WAD! Overleven op de grens van water en land

Het grootste roofdier van Nederland, de grijze zeehond, speelt de hoofdrol in de nieuwe natuurfilm van Ruben Smit: Overleven op de grens van water en land. Ruben Smit is wereldberoemd geworden met zijn natuurfilm De Nieuwe Wildernis over het leven in natuurgebied de Oostvaardersplassen.

Bij een bezoek van één van de Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling, Schiermonnikoog of Ameland is de kans groot dat je ze tegenkomt: zeehonden. In het echt tijdens een vaartocht over de Waddenzee, tijdens een wandeling over een verlaten stuk strand of als zachte knuffel in een souvenirwinkel.

Roofdieren van de zee

Maar vergis je niet, grijze zeehonden zijn meedogenloze roofdieren. Vooral de mannetjes – die tot wel 350 kilo zwaar en 3,5 meter lang kunnen worden – doen er alles voor om een vrouwtje te veroveren. Daarin wordt soms een heftige strijd met andere mannetjes uitgevochten.

Het Waddengebied blijkt een ideaal filmdecor voor Ruben Smit. Het gebied leeft overal en zorgt voor prachtige shots. Van de lepelaar tot de garnaal en van de strandlopers tot de muizen die vluchten voor het hoge water. Overal zijn prachtige shots te maken. Ruben Smit heeft inmiddels al meer dan vijfhonderd uur filmmateriaal geschoten en kent het gebied inmiddels op zijn duimpje.

Film over de wadden bekijken

De film gaat in het najaar in première. Het project zal uiteindelijk een bioscoopfilm, een vierdelige tv-serie, een landelijk educatieproject en een interactieve, online beleving omvatten. U kunt de eerste beelden van de film WAD! Overleven online bekijken.

Huur een huis op de grens van water en land

Kunt u niet wachten tot de film in de bioscoop te zien is? Huur dan een vakantiehuis op Texel, een villa op Ameland, een bungalow op Terschelling of een appartement op Schiermonnikoog om nu al te genieten van de prachtige Waddennatuur.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal