Waddengoud

Door Silke op woensdag 9 mei 2018.

Een vakantiehuis huren op Texel, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog betekent genieten van het waddengebied. Voor veel bezoekers is de magie van de Waddeneilanden vooral de rust, de ruimte en de bijzondere natuur. Maar ook genieten van lokale producten hoort bij een bezoek aan een van de Waddeneilanden.

Producten uit het waddengebied

Op de Waddeneilanden worden bijzondere producten gemaakt. Veel van deze producten worden op duurzame wijze gemaakt en vindt u elders in Nederland niet. Om deze unieke waddenproducten extra in het zonnetje te zetten is het keurmerk Waddengoud bedacht.

Genieten van waddengoud

Alle producten met het label waddengoud zijn gegarandeerd in het waddengebied gemaakt en duurzaam geproduceerd. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal typische Waddengoud lekkernijen per eiland. Komt u ze binnenkort proeven?

Lamsvlees van Texel
Texels lamsvlees is al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw dé specialiteit van Texel. Texelse lammeren hebben een heerlijk leven. Ze verblijven meer dan 100 dagen in de wei en dat proeft u direct aan de malsheid en de volle smaak van het vlees. U kunt het Texels lamsvlees o.a. kopen bij slagerij Goënga in Den Hoorn, slager Peter Haker in Oudeschild of Boerderij Hoogvliet in De Waal op het eiland.
Kies een vakantiehuis op Texel

Cranberries van Terschelling
Op Terschelling worden de cranberry’s op biologische wijze geteeld. De velden met cranberry struiken liggen tegen de duinen zodat u bij een bezoek de zee op de achtergrond hoort ruisen. De oogst wordt door de telers naar ambachtelijke producenten van o.a. wijnen, siropen en jams gebracht. Neem maar eens een kijkje bij Cranberry Terschelling in Formerum.
Kies een vakantiehuis op Terschelling

Kaas van Ameland
De Amelander boerenkaas wordt met veel liefde en aandacht gemaakt. Het belangrijkste ingrediënt, de melk van Amelander koeien, wordt gebruikt als deze nog supervers is. Breng een bezoek aan de Kaasboerderij Ameland in Hollum en geniet van de smaak van Amelander kaas!
Kies een vakantiehuis op Ameland

IJs op Schiermonnikoog
In de zomer wordt het eten van een ijsje een culinaire verrassing met het verse schepijs van IJssalon Ambrosijn. Hier wordt het ijs bereid met verse melk van eilander koeien en typisch ‘Schierse’ smaken zoals duindoorn, vlierbes en eilandhoning.
Kies een vakantiehuis op Schiermonnikoog

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Holland boven Amsterdam

Door Silke op woensdag 9 maart 2016.
Categorieën:KustNieuws

De provincie Noord-Holland heeft besloten om serieus werk te maken met de promotie van ‘’Holland boven Amsterdam’’. Verschillende VVV’s en ondernemers uit de regio hebben ervoor gekozen om gezamenlijk geld beschikbaar te maken om het mooie gebied boven onze hoofdstad meer onder de aandacht van de toeristen te brengen.

Lees verder >

Kokkels uit de Waddenzee

Door Silke op woensdag 19 december 2018.

Een pannetje dampende mosselen met friet, wie houdt er niet van? In Nederland eten we jaarlijks meer dan 10 miljoen kilo per jaar.

Veel minder bekend is het eten van kokkels. Terwijl die minstens zo lekker zijn. Net als een groot deel van de Nederlandse mosselen worden kokkels in de Waddenzee gevangen. In principe worden kokkels het hele jaar door gevangen, maar een erg strenge winter kan zorgen voor een beperkte aanvoer. Soms worden ook kokkels uit Engeland aangeboden in Nederland. De echte Waddenzee kokkels zijn herkenbaar aan de vele tinten grijs van de schelp.

Lees verder >

Genieten van Zoutelande

Door Silke op woensdag 16 mei 2018.

In 2011 werd het nummer ‘Frankfurt Oder’ van zanger Axel Bosse een bescheiden hit in Duitsland. 

Peter Slager, de bassist van de bekende Nederlandse band BLØF heeft de tekst van het lied vrij vertaald naar het Nederlands en maakte er een ode aan de Zeeuwse badplaats ‘Zoutelande’ van. 

Lees verder >