Wonen aan het strand

Door Silke op woensdag 17 april 2019.

Een vakantiewoning aan het strand, wie wil dat nu niet? Het is een droom van heel veel mensen om tijdens de vakantie lekker dicht bij de zee te wonen. Het is natuurlijk heerlijk om je appartement te verlaten en rustig door de duinen naar het strand te wandelen met je handdoek onder je arm. Of ’s avonds na het eten nog even gezellig met elkaar een wandeling over het strand te maken.

Genieten in de duinen

U denkt misschien dat een zo’n vakantieadres direct aan zee alleen is weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee. Toch hoeft dat niet. Bij Fijn op Vakantie hebben we een kleinschalig, betaalbaar appartementencomplex met 6 appartementen gevonden dat op minder dan 150 meter van het strand ligt. De appartementen Zandkorrel zijn geschikt voor maximaal vier personen en eenvoudig, maar ruim en compleet ingericht. Ieder appartement beschikt over een lichte woonkamer met open keuken en twee slaapkamers op de verdieping. Vanuit de woonkamer komt u via een schuifpui op uw terras met uitzicht op de duinen.

Nieuw strand

De appartementen Zandkorrel liggen aan de Noord-Hollandse kust. In Schoorl aan Zee (Camperduin) liggen de woningen aan de rand van de duinen en op 150 meter van een heel nieuw strandgebied. In 2014 is, op de plek waar eerst de Hondsbossche Zeewering lag, 30 miljoen kubieke meter zand neergelegd om het achterland te beschermen tegen de zee. Nederland heeft er met dit project 400 voetbalvelden duinen en strand bijgekregen. Geniet van het brede, rustige strand met schoon zand en zelfs een binnenmeer. Deze lagune stroomt bij vloed vol met vers zeewater.

Shoppen aan zee

Bij een vakantie in een appartement Zandkorrel is de kans groot dat u vooral lekker op uw terras gaat zitten, door de duinen gaat fietsen of op het strand bent. Toch is het goed om te weten dat prachtige dorpen als Bergen en Schoorl, maar ook middeleeuwse kaasstad Alkmaar op fietsafstand liggen.  Prima plekken om lekker een middag te shoppen of gezellig uit eten te gaan.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van de Zandkorrel appartementen en kom snel een paar dagen genieten aan de kust!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Excursie op zee

Door Peter op dinsdag 7 april 2015.

Tussen 1880 en 1920 werd in een cirkel van 15 tot 20 kilometer rond Amsterdam een unieke verdedigingslinie aangelegd: De Stelling van Amsterdam. Deze stelling is 135 kilometer lang en bevat 45 forten. Veel van de forten zijn goed bewaard gebleven en kunnen ook nu nog bezocht worden. Sinds 1996 staat De Stelling van Amsterdam op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lees verder >

Veilig zwemmen in zee

Door Peter op woensdag 1 april 2015.
Categorieën:ActiefKust

Langs de Nederlandse kust wordt met vlaggen in verschillende kleuren aangegeven of je veilig in zee kunt zwemmen. Deze strandvlaggen zijn er alleen op plekken waar een reddingsbrigade is. Met ingang van 2010 zijn de strandvlaggen aangepast volgens internationale afspraken en uiterlijk dit jaar gaan alle stranden over op de nieuwe vlaggen.

 

De betekenis van de strandvlaggen

 

Lees verder >

Vakantiehuis in de bollenstreek

Door Peter op woensdag 18 maart 2015.

Aan de Nederlandse kust, tussen Haarlem en Leiden, ligt een 30 kilometer lang gebied dat wereldwijd bekend is: de bollenstreek. Hier worden al sinds het begin van de vorige eeuw gladiolen, lelies, narcissen, krokussen en dahlia’s gekweekt. Maar verreweg de belangrijkste is de tulp. Tulpenbollen worden in oktober en november geplant, zodat ze van april tot juni kunnen bloeien in de wereldberoemde tulpenvelden. 

Lees verder >