Zeker doen in Zeeland

Door Silke op vrijdag 7 juli 2017.

Houdt u van de zee, ruimte, zon en lekker eten? Dan wordt het tijd dat u een vakantiehuis in Zeeland huurt!

In Zeeland is het water nooit ver weg. De provincie in het zuidwesten van Nederland heeft maar liefst 650 kilometer aan kustlijn en enorm veel ruimte, zelfs in het hoogseizoen. De stranden van Zeeland behoren tot de veiligste en schoonste van Nederland. U kunt ook volop genieten van de Zeeuwse stranden, want de provincie heeft ook nog eens de meeste zonuren!

Als u binnenkort in een mooi vakantiehuis in Kamperland, een appartement in Cadzand of een landhuis in Domburg aan de Zeeuwse kust verblijft, zijn er een aantal activiteiten die u zeker niet moet vergeten om te doen. Wij geven u onze top drie.

Top drie Zeeuwse dingen om te doen of te zien!

Eten uit de zee

In Zeeland gaat u er vanzelf van houden: mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft. Vers uit de zee, zo op uw bord. Talloze restaurants serveren de heerlijkste gerechten met de beste vis en schaaldieren. Zeeland heeft opvallend veel toprestaurants, maar ook in het gemiddelde strandpaviljoen eet u geweldig lekker!

Deltawerken bezoeken

Nederlanders staan in de hele wereld bekend om de innovatieve manier waarop zij met de bescherming van hun kust omgaan. De reden daarvoor ziet u nergens beter dan bij de Zeeuwse Oosterscheldekering. Deze waterkering wordt wel het achtste wereldwonder genoemd. Bij extreem hoog water kunnen de pijlers en schuiven dicht, zodat Zeeland nooit meer een ramp als in 1953 zal meemaken.

Fietsen in Zeeland

De provincie Zeeland kunt u op veel manieren ontdekken, maar op de fiets is eigenlijk de meest ideale. Veel fietspaden liggen buitendijks zodat u met de neus in de wind en uitzicht over het water kunt genieten van de prachtige provincie. Op de fietsroutes van de VVV wordt met een windvaantje aangegeven of u rekening moet houden met sterke tegenwind! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Verhuren via een specialist

Door Silke op woensdag 28 september 2016.

Bent u de eigenaar van een vakantiewoning aan de Nederlandse kust? Een huis op een park in Zeeland of een appartement met zicht op zee in Zuid-Holland? Misschien bezit u een villa in een kleine badplaats aan de Noord-Hollandse kust of heeft u een fijne bungalow op een Waddeneiland.

Lees verder >

Unieke natuur aan zee

Door Silke op vrijdag 22 juli 2016.

Je zou het niet zeggen als je in Nederland of België woont, maar op wereldschaal bekeken zijn kustduinen zeldzaam. Rotskusten zijn veel gewoner. Door de zeldzaamheid en de rijkdom aan soorten zijn duinen waardevolle natuurgebieden.

Lees verder >

Beste strandpaviljoen van Nederland

Door Peter op maandag 7 juli 2014.

Koninlijke Horeca Nederland behartigt de belangen van haar 20.000 leden, horecazaken in Nederland. Afgelopen vrijdag heeft de organisatie - alweer voor de 6e keer - bekendgemaakt wie zich dit jaar het beste standpaviljoen van Nederland mag noemen. Strandtent Paal 17 op Texel haalde de meeste stemmen voor onder meer de kwaliteit van het eten en drinken en uitstraling. 

Lees verder >