WAD! Overleven op de grens van water en land

Door Silke op maandag 12 februari 2018.

Het grootste roofdier van Nederland, de grijze zeehond, speelt de hoofdrol in de nieuwe natuurfilm van Ruben Smit: Overleven op de grens van water en land. Ruben Smit is wereldberoemd geworden met zijn natuurfilm De Nieuwe Wildernis over het leven in natuurgebied de Oostvaardersplassen.

Bij een bezoek van één van de Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling, Schiermonnikoog of Ameland is de kans groot dat je ze tegenkomt: zeehonden. In het echt tijdens een vaartocht over de Waddenzee, tijdens een wandeling over een verlaten stuk strand of als zachte knuffel in een souvenirwinkel.

Roofdieren van de zee

Maar vergis je niet, grijze zeehonden zijn meedogenloze roofdieren. Vooral de mannetjes – die tot wel 350 kilo zwaar en 3,5 meter lang kunnen worden – doen er alles voor om een vrouwtje te veroveren. Daarin wordt soms een heftige strijd met andere mannetjes uitgevochten.

Het Waddengebied blijkt een ideaal filmdecor voor Ruben Smit. Het gebied leeft overal en zorgt voor prachtige shots. Van de lepelaar tot de garnaal en van de strandlopers tot de muizen die vluchten voor het hoge water. Overal zijn prachtige shots te maken. Ruben Smit heeft inmiddels al meer dan vijfhonderd uur filmmateriaal geschoten en kent het gebied inmiddels op zijn duimpje.

Film over de wadden bekijken

De film gaat in het najaar in première. Het project zal uiteindelijk een bioscoopfilm, een vierdelige tv-serie, een landelijk educatieproject en een interactieve, online beleving omvatten. U kunt de eerste beelden van de film WAD! Overleven online bekijken.

Huur een huis op de grens van water en land

Kunt u niet wachten tot de film in de bioscoop te zien is? Huur dan een vakantiehuis op Texel, een villa op Ameland, een bungalow op Terschelling of een appartement op Schiermonnikoog om nu al te genieten van de prachtige Waddennatuur.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waar gaan wij heen op vakantie?

Door Silke op zondag 7 februari 2016.
Categorieën:KustNieuws

Het Latijnse woord ‘’vacare’’ betekent ‘’vrij zijn van verplichtingen’’. Niet zo vreemd dat ons woord vakantie daar rechtstreeks van is afgeleid. Een vakantie is een periode in het jaar waarin je even stopt met je dagelijkse bezigheden zoals werk of school. Het is een periode van meerdere dagen (vaak minimaal een week) waarin je even niets anders aan je hoofd hebt dan …. Helemaal niets!

Lees verder >

Met openbaar vervoer naar het strand

Door Silke op maandag 10 september 2018.

De meeste badplaatsen in Nederland zijn uitstekend bereikbaar met de auto of de fiets. Maar als u geen auto heeft of gewoon een dagje naar het strand wilt zonder de auto te gebruiken… welke stranden zijn dan goed bereikbaar?

Met trein of bus naar zee

Een dagje strand of een vakantiehuis aan de kust kunt u ook prima met het openbaar vervoer organiseren. Zo voorkomt u dat u in de file komt te staan, uw auto (betaald) moet parkeren of nog een flink stuk moet lopen om op het strand te komen.

Lees verder >

Warm blijven tijdens een strandwandeling

Door Silke op vrijdag 18 november 2016.
Categorieën:ActiefKustStrand

Kunt u zich er ook zo op verheugen? Gezellig deze winter in een vakantiehuis aan de Nederlandse kust. Genieten van lange wandelingen over het winterse strand. Het gevoel van alleen op de wereld zijn met alleen het geluid van de golven en de meeuwen. Maar hoe zorgt u dat u warm blijft in de winter op het strand?

Lees verder >