte van het jaar ervoor! Deze toeristen gaven gezamenlijk ruim 950.000 euro uit. 

Lees verder >