Waddengoud

Door Silke op woensdag 9 mei 2018.

Een vakantiehuis huren op Texel, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog betekent genieten van het waddengebied. Voor veel bezoekers is de magie van de Waddeneilanden vooral de rust, de ruimte en de bijzondere natuur. Maar ook genieten van lokale producten hoort bij een bezoek aan een van de Waddeneilanden.

Producten uit het waddengebied

Op de Waddeneilanden worden bijzondere producten gemaakt. Veel van deze producten worden op duurzame wijze gemaakt en vindt u elders in Nederland niet. Om deze unieke waddenproducten extra in het zonnetje te zetten is het keurmerk Waddengoud bedacht.

Genieten van waddengoud

Alle producten met het label waddengoud zijn gegarandeerd in het waddengebied gemaakt en duurzaam geproduceerd. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal typische Waddengoud lekkernijen per eiland. Komt u ze binnenkort proeven?

Lamsvlees van Texel
Texels lamsvlees is al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw dé specialiteit van Texel. Texelse lammeren hebben een heerlijk leven. Ze verblijven meer dan 100 dagen in de wei en dat proeft u direct aan de malsheid en de volle smaak van het vlees. U kunt het Texels lamsvlees o.a. kopen bij slagerij Goënga in Den Hoorn, slager Peter Haker in Oudeschild of Boerderij Hoogvliet in De Waal op het eiland.
Kies een vakantiehuis op Texel

Cranberries van Terschelling
Op Terschelling worden de cranberry’s op biologische wijze geteeld. De velden met cranberry struiken liggen tegen de duinen zodat u bij een bezoek de zee op de achtergrond hoort ruisen. De oogst wordt door de telers naar ambachtelijke producenten van o.a. wijnen, siropen en jams gebracht. Neem maar eens een kijkje bij Cranberry Terschelling in Formerum.
Kies een vakantiehuis op Terschelling

Kaas van Ameland
De Amelander boerenkaas wordt met veel liefde en aandacht gemaakt. Het belangrijkste ingrediënt, de melk van Amelander koeien, wordt gebruikt als deze nog supervers is. Breng een bezoek aan de Kaasboerderij Ameland in Hollum en geniet van de smaak van Amelander kaas!
Kies een vakantiehuis op Ameland

IJs op Schiermonnikoog
In de zomer wordt het eten van een ijsje een culinaire verrassing met het verse schepijs van IJssalon Ambrosijn. Hier wordt het ijs bereid met verse melk van eilander koeien en typisch ‘Schierse’ smaken zoals duindoorn, vlierbes en eilandhoning.
Kies een vakantiehuis op Schiermonnikoog

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Film over de Wadden

Door Silke op vrijdag 2 juni 2017.
Categorieën:NatuurNieuwsStrand

​Filmer, regisseur en Ecoloog Ruben Smit is bekend geworden met zijn natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ over het gebied de Oostvaardersplassen in Flevoland. De eerste filmbeelden voor De Nieuwe Wildernis zijn gemaakt in 2011 en de film kwam in 2013 uit. De film ontving lovende kritieken, vooral de kwaliteit van de beelden zijn volgens veel kijkers van ‘on-Nederlands’ niveau.

In 2015 maakte Smit nog een film over het Nederlandse rivierengebied met de titel ‘Levende Rivier’. Sinds 2016 is de filmer begonnen aan een nieuw groot project: ‘WAD, Leven op de grens van water en land’.

Lees verder >

Karakteristiek vakantiehuis aan de kust

Door Peter op woensdag 10 december 2014.

Wil je een paar dagen naar de kust en zoek je een authentiek plekje? Dan hebben we een mooie tip voor je. 

Lees verder >

Rust nodig?

Door Peter op dinsdag 15 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Wat hebben we het druk tegenwoordig. Werk, vrienden, familie, social media... Je zou soms willen dat een dag 30 uur had. Maar pas op: teveel stress en onrust maken je ongelukkig. Met onze 5 praktische tips kunnen je de stress uit je leven te bannen, en de rust in je hoofd terug te halen. Met een helder hoofd krijg je meer voor elkaar, kun je veel beter nadenken en beter genieten van het leven!

 

Tips om stress te voorkomen

 

Lees verder >