Webcams in Zeeland

Door Silke op zondag 15 juli 2018.

Een webcam is een digitaal cameraatje dat met een pc wordt verbonden via een USB-poort. Via deze webcams kunt u vanuit uw luie stoel live beelden bekijken van bijvoorbeeld Times Square in New York, het Rode Plein in Moskou, de files op de Amsterdamse ring of … de stranden van Zeeland!

Op deze pagina verzamelen we voor u een aantal van de mooiste webcams langs de Zeeuwse kust. Wellicht heeft u via ons al een vakantiehuis aan de Zeeuwse kust gehuurd of raakt u geïnspireerd om eens rond te kijken in ons aanbod van vakantiehuizen in Zeeland.

Webcams Zeeuwse kust

Zeeland heeft een kustlijn van maar liefst 650 kilometer lang en bestaat uit dijken, duinen, dammen en kades. De duinen vormen samen 60 kilometer van de Zeeuwse kust. Deze duinen zijn eigenlijk de eerste natuurlijke dijken en die hebben er voor gezorgd dat Zeeland is ontstaan.

Webcam Brouwersdam

De Brouwersdam verbindt de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen Duiveland. Midden op de Brouwersdam is de Marina Brouwersdam (jachthaven) en een strandpaviljoen. Kijkt u mee?
Webcam Marina
Webcam Beachclub

Webcam Vlissingen

Deze havenstad aan de Westerschelde heeft de langste zeeboulevard van Nederland. In de thuishaven van zeeheld Michiel de Ruyter kunt u de voorbijvarende schepen bijna aanraken.
Webcam zeegat
Webcam Westerschelde
Webcam Rede van Vlissingen

Webcam Domburg

Domburg is een van de oudste badplaatsen van ons land. Al in de 17e eeuw werden hier zomerverblijven gebouwd door de stedelingen uit Middelburg. Door de aanleg van de spoorlijn naar Vlissingen in 1870 werd Domburg steeds populairder
Webcam strand Domburg

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeeschuim op het strand

Door Silke op maandag 11 juli 2016.
Categorieën:NatuurStrand

Bij een wandeling op het strand is de kans groot dat je ze tegenkomt: zeeschuim. Het is de bijnaam van het rugschild van de inktvis. Inktvissen zijn goede zwemmers die grote afstanden kunnen afleggen. Soms spoelen de dieren zelf op onze kust aan, maar veel vaker de losse rugschilden.

Lees verder >

Hooglanders in de duinen

Door Peter op zaterdag 10 januari 2015.
Categorieën:ActiefNatuur

Het Noord-Hollands Duinreservaat is met 5300 hectare een van de grootste natuurgebieden van ons land. Het reservaat strekt zich uit van Wijk aan Zee tot Schoorl. Het is zo’n 20 km lang en gemiddeld 2,5 km breed. Het middelste deel van het gebied ligt tussen Egmond aan zee en Castricum aan Zee en is het meest ruige en hoge deel met duintoppen boven de 30 meter. Tussen Egmond aan Zee en Egmond Binnen ligt zelfs een duin van 38,5 meter hoog. 

Ruige grazers

 

 

Lees verder >

Uit eten op Ameland

Door Peter op woensdag 11 maart 2015.
Categorieën:Uit eten

Ameland is een van de populairste Waddeneilanden van Nederland. Het eiland heeft 4 dorpen en bijna 3600 inwoners. Jaarlijks bezoeken meer dan een half miljoen toeristen het eiland die hier een mooie afwisseling tussen fraaie natuur, heerlijke stranden en gezellige dorpjes vinden. Ameland bestaat voor een groot deel uit zandduinen en heeft maar liefst 27 kilometer aan prachtige zandstranden. Fietsers genieten van goed onderhouden fietspaden met een totale lengte van meer dan 100 kilometer. 

Lees verder >