Wandelen langs de kust

Aan het begin van ieder jaar nemen veel mensen zich voor om hun leven te beteren; minder te eten en minder alcohol te drinken, te stoppen met roken en vaker leuke dingen met de kinderen te doen. Vaak lopen deze plannen na korte tijd al in de soep. Dat is best jammer.

Wij helpen u daarom graag aan een goed voornemen dat u dit jaar lekker vaak kunt uitvoeren en niet snel zal vervelen. We hebben het over wandelen aan de kust!

Genieten aan het strand

Het strand lijkt gemaakt voor urenlange wandelingen. Het brede strand, de oneindige zee die telkens verandert. Wandelen zorgt ervoor dat je je beter voelt. Je krijgt ruimte voor nieuwe ideeën en creativiteit gaat stromen. De steeds veranderende omgeving stimuleert je om anders te kijken, te denken en te doen. Wandelen aan de kust is ook goed voor je lijf. Je hart, je longen, je bloedvaten, bloeddruk, spieren, gewrichten en botten gaan er allemaal op vooruit. Wandelen langs het strand is geschikt voor jong en oud. Getraind of juist iets minder goed ter been. Wie geniet er nou niet van een lekkere wandeling langs de Nederlandse stranden?

Waar kan ik wandelen aan het strand?

We hebben in Nederland maar liefst 523 kilometer kust. Hiervan is 353 km Noordzeekust. De rest betreft de kust van de Waddenzee en de Westerschelde. De Nederlandse stranden zijn – van Zeeland tot Schiermonnikoog – gratis toegankelijk. U kunt via een strandopgang het strand betreden en lekker gaan wandelen. Als het stevig waait, is het verstandig om uw strandwandeling tegen de wind in te beginnen. Dat maakt de wandeling terug natuurlijk heerlijk relaxt!

Wandelen met de hond over het strand

Op de meeste Nederlandse stranden is ook uw hond van harte welkom. In dit blogartikel leest u voor de verschillende kustgebieden en badplaatsen wat de regels zijn als u lekker met uw hond over het strand wilt wandelen.

Huur een huis aan de kust

Hebben we u enthousiast gemaakt om dit jaar lekker aan het strand te gaan wandelen? Huur dan een huisje aan de kust via Fijn op Vakantie. Vanuit uw vakantiehuis aan het strand kunt u direct starten met uw nieuwe goede voornemen!