Wie gun jij een fantastisch begin van 2017?

Door Marielle op maandag 12 december 2016.

Wie gun jij een fantastisch begin van het nieuwe jaar 2017?

Fijn op Vakantie geeft een mini midweek (van dinsdag 3 januari tot vrijdag 6 januari 2017) weg naar Duinland A  een 5 persoons geschakeld vakantiehuis vlak aan zee met sauna.

Wat moet je doen: Like en deel Fijn op Vakantie op Facebook en volg Fijn op Vakantie op Instagram

Tag degene in je reactie op Facebook, die jij een mini midweek weg gunt en vertel in één zin waarom. Reageer vóór 21 december, wij maken 23 december de winnaar bekend.

*Voorwaarden voor deelneming

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waarvoor dienen strandpalen?

Door Silke op zaterdag 9 januari 2016.
Categorieën:Strand

Als je tijdens je vakantie aan de kust over het Nederlandse strand wandelt kom je ze altijd tegen: houten strandpalen. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom ze er staan? Wij weten het antwoord.

Geschiedenis van de strandpalen

In het jaar 1840 besluit waterbouwkundige Jan Blanken namens de overheid om langs de hele Nederlandse kust palen in het zand te zetten. De palen werden om de 250 meter geplaatst. De Nederlandse kust is zo’n 300 km lang zodat er in ons land meer dan 2000 strandpalen op het strand werden geplaatst.

Lees verder >

Een ode aan de kust

Door Petra op woensdag 4 maart 2015.
Categorieën:NatuurNieuws

De makers van de succesvolle bioscoopfilm ‘De nieuwe wildernis’ zijn opnieuw aan het filmen in ons land. De nieuwe natuurfilm ‘Holland, natuur in de delta’ gaat in september dit jaar in première en wordt een ode aan ons kustgebied.

In 2017 komt het derde deel van de trilogie uit, deze film zal worden opgenomen op de Wadden. Nieuwsgierig geworden, bekijk hier alvast de trailer van ‘Holland, natuur in de delta.’

Lees verder >

Van zeewater drinkwater maken?

Door Silke op dinsdag 12 april 2016.
Categorieën:KustNieuws

Als je op vakantie aan de kust bent, en je kijkt  vanaf het strand staat uit over zee, krijg je al snel het gevoel hoe enorm groot de zee eigenlijk is. En dat klopt. Maar liefst 71% van het totale oppervlak van onze aarde bestaat uit water. De schatting is dat er maar liefst 1,4 miljard kubieke kilometer aan water op aarde is.

Lees verder >