WAD! Overleven op de grens van water en land

Door Silke op maandag 12 februari 2018.

Het grootste roofdier van Nederland, de grijze zeehond, speelt de hoofdrol in de nieuwe natuurfilm van Ruben Smit: Overleven op de grens van water en land. Ruben Smit is wereldberoemd geworden met zijn natuurfilm De Nieuwe Wildernis over het leven in natuurgebied de Oostvaardersplassen.

Bij een bezoek van één van de Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling, Schiermonnikoog of Ameland is de kans groot dat je ze tegenkomt: zeehonden. In het echt tijdens een vaartocht over de Waddenzee, tijdens een wandeling over een verlaten stuk strand of als zachte knuffel in een souvenirwinkel.

Roofdieren van de zee

Maar vergis je niet, grijze zeehonden zijn meedogenloze roofdieren. Vooral de mannetjes – die tot wel 350 kilo zwaar en 3,5 meter lang kunnen worden – doen er alles voor om een vrouwtje te veroveren. Daarin wordt soms een heftige strijd met andere mannetjes uitgevochten.

Het Waddengebied blijkt een ideaal filmdecor voor Ruben Smit. Het gebied leeft overal en zorgt voor prachtige shots. Van de lepelaar tot de garnaal en van de strandlopers tot de muizen die vluchten voor het hoge water. Overal zijn prachtige shots te maken. Ruben Smit heeft inmiddels al meer dan vijfhonderd uur filmmateriaal geschoten en kent het gebied inmiddels op zijn duimpje.

Film over de wadden bekijken

De film gaat in het najaar in première. Het project zal uiteindelijk een bioscoopfilm, een vierdelige tv-serie, een landelijk educatieproject en een interactieve, online beleving omvatten. U kunt de eerste beelden van de film WAD! Overleven online bekijken.

Huur een huis op de grens van water en land

Kunt u niet wachten tot de film in de bioscoop te zien is? Huur dan een vakantiehuis op Texel, een villa op Ameland, een bungalow op Terschelling of een appartement op Schiermonnikoog om nu al te genieten van de prachtige Waddennatuur.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Duikboot bezoeken

Door Silke op zondag 4 september 2016.

Heerlijk zo’n vakantie aan de Nederlandse kust. Lekker luieren op het strand en zwemmen in zee. Maar hoe zou het zijn om onder water in de Noordzee rond te varen? Geruisloos door het water te schieten en vissen en planten van dichtbij te bekijken?

Lees verder >

Alleen op vakantie naar de kust

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.
Categorieën:KustLeuke uitjes

Heeft u plannen om alleen op vakantie naar de kust te gaan? Twijfelt u nog een beetje of dat wel een goed plan is? Niet nodig! Alleen reizen blijkt allerlei voordelen te hebben die u pas ontdekt als u het doet. De Nederlandse kust en Waddeneilanden zijn misschien wel de ultieme bestemming voor een vakantie in je eentje! Hieronder leggen we uit waarom.

Lees verder >

Hardlopen aan zee

Door Silke op vrijdag 14 oktober 2016.

Onlangs publiceerden onderzoekers uit tien Europese landen het rapport ‘’Running across Europe’’. Hierin werd duidelijk dat we in veel landen gek zijn op hardlopen. Meer dan 50 miljoen Europeanen rennen regelmatig een rondje, al dan niet in georganiseerd verband. Alleen al in Nederland zijn er 2,4 miljoen hardlopers.

Lees verder >