Waarom willen we naar zee?

Als mensen denken aan een vakantie denkt meer dan 70% aan strand en zee. Heerlijk genieten in de zon, zwemmen in zee, luieren in de schaduw bij het ruisen van de zee… Het blijkt voor de meesten van ons tenminste een maal per jaar reden om een vakantiehuis aan zee te huren. Maar waarom willen we toch zo graag aan zee zijn?

De belangrijkste redenen voor een vakantie aan de Nederlandse kust

De zee beweegt

Het uitzicht op zee is nooit hetzelfde. De zee is altijd in beweging en er is altijd wat te zien en te horen. Een zwerm vogels, een hoge golf, badgasten in de branden, het geruis van de branding…  Al die beweging en reuring is voor veel mensen erg aantrekkelijk.

De zee betekent vrijheid

Het gevoel dat je krijgt als je aan het strand staat is voor de meeste mensen een gevoel van vrijheid. Je kunt oneindig ver kijken en je geest krijgt als het ware de ruimte om te denken. Op die manier kun je heerlijk wegdromen of je fantasie de vrije loop laten.

De zee betekent rust

Hoewel in beweging, straalt de zee voor veel mensen ook een grote mate van rust uit. De oneindige watermassa die met de regelmaat van de klok het strand op spoelt, het rustgevende geluid van de golven in de branding… Een verblijf aan zee is dé manier om even bij te komen van de hectiek van alle dag.

De zee is gezond

Een verblijf aan de zee is gezond. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het strand en de zee je gezondheid een boost geven. Zodra je het strand oploopt neemt je stress af en adem je frisse lucht. Lees hier meer over de redenen waarom de zee gezond is.

Welke reden jij ook hebt om naar zee te komen, je bent welkom in een vakantiehuis van Fijn op Vakantie!

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal