Webcams in Zeeland

Door Silke op zondag 15 juli 2018.

Een webcam is een digitaal cameraatje dat met een pc wordt verbonden via een USB-poort. Via deze webcams kunt u vanuit uw luie stoel live beelden bekijken van bijvoorbeeld Times Square in New York, het Rode Plein in Moskou, de files op de Amsterdamse ring of … de stranden van Zeeland!

Op deze pagina verzamelen we voor u een aantal van de mooiste webcams langs de Zeeuwse kust. Wellicht heeft u via ons al een vakantiehuis aan de Zeeuwse kust gehuurd of raakt u geïnspireerd om eens rond te kijken in ons aanbod van vakantiehuizen in Zeeland.

Webcams Zeeuwse kust

Zeeland heeft een kustlijn van maar liefst 650 kilometer lang en bestaat uit dijken, duinen, dammen en kades. De duinen vormen samen 60 kilometer van de Zeeuwse kust. Deze duinen zijn eigenlijk de eerste natuurlijke dijken en die hebben er voor gezorgd dat Zeeland is ontstaan.

Webcam Brouwersdam

De Brouwersdam verbindt de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen Duiveland. Midden op de Brouwersdam is de Marina Brouwersdam (jachthaven) en een strandpaviljoen. Kijkt u mee?
Webcam Marina
Webcam Beachclub

Webcam Vlissingen

Deze havenstad aan de Westerschelde heeft de langste zeeboulevard van Nederland. In de thuishaven van zeeheld Michiel de Ruyter kunt u de voorbijvarende schepen bijna aanraken.
Webcam zeegat
Webcam Westerschelde
Webcam Rede van Vlissingen

Webcam Domburg

Domburg is een van de oudste badplaatsen van ons land. Al in de 17e eeuw werden hier zomerverblijven gebouwd door de stedelingen uit Middelburg. Door de aanleg van de spoorlijn naar Vlissingen in 1870 werd Domburg steeds populairder
Webcam strand Domburg

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wordt het morgen strandweer?

Door Silke op vrijdag 6 mei 2016.
Categorieën:KustNatuurStrand

Heb je genoten van een lekkere lange dag aan het strand vanuit je vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Ben je benieuwd of je morgen ook weer je matje in het zand kunt uitrollen?

Dan kun je natuurlijk op je smartphone kijken om het weer op te vragen. Maar je kunt ook naar de natuur om je heen kijken om het komende weer te voorspellen. Wij geven je een paar handige manieren om zonder krant, internet, radio of tv het weer voor morgen te voorspellen!

Lees verder >

Vakantie aan de kust

Door Silke op zaterdag 31 december 2016.
Categorieën:KustStrand

Toerisme levert voor Nederland een belangrijke bijdrage aan de economie. Zowel de toeristen die vanuit het buitenland ons land bezoeken als de Nederlanders zelf zorgen er met hun vakantiegedrag voor dat horeca, hotels, bungalowparken, reisagenten, sport, musea, vervoersbedrijven en winkels jaarlijks miljarden euro’s aan omzet genereren. Daarmee creëren al die toeristen ook nog eens heel veel banen in Nederland.

Lees verder >

Beste stranden van Zeeland

Door Silke op vrijdag 31 maart 2017.

De Zeeuwse kust is met al haar schiereilanden bijna 500 kilometer lang en bestaat voor een deel uit dijken en dammen. Zo’n 60 kilometer van de Zeeuwse kust is duingebied met brede stranden. En niet zomaar stranden!

Zeeland heeft als provincie de meeste zonuren van ons land. Langs de kust is vrijwel nergens hoogbouw te vinden en de stranden van Zeeland behoren tot de mooiste en schoonste stranden van ons land. De meeste Zeeuwse stranden hebben in het seizoen strandbewaking zodat u er veilig kunt zwemmen.

Lees verder >