Zeker doen in Zeeland

Door Silke op vrijdag 7 juli 2017.

Houdt u van de zee, ruimte, zon en lekker eten? Dan wordt het tijd dat u een vakantiehuis in Zeeland huurt!

In Zeeland is het water nooit ver weg. De provincie in het zuidwesten van Nederland heeft maar liefst 650 kilometer aan kustlijn en enorm veel ruimte, zelfs in het hoogseizoen. De stranden van Zeeland behoren tot de veiligste en schoonste van Nederland. U kunt ook volop genieten van de Zeeuwse stranden, want de provincie heeft ook nog eens de meeste zonuren!

Als u binnenkort in een mooi vakantiehuis in Kamperland, een appartement in Cadzand of een landhuis in Domburg aan de Zeeuwse kust verblijft, zijn er een aantal activiteiten die u zeker niet moet vergeten om te doen. Wij geven u onze top drie.

Top drie Zeeuwse dingen om te doen of te zien!

Eten uit de zee

In Zeeland gaat u er vanzelf van houden: mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft. Vers uit de zee, zo op uw bord. Talloze restaurants serveren de heerlijkste gerechten met de beste vis en schaaldieren. Zeeland heeft opvallend veel toprestaurants, maar ook in het gemiddelde strandpaviljoen eet u geweldig lekker!

Deltawerken bezoeken

Nederlanders staan in de hele wereld bekend om de innovatieve manier waarop zij met de bescherming van hun kust omgaan. De reden daarvoor ziet u nergens beter dan bij de Zeeuwse Oosterscheldekering. Deze waterkering wordt wel het achtste wereldwonder genoemd. Bij extreem hoog water kunnen de pijlers en schuiven dicht, zodat Zeeland nooit meer een ramp als in 1953 zal meemaken.

Fietsen in Zeeland

De provincie Zeeland kunt u op veel manieren ontdekken, maar op de fiets is eigenlijk de meest ideale. Veel fietspaden liggen buitendijks zodat u met de neus in de wind en uitzicht over het water kunt genieten van de prachtige provincie. Op de fietsroutes van de VVV wordt met een windvaantje aangegeven of u rekening moet houden met sterke tegenwind! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Concert aan de Noordzee

Door Silke op vrijdag 30 juni 2017.

Het zevende bouwwerk van de Zeeuwse Deltawerken is de Brouwersdam. Met het bouwen van deze 6,5 kilometer lange dam werd het gat tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland gedicht. Door deze afsluiting ontstond het Grevelingenmeer. In 1971 was de dam klaar en in 1981 werd er een sluis in de dam aangelegd. Hiermee stroomt er weer zout water het Grevelingenmeer in waardoor de flora en fauna in het gebied geleidelijk veranderen.

Lees verder >

Strandproblemen oplossen

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:Strand

Een dagje strand is voor de meesten van ons een heerlijk vooruitzicht. Languit in het zand, lekker zwemmen in zee en dollen in de branding. Genieten van een koud drankje aan het eind van de dag terwijl de zon langzaam in zee zakt …

Toch zijn er een aantal nadelen van het strand te noemen, waar vooral vrouwelijke strandgangers niet graag aan denken.

Lees verder >

Veilig zwemmen in zee

Door Peter op woensdag 1 april 2015.
Categorieën:ActiefKust

Langs de Nederlandse kust wordt met vlaggen in verschillende kleuren aangegeven of je veilig in zee kunt zwemmen. Deze strandvlaggen zijn er alleen op plekken waar een reddingsbrigade is. Met ingang van 2010 zijn de strandvlaggen aangepast volgens internationale afspraken en uiterlijk dit jaar gaan alle stranden over op de nieuwe vlaggen.

 

De betekenis van de strandvlaggen

 

Lees verder >