WAD! Overleven op de grens van water en land

Door Silke op maandag 12 februari 2018.

Het grootste roofdier van Nederland, de grijze zeehond, speelt de hoofdrol in de nieuwe natuurfilm van Ruben Smit: Overleven op de grens van water en land. Ruben Smit is wereldberoemd geworden met zijn natuurfilm De Nieuwe Wildernis over het leven in natuurgebied de Oostvaardersplassen.

Bij een bezoek van één van de Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling, Schiermonnikoog of Ameland is de kans groot dat je ze tegenkomt: zeehonden. In het echt tijdens een vaartocht over de Waddenzee, tijdens een wandeling over een verlaten stuk strand of als zachte knuffel in een souvenirwinkel.

Roofdieren van de zee

Maar vergis je niet, grijze zeehonden zijn meedogenloze roofdieren. Vooral de mannetjes – die tot wel 350 kilo zwaar en 3,5 meter lang kunnen worden – doen er alles voor om een vrouwtje te veroveren. Daarin wordt soms een heftige strijd met andere mannetjes uitgevochten.

Het Waddengebied blijkt een ideaal filmdecor voor Ruben Smit. Het gebied leeft overal en zorgt voor prachtige shots. Van de lepelaar tot de garnaal en van de strandlopers tot de muizen die vluchten voor het hoge water. Overal zijn prachtige shots te maken. Ruben Smit heeft inmiddels al meer dan vijfhonderd uur filmmateriaal geschoten en kent het gebied inmiddels op zijn duimpje.

Film over de wadden bekijken

De film gaat in het najaar in première. Het project zal uiteindelijk een bioscoopfilm, een vierdelige tv-serie, een landelijk educatieproject en een interactieve, online beleving omvatten. U kunt de eerste beelden van de film WAD! Overleven online bekijken.

Huur een huis op de grens van water en land

Kunt u niet wachten tot de film in de bioscoop te zien is? Huur dan een vakantiehuis op Texel, een villa op Ameland, een bungalow op Terschelling of een appartement op Schiermonnikoog om nu al te genieten van de prachtige Waddennatuur.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Voorkomen dat je jouw kind kwijtraakt op het strand

Door Silke op maandag 6 juni 2016.
Categorieën:KustStrand

Je kind kwijtraken op het strand, misschien wel de grootste angst van ouders van jonge kinderen. Kinderen nemen impulsieve beslissingen. Tijdens het spelen volgen ze andere kinderen of rennen achter een bal aan en zijn, voor ze het weten, in een omgeving die ze niet meer herkennen. Omdat het op een zomerse dag aan het Nederlandse strand druk kan zijn, wordt het nog lastiger voor een kind om zich te oriënteren.

Lees verder >

Mooiste mountainbike route van Nederland

Door Peter op maandag 16 juni 2014.
Categorieën:ActiefNatuur

De mountainbike route van Schoorl is in 1996 aangelegd langs de mooiste plekken in het duingebied. Hij wordt door liefhebbers gezien als de mooiste route van Nederland. De officiële start en finish is bij het Witte Huis in Aagtdorp, tussen Bergen en Schoorl. Je kunt parkeren bij Duinmanege van Poelenburgh.

Lees verder >

Wat is Lytje Pole?

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Schiermonnikoog is een uniek Waddeneiland. Je zult op Schiermonnikoog geen grootschalig vermaak voor toeristen vinden. Vooral liefhebbers van rust en ruimte genieten graag op het autovrije eiland. Het hele eiland heeft de status van Nationaal park en het strand van Schiermonnikoog is het breedste strand van Europa.

Schiermonnikoog is ook een heerlijk eiland voor sportieve toeristen. Je kunt er vogelexcursies, wadlooptochten en jutterstochten maken. Met de Balg Express kun je naar de Balg, het meest oostelijke puntje van het eiland.

Lees verder >