Wandelen in november op Schiermonnikoog

Het hele eiland Schiermonnikoog is Nationaal Park. Dat betekent dat het grootste deel van het eiland beschermd natuurreservaat is. Alleen het dorp zelf valt niet onder de noemer natuurreservaat. Het Nationaal Park Schiermonnikoog is maar liefst 54 km2 groot. Je treft er een uitstekend onderhouden net van wandel- en fietspaden aan. Je kunt dus optimaal van de natuur genieten.

Variatie in natuur op Schiermonnikoog

Op het eiland vindt u een grote afwisseling in landschap. Er is de vlakke polder met weidevogels in de zomer en ganzen in de winter. Het was is de plek waar tientallen vogelsoorten hun maaltje bij elkaar scharrelen. Geniet van het brede strand dat langzaam overgaat in de duinen met bijzondere duinplanten. In de uitgestrekte kwelders broeden meeuwen en andere vogels. Op Schiermonnikoog vindt u ook bosgebied met dennen en paddenstoelen. Of neem een kijkje bij de Westerplas.

November wandelmaand

Wandelen kan op Schiermonnikoog het hele jaar door. Maar met de slogan ‘Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt!’ presenteert Nationaal Park Schiermonnikoog zichzelf als wandeleiland in de winter. November is zelfs uitgeroepen tot wandelmaand. Gedurende de hele maand november worden er talloze mooie wandelingen en excursies extra in het zonnetje gezet. U kunt op eigen gelegenheid, met een wandelkaart of onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten de mooiste plekken van het eiland ontdekken.

Speciale themawandelingen

Wat denkt u van een vogelwandeling met de boswachter? U gaat op zoek naar de herfstvogels en overwinteraars. Er zijn in november ook thema wandelingen rond de verhalen van Schiermonnikoog tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of maak een culinaire wandeling of een wandeling in de avond over misschien wel het donkerste paadje van het eiland!

Huur een vakantiehuis op Schiermonnikoog in november

Heeft u al zin om het eiland Schiermonnikoog wandelend te ontdekken in november? Lekker uitwaaien op het strand en genieten van de prachtige natuur en rust op het eiland? Huur dan een van onze vakantiehuizen op Schiermonnikoog.

De zekerheid van: