Wat te doen in Zeeland bij slecht weer

Door Silke op woensdag 19 december 2018.

Zeeland staat bekend als de provincie met de meeste zonuren. Best een geruststellend idee als u een vakantiehuis aan de Zeeuwse kust heeft gehuurd. Lekker genieten op een terrasje, wandelen met de voeten door de branding of lekker een dagje luieren op een handdoek aan het strand is voor veel kustliefhebbers de ideale invulling van een strandvakantie.

Maar het kan in Zeeland ook wel eens een dagje minder lekker weer zijn. Gelukkig hoeft u zich ook dan niet te vervelen. Er zijn in Zeeland heel veel plekken waar u zich met of zonder kinderen prima kunt vermaken als het een dagje regent. Wij geven onze top 5!

De vijf leukste binnen activiteiten in Zeeland

1 Arsenaal van Vlissingen
Kinderen die van piraten houden zijn helemaal op hun plek in het Arsenaal. Hier wordt ieder kind voorbereid op het echt piratenleven. Kinderen leren enteren, schieten en een kanon afvuren. Er is een scheepssimulator en een Piratenhol met feestvierende skeletten. Bij het Arsenaal hoort ook een zeeaquarium met haaien, roggen en veel kleurige vissen.

2 Omnium in Goes
Omnium Zeeland in Goes is een subtropisch zwemparadijs én een echt tropisch bos waar bananen en koffiebonen groeien. Het zwembad heeft o.a. een lazy river en twee glijbanen.

3 Indoor speeltuin
Indoorspeeltuin Klok’Uus in ’s Heer Arendskerke (bij Goes) is de ideale dag uit voor gezinnen met kinderen. In deze voormalige boerderij vermaken de kids zich in de grote binnenspeeltuin met loopbruggen, touwenparcours en glijbanen. Voor de ouders is er een gezellig café restaurant. Wordt het toch weer mooi weer, dan kun er hier ook heerlijk buiten gespeeld worden.

4 Deltapark Neeltje Jans
Hier komt u alles te weten over de Deltawerken, het complex van sluizen en dijken dat na de watersnoodramp van 1953 in Zeeland is aangelegd. Neeltje Jans was als werkeiland onderdeel van de Oosterscheldekering. Nu zijn er tentoonstellingen en films te zien over de geschiedenis van de bouw van de Deltawerken. U kunt bovendien de dam bezoeken en zelfs een wandeling maken door het binnenste van de stormvloedkering. Een rondvaart over nationaal park De Oosterscheld maakt het bezoek compleet.

5 Toch naar het strand!
Een dagje met harde wind en regen? Misschien wel de beste reden om toch naar het Zeeuwse strand te gaan. Regenjas aan en genieten van het opspattende water en de wind die in je gezicht blaast. Daarna natuurlijk opwarmen in een van de strandpaviljoens.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Gratis wifi op Texel

Door Peter op woensdag 7 januari 2015.
Categorieën:Nieuws

Als je ook op vakantie echt overal wilt kunnen Facebooken, Twitteren, e-mailen of whatsappen kunnen we je een vakantie op Texel van harte aanraden. Eind 2014 heeft wethouder Eric Hercules een nieuw gratis wifi netwerk op Texel opengesteld: Texelwifi.  In alle dorpskernen op Texel zijn bij elkaar veertig hotspots geïnstalleerd die elk voldoende capaciteit hebben voor zo'n driehonderd gebruikers tegelijk. Het gratis netwerk is een samenwerking tussen de gemeente en Texelse ondernemers. 

Lees verder >

Watersporten in Zeeland

Door Silke op donderdag 1 februari 2018.

Gaat u ook zo graag op vakantie in Zeeland? Genieten van de ruimte, de schone en brede stranden en het heerlijke eten? Waar u ook in Zeeland bent, water is nooit ver weg. De provincie heeft een kustlijn van maar liefst 650 kilometer.

Zo weet u zeker dat u zich ook sportief kunt vermaken op en rond het water. En dan bedoelen we echt niet alleen een duik nemen in de zee. In Zeeland kunt u heel veel soorten watersport bedrijven. Wij noemen er een aantal.

Lees verder >

Responsive website voor vakantiehuizen

Door Peter op dinsdag 8 juli 2014.

De kans is groot dat je deze pagina op een mobiel apparaat leest. Je zult merken dat je - ook op het kleinere scherm van je smartphone of tablet - de tekst goed kunt lezen en dat je niet met je scherm hoeft te schuiven om tekst en afbeelding in het juiste formaat te zien.

Dat is geen toeval. Fijn op Vakantie heeft onlangs een responsive website gelanceerd. 

Lees verder >