Weekendje aan zee

Door Silke op zondag 25 september 2016.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Vakantie was tot zo’n 100 jaar geleden een echte luxe. De enige vrije dag in de week was de zondag, vakantiedagen hadden we nog niet. Als de kinderen vrij waren van school gingen ze vaak logeren bij familie of werden ze ingezet bij klusjes in en rond het huis.

Pas na de Tweede Wereldoorlog nam de welvaart toe en kregen arbeiders recht op vakantie. In 1968 werd het vakantiegeld wettelijk ingevoerd en kreeg iedereen in de maand mei een bedrag ter hoogte van 8% van het salaris in een keer uitgekeerd. Op die manier wisten werkgevers dat hun medewerkers genoeg geld hadden om een vakantie te boeken en na de zomer weer fris aan het werk te gaan!

Kort op vakantie

Tegenwoordig gaan we steeds vaker – en korter – op vakantie. In het voorjaar een paar dagen naar een leuke stad, een lange vakantie in de zomer en in de herfst nog een weekendje in een huisje…. wij genieten het hele jaar door van onze vrije tijd!

Vakantie aan zee favoriet

Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is al jaren duidelijk dat de auto veruit het meest gebruikte vervoermiddel is om op vakantie te gaan. Bijna de helft van alle vakanties van Nederlanders wordt in eigen land ondernomen. Korte vakanties (van 2 tot 4 dagen) zijn het meest populair. Bij vakanties in Nederland is de top van bestemmingen ook al meer dan 25 jaar stabiel:

Top 3 bestemmingen

1 Noordzeebadplaatsen

2 Waddeneilanden

3 IJsselmeerkust

Meer dan 500 vakantiehuizen aan zee

Het is duidelijk; tijdens onze vakantie willen we graag aan het water zitten. Gelukkig kunt u bij Fijn op Vakantie kiezen uit meer dan 600 vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust, de Zuid-Hollandse kust, in Zeeland, op Texel, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mooiste mountainbike route van Nederland

Door Peter op maandag 16 juni 2014.
Categorieën:ActiefNatuur

De mountainbike route van Schoorl is in 1996 aangelegd langs de mooiste plekken in het duingebied. Hij wordt door liefhebbers gezien als de mooiste route van Nederland. De officiële start en finish is bij het Witte Huis in Aagtdorp, tussen Bergen en Schoorl. Je kunt parkeren bij Duinmanege van Poelenburgh.

Lees verder >

Betaalbaar huisje huren aan zee

Door Peter op woensdag 11 juni 2014.
Categorieën:KustVakantiehuizen

De economische crisis lijkt niet langer de vakantieplannen te bepalen. Afgelopen jaar bleek 14% van de deelnemers aan de Nationale Vakantiegeld Enquête het vakantiegeld helemaal niet aan een vakantie te besteden. Dit jaar is dat slechts 7%. Meer dan de helft van het vakantiegeld wordt dit jaar besteed aan een vakantie. De rest wordt op een spaarrekening gezet, besteed aan grote kostenposten in en om het huis of gebruikt voor het afbetalen van schulden. 

Lees verder >

Zeker doen in Zeeland