Weekendje aan zee

Vakantie was tot zo’n 100 jaar geleden een echte luxe. De enige vrije dag in de week was de zondag, vakantiedagen hadden we nog niet. Als de kinderen vrij waren van school gingen ze vaak logeren bij familie of werden ze ingezet bij klusjes in en rond het huis.

Pas na de Tweede Wereldoorlog nam de welvaart toe en kregen arbeiders recht op vakantie. In 1968 werd het vakantiegeld wettelijk ingevoerd en kreeg iedereen in de maand mei een bedrag ter hoogte van 8% van het salaris in een keer uitgekeerd. Op die manier wisten werkgevers dat hun medewerkers genoeg geld hadden om een vakantie te boeken en na de zomer weer fris aan het werk te gaan!

Kort op vakantie

Tegenwoordig gaan we steeds vaker – en korter – op vakantie. In het voorjaar een paar dagen naar een leuke stad, een lange vakantie in de zomer en in de herfst nog een weekendje in een huisje…. wij genieten het hele jaar door van onze vrije tijd!

Vakantie aan zee favoriet

Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is al jaren duidelijk dat de auto veruit het meest gebruikte vervoermiddel is om op vakantie te gaan. Bijna de helft van alle vakanties van Nederlanders wordt in eigen land ondernomen. Korte vakanties (van 2 tot 4 dagen) zijn het meest populair. Bij vakanties in Nederland is de top van bestemmingen ook al meer dan 25 jaar stabiel:

Top 3 bestemmingen

1 Noordzeebadplaatsen

2 Waddeneilanden

3 IJsselmeerkust

Meer dan 500 vakantiehuizen aan zee

Het is duidelijk; tijdens onze vakantie willen we graag aan het water zitten. Gelukkig kunt u bij Fijn op Vakantie kiezen uit meer dan 600 vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust, de Zuid-Hollandse kust, in Zeeland, op Texel, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog!

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal