Waddengoud

Een vakantiehuis huren op Texel, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog betekent genieten van het waddengebied. Voor veel bezoekers is de magie van de Waddeneilanden vooral de rust, de ruimte en de bijzondere natuur. Maar ook genieten van lokale producten hoort bij een bezoek aan een van de Waddeneilanden.

Producten uit het waddengebied

Op de Waddeneilanden worden bijzondere producten gemaakt. Veel van deze producten worden op duurzame wijze gemaakt en vindt u elders in Nederland niet. Om deze unieke waddenproducten extra in het zonnetje te zetten is het keurmerk Waddengoud bedacht.

Genieten van waddengoud

Alle producten met het label waddengoud zijn gegarandeerd in het waddengebied gemaakt en duurzaam geproduceerd. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal typische Waddengoud lekkernijen per eiland. Komt u ze binnenkort proeven?

Lamsvlees van Texel
Texels lamsvlees is al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw dé specialiteit van Texel. Texelse lammeren hebben een heerlijk leven. Ze verblijven meer dan 100 dagen in de wei en dat proeft u direct aan de malsheid en de volle smaak van het vlees. U kunt het Texels lamsvlees o.a. kopen bij slagerij Goënga in Den Hoorn, slager Peter Haker in Oudeschild of Boerderij Hoogvliet in De Waal op het eiland.
Kies een vakantiehuis op Texel

Cranberries van Terschelling
Op Terschelling worden de cranberry’s op biologische wijze geteeld. De velden met cranberry struiken liggen tegen de duinen zodat u bij een bezoek de zee op de achtergrond hoort ruisen. De oogst wordt door de telers naar ambachtelijke producenten van o.a. wijnen, siropen en jams gebracht. Neem maar eens een kijkje bij Cranberry Terschelling in Formerum.
Kies een vakantiehuis op Terschelling

Kaas van Ameland
De Amelander boerenkaas wordt met veel liefde en aandacht gemaakt. Het belangrijkste ingrediënt, de melk van Amelander koeien, wordt gebruikt als deze nog supervers is. Breng een bezoek aan de Kaasboerderij Ameland in Hollum en geniet van de smaak van Amelander kaas!
Kies een vakantiehuis op Ameland

IJs op Schiermonnikoog
In de zomer wordt het eten van een ijsje een culinaire verrassing met het verse schepijs van IJssalon Ambrosijn. Hier wordt het ijs bereid met verse melk van eilander koeien en typisch ‘Schierse’ smaken zoals duindoorn, vlierbes en eilandhoning.
Kies een vakantiehuis op Schiermonnikoog

De zekerheid van: