Weekendje aan zee

Door Silke op zondag 25 september 2016.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Vakantie was tot zo’n 100 jaar geleden een echte luxe. De enige vrije dag in de week was de zondag, vakantiedagen hadden we nog niet. Als de kinderen vrij waren van school gingen ze vaak logeren bij familie of werden ze ingezet bij klusjes in en rond het huis.

Pas na de Tweede Wereldoorlog nam de welvaart toe en kregen arbeiders recht op vakantie. In 1968 werd het vakantiegeld wettelijk ingevoerd en kreeg iedereen in de maand mei een bedrag ter hoogte van 8% van het salaris in een keer uitgekeerd. Op die manier wisten werkgevers dat hun medewerkers genoeg geld hadden om een vakantie te boeken en na de zomer weer fris aan het werk te gaan!

Kort op vakantie

Tegenwoordig gaan we steeds vaker – en korter – op vakantie. In het voorjaar een paar dagen naar een leuke stad, een lange vakantie in de zomer en in de herfst nog een weekendje in een huisje…. wij genieten het hele jaar door van onze vrije tijd!

Vakantie aan zee favoriet

Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is al jaren duidelijk dat de auto veruit het meest gebruikte vervoermiddel is om op vakantie te gaan. Bijna de helft van alle vakanties van Nederlanders wordt in eigen land ondernomen. Korte vakanties (van 2 tot 4 dagen) zijn het meest populair. Bij vakanties in Nederland is de top van bestemmingen ook al meer dan 25 jaar stabiel:

Top 3 bestemmingen

1 Noordzeebadplaatsen

2 Waddeneilanden

3 IJsselmeerkust

Meer dan 500 vakantiehuizen aan zee

Het is duidelijk; tijdens onze vakantie willen we graag aan het water zitten. Gelukkig kunt u bij Fijn op Vakantie kiezen uit meer dan 600 vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust, de Zuid-Hollandse kust, in Zeeland, op Texel, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Jan Wolkers en Texel

Door Peter op maandag 6 oktober 2014.

Jan Wolkers is ongetwijfeld de bekendste bewoner van Texel. Deze beeldhouwer/kunstenaar en schrijver woonde van 1980 tot zijn dood in 2007 op het eiland. Wolkers werd in zijn werk geïnspireerd door de Texelse natuur en, zoals hij het noemde, ‘het Texelse licht'. Hij had de gewoonte voordat hij ging werken een stuk door de duinen nabij zijn huis te lopen. De kunstenaar hield veel van de mooie tinten die hij daar zag.

Lees verder >

Zeilfietsen langs het strand

Door Peter op vrijdag 7 november 2014.
Categorieën:ActiefKust

De Whike is een bijzondere fiets. Het is een driewielige ligfiets, waarbij je dankzij een zeil van 1,6m2 de wind als extra ''groene'' motor kunt gebruiken. Al vanaf windkracht 4 levert het zeil voldoende energie om geheel te stoppen met trappen. Net als bij een boot geeft het zeil de fiets extra snelheid als je schuin tegen de wind in fietst! Bij volle wind tegen, trapt de Whike niet zwaarder dan een gewone fiets.

Lees verder >

Bucketlist Terschelling

Door Petra op maandag 7 september 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Terschelling is het Waddeneiland voor liefhebbers van ongerepte natuur en veel gezelligheid. Terschelling heeft maar liefst dertig kilometer aan uitgestrekte zandstranden, soms wel 500 meter breed. Op het eiland zijn meer dan 200 kilometer aan wandelpaden uitgezet. De verschillende routes zijn met elkaar verbonden dankzij de wandelnetwerkpunten. Zo kun je makkelijk van de ene route naar de andere ‘’hoppen’’. 

Terschelling is niet ver

Lees verder >