Wie houdt er niet van de kust?

We zijn ons er niet altijd van bewust, maar Nederland heeft prachtige en veelzijdige natuur. We zijn een land van overgangen: van hoog naar laag, van droog naar nat en van zoet naar zout. Nederland is de delta van Noordwest-Europa. De natuur is Nederland is ongekend verschillend en is goed bereikbaar. En iedereen kan genieten van alle natuurpracht door de honderden kilometers aan wandel- en fietspaden die door onze mooie natuurgebieden lopen.

Kies uw favoriete kustgebied

In ons land zijn twintig natuurgebieden die officieel bekend zijn als Nationaal Park. In deze gebieden is de natuur zo waardevol dat deze verdienen om nog beter beschermd te worden. Maar wat is nu het mooiste natuurgebied van Nederland? De overheid heeft een publiekswedstrijd georganiseerd waarin iedereen kan stemmen op zijn favoriete stuk natuur in ons land.

De overheid wil de kwaliteit van de Nationale Parken in Nederland verhogen en de betrokkenheid van de samenleving bij de natuur versterken. Ze wil de Nederlanders nog enthousiaster maken voor onze natuur.

Er is ook onderzocht hoe er in het buitenland wordt gekeken naar de Nederlandse natuur. Vooral onze buren uit België en Duitsland hadden een sterke associatie met de kust. Voor hen is Nederland vooral het land van strand en duinen. Zij vinden de Nederlandse kust erg aantrekkelijk en een reden voor een bezoek.

Is de kust voor u ook het mooiste dat de Nederlandse natuur te bieden heeft? Bij de dertien genomineerd Nationale Parken zijn ook het Nationaal Park de Hollandse Duinen en het Nederlandse Waddengebied. 

Stem voor de mooiste natuur van Nederland

Breng vandaag nog uw stem uit. Het winnende park krijgt een bedrag van € 300.000,- dat moet worden ingezet om het natuurgebied toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor het publiek. De uitslag van de verkiezing wordt op 31 oktober 2016 bekend gemaakt.

Of kunt u nog niet kiezen? Kom dan eerst nog even kijken vanuit bijvoorbeeld een vakantiehuis op Ameland of aan de Noord Hollandse kust

De zekerheid van: