Zeker doen op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is de kleinste van de bewoonde Nederlandse Waddeneilanden en is met 946 inwoners (april 2017) ook de kleinste Nederlandse gemeente.

Het eiland wordt door liefhebbers geprezen om de rust, die wordt gewaarborgd omdat bezoekers hun auto bij de veerhaven in Lauwersoog moeten laten staan. Op het eiland rijden bussen die vanaf de veerdam vertrekken en via twee routes naar het centrum rijden. Bezoekers pakken tijdens hun verblijf op het eiland natuurlijk de fiets!

Nationaal park Schiermonnikoog

Het hele eiland is een van de 20 Nationale Parken die ons land rijk is. De natuur op het eiland is dan ook rijk en gevarieerd. Er komen door het jaar heen meer dan 300 vogelsoorten op het eiland voor, er groeien honderden plantensoorten en op de brede stranden kunt u meer dan 100 verschillende schelpensoorten vinden.

Top 3 tips voor een bezoek aan Schier

Bent u binnenkort op vakantie op Schiermonnikoog? Dan zult u vooral genieten van de ongerepte Waddennatuur, de ongekend brede en stille stranden en de rust. Toch kunnen we u drie tips geven voor uitjes die u op Schiermonnikoog zeker moet ondernemen.

1 Bezoekerscentrum Schiermonnikoog
Het is verstandig om aan het begin van uw verblijf een kijkje te nemen in het Bezoekerscentrum Schiermonnikoog. Hier leert u meer over het eiland en kunt u de leukste natuur-excursies boeken.

2 Eilander balgexpres
Helemaal aan de oostkant van Schiermonnikoog ligt de Balg, een enorme zandvlakte. Een leuke manier om de Balg te bezoeken is met De Balgexpres. Deze overdekte kar wordt voortgetrokken door een tractor en brengt u op de plek waar u zonnebadende zeehonden kunt bewonderen en op zoek kunt gaan naar de mooiste schelpen.

3 Bunkermuseum Schlei
Dit authentieke bunkermuseum is ondergebracht in één van de twee bunkers die nog op Schiermonnikoog te vinden zijn. Het museum is ingericht met oorspronkelijke attributen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Vakantiehuis op Schiermonnikoog

Wilt u misschien wel het mooiste Waddeneiland zelf komen verkennen? Huur dan een vakantiehuis op Schiermonnikoog via Fijn op Vakantie!

De zekerheid van: