Weekendje aan zee

Door Silke op zondag 25 september 2016.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Vakantie was tot zo’n 100 jaar geleden een echte luxe. De enige vrije dag in de week was de zondag, vakantiedagen hadden we nog niet. Als de kinderen vrij waren van school gingen ze vaak logeren bij familie of werden ze ingezet bij klusjes in en rond het huis.

Pas na de Tweede Wereldoorlog nam de welvaart toe en kregen arbeiders recht op vakantie. In 1968 werd het vakantiegeld wettelijk ingevoerd en kreeg iedereen in de maand mei een bedrag ter hoogte van 8% van het salaris in een keer uitgekeerd. Op die manier wisten werkgevers dat hun medewerkers genoeg geld hadden om een vakantie te boeken en na de zomer weer fris aan het werk te gaan!

Kort op vakantie

Tegenwoordig gaan we steeds vaker – en korter – op vakantie. In het voorjaar een paar dagen naar een leuke stad, een lange vakantie in de zomer en in de herfst nog een weekendje in een huisje…. wij genieten het hele jaar door van onze vrije tijd!

Vakantie aan zee favoriet

Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is al jaren duidelijk dat de auto veruit het meest gebruikte vervoermiddel is om op vakantie te gaan. Bijna de helft van alle vakanties van Nederlanders wordt in eigen land ondernomen. Korte vakanties (van 2 tot 4 dagen) zijn het meest populair. Bij vakanties in Nederland is de top van bestemmingen ook al meer dan 25 jaar stabiel:

Top 3 bestemmingen

1 Noordzeebadplaatsen

2 Waddeneilanden

3 IJsselmeerkust

Meer dan 500 vakantiehuizen aan zee

Het is duidelijk; tijdens onze vakantie willen we graag aan het water zitten. Gelukkig kunt u bij Fijn op Vakantie kiezen uit meer dan 600 vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust, de Zuid-Hollandse kust, in Zeeland, op Texel, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geschiedenis van de marine

Door Silke op dinsdag 1 december 2015.
Categorieën:Cultuur

Met onze ligging aan de Noordzee is Nederland al eeuwenlang een echte maritieme handelsnatie. Nederlandse schepen varen al sinds de 15e eeuw over de oceanen op zoek naar handel, roem en avontuur. 

Beveiligen van de zee

Officieel heeft Nederland al sinds 1488 een georganiseerde zeemacht. Opdracht van de marine was vanaf het begin af aan het beveiligen van het Nederlandse zeegebied, onze kustgebieden, havens, scheepvaartroutes en onze internationale handelsvloot.

Bescherming van onze handelsschepen

Lees verder >

Kerst op de Wadden? Verveel je geen moment!

Natuurlijk kun je op de Waddeneilanden heerlijk lange wandelingen maken over het strand. Dik ingepakt met muts en sjaal de kou trotseren, duinen bedwingen, zwoegen door het zand om daarna weer warm te worden in café of restaurant met een kom erwtensoep of beker glühwein. En daarna met rode wangen, moe maar voldaan, in de vakantiewoning samen gezellig spelletjes doen en uitgebreid koken. Of juist niet.

Lees verder >

Strandgevoel thuis

Door Silke op vrijdag 30 maart 2018.

Als u aan de Nederlandse kust denkt, waar denkt u dan aan? Het eindeloze uitzicht over de zee? Een drankje op het terras van een strandtent terwijl de zon ondergaat? Het warme zand tussen uw tenen of heerlijk zwemmen in de golven?

Die heerlijke strandsfeer zou u misschien wel het hele jaar door willen hebben. Dat kan! Met onze tips zorgt u ook thuis voor het echte ‘beach-gevoel’.

Lees verder >