WAD! Overleven op de grens van water en land

Door Silke op maandag 12 februari 2018.

Het grootste roofdier van Nederland, de grijze zeehond, speelt de hoofdrol in de nieuwe natuurfilm van Ruben Smit: Overleven op de grens van water en land. Ruben Smit is wereldberoemd geworden met zijn natuurfilm De Nieuwe Wildernis over het leven in natuurgebied de Oostvaardersplassen.

Bij een bezoek van één van de Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling, Schiermonnikoog of Ameland is de kans groot dat je ze tegenkomt: zeehonden. In het echt tijdens een vaartocht over de Waddenzee, tijdens een wandeling over een verlaten stuk strand of als zachte knuffel in een souvenirwinkel.

Roofdieren van de zee

Maar vergis je niet, grijze zeehonden zijn meedogenloze roofdieren. Vooral de mannetjes – die tot wel 350 kilo zwaar en 3,5 meter lang kunnen worden – doen er alles voor om een vrouwtje te veroveren. Daarin wordt soms een heftige strijd met andere mannetjes uitgevochten.

Het Waddengebied blijkt een ideaal filmdecor voor Ruben Smit. Het gebied leeft overal en zorgt voor prachtige shots. Van de lepelaar tot de garnaal en van de strandlopers tot de muizen die vluchten voor het hoge water. Overal zijn prachtige shots te maken. Ruben Smit heeft inmiddels al meer dan vijfhonderd uur filmmateriaal geschoten en kent het gebied inmiddels op zijn duimpje.

Film over de wadden bekijken

De film gaat in het najaar in première. Het project zal uiteindelijk een bioscoopfilm, een vierdelige tv-serie, een landelijk educatieproject en een interactieve, online beleving omvatten. U kunt de eerste beelden van de film WAD! Overleven online bekijken.

Huur een huis op de grens van water en land

Kunt u niet wachten tot de film in de bioscoop te zien is? Huur dan een vakantiehuis op Texel, een villa op Ameland, een bungalow op Terschelling of een appartement op Schiermonnikoog om nu al te genieten van de prachtige Waddennatuur.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Filmen op de Wadden

Door Silke op donderdag 28 december 2017.

De Waddeneilanden behoren tot de meest geliefde toeristische regio’s van ons land. De combinatie van natuur, strand, authentieke en kleinschalige attracties zorgt ervoor dat we graag een paar dagen in een vakantiehuis op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog doorbrengen.

Lees verder >

Vakantiehuis in Cadzand huren

Door Silke op vrijdag 23 juni 2017.

Heeft u plannen om een vakantiehuis in Cadzand-Bad te huren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Cadzand is de meest zuidelijke én de meest westelijke badplaats aan de Nederlandse kust. Cadzand ligt in Zeeuws-Vlaanderen, direct aan de Belgische grens. De Bourgondische, gemoedelijke Vlaamse sfeer is hier dan ook goed te merken.

Lees verder >

Een ode aan de kust

Door Petra op woensdag 4 maart 2015.
Categorieën:NatuurNieuws

De makers van de succesvolle bioscoopfilm ‘De nieuwe wildernis’ zijn opnieuw aan het filmen in ons land. De nieuwe natuurfilm ‘Holland, natuur in de delta’ gaat in september dit jaar in première en wordt een ode aan ons kustgebied.

In 2017 komt het derde deel van de trilogie uit, deze film zal worden opgenomen op de Wadden. Nieuwsgierig geworden, bekijk hier alvast de trailer van ‘Holland, natuur in de delta.’

Lees verder >