Wat moet mijn vakantiehuis in ieder geval hebben?

Vakantiehuizen aan de Nederlandse kust bestaan er in allerlei soorten en maten. Appartementen, huizen op een bungalowpark, eengezinswoningen en luxe villa’s. Als eigenaar van een vakantiehuis vraagt u zich wellicht af aan welke voorwaarden een goed verhuurd vakantie voldoet. Natuurlijk speelt de ligging een belangrijke rol, maar ook de faciliteiten en voorzieningen in uw huis kunnen de doorslaggevende reden zijn voor gasten om uw huis te huren. We geven u hieronder graag onze checklist met de essentiële én extra inrichtingselementen per ruimte van uw vakantiehuis aan de kust.

De inrichting van uw vakantiehuis

Woonkamer
Essentieel voor de inrichting van de woonkamer zijn comfortabele zitplaatsen dat gelijk is aan het aantal slaapplaatsen in uw huis. Het beeldscherm van de tv moet groot genoeg zijn om vanuit de hele kamer te bekijken. In de woonkamer is voldoende licht om bij te lezen en u heeft een DVD-speler en radio of stereoset. De eettafel is groot genoeg voor iedereen en heeft voldoende stoelen.

Extra elementen zijn bijvoorbeeld een HDTV met veel (buitenlandse) kanalen en een betaald film- of sportkanaal. Of denk aan een bibliotheek met DVD’s voor iedere leeftijd, comfortabele ligstoelen, een open haard of houtkachel en een spelcomputer met spellen. 

Keuken
Essentiele zaken in de keuken zijn een waterkoker, een magnetron, een theepot, een koffiezet apparaat en voldoende kookgerei. Bestek en servies is aanwezig voor 2 x het maximale aantal personen dat in uw huis mag overnachten. 

Mooie extra’s in de keuken zijn een espresso of nespressomachine, een luxe keuken met veel inbouwapparatuur en extra apparaten zoals een elektrische citruspers, een tostimaker of een blender. Een flesje wijn en wat vruchtensap in de koelkast bij aankomst van nieuwe gasten zal zeker gewaardeerd worden.

Slaapkamer
Essentieel in de slaapkamer zijn bedden met een goed matras en een lengte van tenminste 200 cm. Voor de bedden zijn dekbedovertrekken en kussenhoezen van stevige kwaliteit beschikbaar en er liggen extra dekens. De matrassen zijn voorzien van een overtrek en goede hoeslakens. Naast elk bed is een leeslampje.

Mooie extra’s in de slaapkamer zijn een elektrische wekker, een passpiegel, donzen dekbedden en kussens en een extra televisie.

Badkamer/toilet
Essentieel in een goede badkamer zijn 2 dikke handdoeken en 2 washandjes per gast. De douche is voorzien van een thermostaatkraan en geeft voldoende heet water, ook als er meerdere gasten na elkaar douchen. In het toilet is in ieder geval 1 wc rol aanwezig.

Echte extra’s in de badkamer zijn o.a. een Föhn, een massagedouche of rainshower en een dubbele wastafel. Echt luxe wordt het met een bubbelbad, stoomdouche, sauna of sunshower.

Buitenruimte
Essentieel op het balkon of op het terras zijn verlichting en voldoende tuinmeubelen en een stevige tafel.
Extra’s voor buiten zijn een goede barbecue, een buitenhaard en speeltjes voor de kinderen. Heeft u de ruimte, denk dan eens aan een jacuzzi of een zwembad.

Overig
Draadloos internet is tegenwoordig een must voor ieder vakantiehuis. Denk ook aan een brandblusser, een EHBO-set en een rolletje vuilniszakken. Fitnessapparatuur, een tafelvoetbalspel of pingpongtafel zijn zaken die uw huis helemaal compleet kunnen maken.

Verhuren via Fijn op Vakantie

Bij Fijnopvakantie verhuren we comfortabele huizen die nooit meer dan 10 kilometer van het strand staan. Als u van mening bent dat uw huis in het programma van Fijnopvakantie.nl past, nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. We bespreken dan graag de mogelijkheden met u om meer gasten voor uw huis te vinden.

De zekerheid van: