Zeker doen in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een van de leukste badplaatsen van Nederland. Gelegen tussen Alkmaar en Haarlem heeft Egmond niet alleen prachtig brede stranden. Ook het dorpscentrum van Egmond aan Zee – heeft een groot aantal gezellige winkels en restaurants. Direct achter de boulevard begint tenslotte een groot en ruig duingebied. Hier kunt u uren wandelen en met een beetje geluk komt u Schotse Hooglanders en wilde paarden tegen.

Bij een vakantie in een vakantiehuis in Egmond aan Zee hoeft u zich dus niet te vervelen. Wij geven u vast een ‘bucketlist’ van drei bijzondere bezienswaardigheden die u tijdens uw vakantie in Egmond aan Zee niet mag missen.

Bezienswaardigheden in Egmond

Vuurtoren beklimmen
In de duinen, aan de rand van het centrum van Egmond aan zee, staat de witte Vuurtoren van Speijk. Deze toren is genoemd naar luitenant J.C.J. van Speijk. In 1831 blies hij zijn schip, bemanning en zichzelf op in de haven van Antwerpen. Hij voorkwam daarmee dat hij in handen van de Belgen viel. Iedere vrijdag in juli en augustus kunt u op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur de 132 treden van de vuurtoren beklimmen en genieten van het unieke uitzicht over zee

Bloembollenvelden
Als u in het voorjaar Egmond bezoekt zult u verbaasd staan over de eindeloze bollenvelden die rond de Egmonden te vinden zijn. De omgeving ruikt naar uitbundig bloeiende narcissen, tulpen en hyacinten. Opvallend zijn de vele kleine en iets grotere velden die elk met hun eigen kleur bloemen gevuld zijn. Dit levert een uniek schouwspel op als u over de kronkelpaadjes langs de velden loopt.

Abdij van Egmond-Binnen
In het klosster van Egmond-Binnen wonen nog altijd 14 Benedictijner monniken. U kunt dagelijks (behalve zondag) een kijkje nemen op de plek waar zij wonen en werken. Bezoek dan ook de kaarsenmakerij, de kunstexpositie en de winkel vol (spirituele) cadeauartikelen.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal