Wat moet je zeker doen in Den Helder?

Als u binnenkort met uw gezin een vakantiehuis aan de Noord Hollandse kust huurt, is een bezoek aan marinestad Den Helder zeker een overweging waard. De stad is zowel in het noorden, oosten als westen omring door water en is de thuisbasis van de Nederlandse marine. Ook de boot naar Texel vertrekt vanuit Den Helder.

Een bezoek aan Den Helder betekent een veelzijdig dagje uit. Wij geven u alvast vijf goede redenen om de meest noordelijke stad van Noord Holland een bezoek te brengen:

1. Fort Kijkduin

Dit fort ligt net buiten de stad en is gebouwd in opdracht van Napoleon. U kunt het fort bekijken en een bezoek brengen aan het zee aquarium. Hier kunt u, tussen de vissen, door een glazen tunnel lopen. Vanuit het fort kunt u een mooie wandeling over het strand of door de Grafelijkheidsduinen maken.

2. Willemsoord

Willemsoord was vroeger de scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. Nu is dit prachtige complex aan de rand van het centrum volledig gerestaureerd en is er van alles te doen. Er is een Marine museum met een echte duikboot, een bioscoop, een overdekte kinderspeeltuin en veel terrasjes en horeca.

3. Helderse Vallei

Aan de rand van het duingebied van Den Helder vindt u bezoekerscentrum en kinderboerderij De Helderse Duinen. Hier leert u alles over dit mooie stuk natuur. U kunt er ook een kano huren of uw techniek uitproberen in het klimpark. Heel bijzonder is het blote voeten pad!

4.  Nationaal Reddingmuseum

In het Nationaal Reddingmuseum wordt het verhaal van het Nederlandse reddingwezen van vroeger en nu verteld. Er is van alles te vinden dat met het overleven op het water te maken heeft. In het museum staan o.a. een aantal reddingboten tentoongesteld.

5. Zee promenade

Vanaf Fort Kijkduin loopt een promenade langs de kust tot aan de plek waar de boot naar Texel vertrekt. Deze geasfalteerde dijk van zo’n 5 kilometer nodigt uit voor een heerlijke wandel- of fietstocht. Aan het eind van de dijk is een heerlijk restaurant met uitzicht op de veerboot naar Texel. Met een beetje geluk ziet u ook Bertus, de huiszeehond van de veerhaven, zwemmen!

De zekerheid van: