Wat te doen in Zeeland bij slecht weer

Door Silke op woensdag 19 december 2018.

Zeeland staat bekend als de provincie met de meeste zonuren. Best een geruststellend idee als u een vakantiehuis aan de Zeeuwse kust heeft gehuurd. Lekker genieten op een terrasje, wandelen met de voeten door de branding of lekker een dagje luieren op een handdoek aan het strand is voor veel kustliefhebbers de ideale invulling van een strandvakantie.

Maar het kan in Zeeland ook wel eens een dagje minder lekker weer zijn. Gelukkig hoeft u zich ook dan niet te vervelen. Er zijn in Zeeland heel veel plekken waar u zich met of zonder kinderen prima kunt vermaken als het een dagje regent. Wij geven onze top 5!

De vijf leukste binnen activiteiten in Zeeland

1 Arsenaal van Vlissingen
Kinderen die van piraten houden zijn helemaal op hun plek in het Arsenaal. Hier wordt ieder kind voorbereid op het echt piratenleven. Kinderen leren enteren, schieten en een kanon afvuren. Er is een scheepssimulator en een Piratenhol met feestvierende skeletten. Bij het Arsenaal hoort ook een zeeaquarium met haaien, roggen en veel kleurige vissen.

2 Omnium in Goes
Omnium Zeeland in Goes is een subtropisch zwemparadijs én een echt tropisch bos waar bananen en koffiebonen groeien. Het zwembad heeft o.a. een lazy river en twee glijbanen.

3 Indoor speeltuin
Indoorspeeltuin Klok’Uus in ’s Heer Arendskerke (bij Goes) is de ideale dag uit voor gezinnen met kinderen. In deze voormalige boerderij vermaken de kids zich in de grote binnenspeeltuin met loopbruggen, touwenparcours en glijbanen. Voor de ouders is er een gezellig café restaurant. Wordt het toch weer mooi weer, dan kun er hier ook heerlijk buiten gespeeld worden.

4 Deltapark Neeltje Jans
Hier komt u alles te weten over de Deltawerken, het complex van sluizen en dijken dat na de watersnoodramp van 1953 in Zeeland is aangelegd. Neeltje Jans was als werkeiland onderdeel van de Oosterscheldekering. Nu zijn er tentoonstellingen en films te zien over de geschiedenis van de bouw van de Deltawerken. U kunt bovendien de dam bezoeken en zelfs een wandeling maken door het binnenste van de stormvloedkering. Een rondvaart over nationaal park De Oosterscheld maakt het bezoek compleet.

5 Toch naar het strand!
Een dagje met harde wind en regen? Misschien wel de beste reden om toch naar het Zeeuwse strand te gaan. Regenjas aan en genieten van het opspattende water en de wind die in je gezicht blaast. Daarna natuurlijk opwarmen in een van de strandpaviljoens.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Naar het strand in de stad

Door Silke op zondag 15 mei 2016.

Zon, zomer… strand! Op zomerse dagen zijn we het liefst op het strand. Logisch natuurlijk, want wat is er nu fijner dan op je blote voeten door het warme zand te lopen, je handdoekje uit te rollen en te genieten van de zon op je huid? ’s Morgens een cappuccino aan de boulevard drinken en aan het eind van de dag een koud drankje op het terras van een gezellige strandtent!

Lees verder >

Mooiste stranden van Walcheren

Door Silke op woensdag 11 juli 2018.

Walcheren is een van de regio’s in het westen van de provincie Zeeland en  wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Walcheren telt 115.000 inwoners en is een van de meest dichtbevolkte delen van de provincie.

Ook bij toeristen is Walcheren zeer geliefd. Op Walcheren ligt de provinciale hoofdstad Middelburg, de mooie havenstad Vlissingen en bekende badplaatsen als Zoutelande, Westkapelle, Oostkapelle, Vrouwenpolder en Domburg.

Lees verder >

Zandmotor aan Zuid-Hollandse kust

Door Silke op dinsdag 24 juli 2018.

Meer dan 25% van Nederland ligt onder zeeniveau. Grote delen van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland en Overijssel zouden onder water komen te staan als onze kusten niet zouden worden beschermd door dijken en duinen.

Iedere vijf jaar zand erbij

Permanent wordt water van de Nederlandse kust weggespoeld door de zee. Rijkswaterstaat zorgt ervoor dat ieder vijf jaar grote delen van onze kust van nieuw zand worden voorzien. Deze zandsuppletie zorgt ervoor dat de bescherming van onze kust op orde blijft.

Lees verder >